Mr. Boat

Epoxy Giethars 05

Heldere epoxy giethars voor gietingen tot 5 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Epoxy giethars 05 - Heldere giethars

Epoxy giethars 05 is een heldere giethars voor het gieten van dunne lagen, de giethars is ook aan te brengen met een kwast of roller. De epoxy wordt veel gebruikt voor het gieten van kleine objecten met kleurstoffen zoals onderzetters, het vullen van knoesten en nerven, toplagen op hout, resin art en andere gietingen tot circa 5 millimeter laagdikte. Voor het gieten van dikkere lagen gebruik je de epoxy giethars 25 mm of de epoxy giethars 70 mm.

De epoxy giethars is helder van kleur en is uitstekend te combineren met al onze kleurpigmenten. In combinatie met kleurstoffen heeft de epoxy een goede UV-bestendigheid. Indien je de epoxy transparant houdt of lichte kleuren gebruikt raden we aan om UV-blocker toe te voegen om vergeling door zonlicht te verminderen.

Bij deze giethars worden nitril handschoenen, een tongspatel en een duidelijke handleiding meegeleverd. Vraag je je af of de epoxy geschikt is voor jouw project? Neem gerust contact met ons op via de chatbutton, we helpen je graag.

Gebruik & verwerking van de epoxy giethars

De epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die in de verhouding 2:1 op gewicht gemengd worden. Je ontvangt de set altijd in de juiste verhouding hars en verharder.

Na het mengen begint te epoxy uit te harden. Houdt hierbij rekening dat grotere hoeveelheden epoxy sneller uitharden dan dunne lagen. Na circa 8-12 uur is de epoxy stofdroog en na circa 24 uur is de epoxy volledig uitgehard tot een harde kunststof.

Voorbehandeling en ondergronden

Zorg ervoor dat de ondergrond (indien mogelijk) goed is ontvet voor een optimale hechting, gebruik hiervoor water en ammoniak, aceton of Mr.Boat bio ontvetter. Indien je de epoxy giet op een poreuze ondergrond zoals hout is het aan te bevelen om de ondergrond voor te behandelen door 24 uur van tevoren met een kwast of roller circa 250 gram per vierkante meter aan te brengen. Hierdoor sluit je de ondergrond goed af en verminder je de kans op luchtbellen uit de ondergrond in je gieting.

Epoxy giethars hecht niet aan siliconen, polyethyleen (PE) zoals bijvoorbeeld verpakkingstape of polypropyleen (PP). Deze materialen worden veel gebruikt voor het maken van mallen.

Afwerking

Epoxy heeft van zichzelf een strakke hoogglans afwerking. Indien gewenst kan de epoxy worden afgewerkt met een 1 of 2-componenten lak met een andere glansgraad. Epoxy is altijd op te schuren, nog eens af te werken of te polijsten. Indien een epoxy veel wordt blootgesteld aan direct zonlicht kun je het extra bescherming geven door het met een Uv-beschermende jachtlak af te werken en/of UV-blocker toe te voegen.

Epoxy sieraden maken

In deze video laten we zien hoe je zelf sieraden kunt maken met epoxy giethars.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Epoxy onderzetters maken

In deze video laten we zien hoe je zelf onderzetters kunt maken met epoxy giethars.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Hoeveel epoxy giethars heb je nodig?

Voor het coaten met een kwast of roller gebruik je circa 250 gram per vierkante meter per laag. Voor het opgieten per 1 millimeter dikte op 1 vierkante meter is circa 1kg epoxy giethars nodig. Exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan onze epoxy rekentool.

Tips

- Temperatuur heeft impact op de uitharding van epoxy. De aangegeven laagdiktes gelden bij 18-21°C. We raden af om grote gietingen te doen bij een temperatuur hoger dan 21 graden omdat de kans bestaat dat de epoxy te heet wordt tijdens het uitharden. Bij 28 graden zal de maximale laagdikte halveren.
- Eventuele luchtbelletjes kun je verwijderen met een brander.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen.
1 10 2529
9.3
Beoordelingen: 2529
Super fijnSuper fijne ervaring snel binnen en goeie producten om mee te werken ik gebruik niks anders
Lees al onze KiYoh reviews
15.99