UV Blocker

UV Blocker beschermt epoxy tegen UV straling en voorkomt vergeling door zonlicht op lange termijn.

Uv-blocker voor epoxy

Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan uv-straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Mr.Boat UV-blocker is een vloeibare UV-stabilisator speciaal ontworpen voor de bescherming van epoxyharsen tegen beschadiging en vergeling door UV-lichtstraling. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een uv-stabilisator (uv blocker) te gebruiken voor het mooiste resultaat op lange termijn.

Wanneer voeg je uv-blocker toe aan epoxy?

In combinatie met donkere kleurstoffen is bij epoxy weinig tot geen vergeling te zien, voor het allerbeste resultaat in transparante toepassingen kun je uv-blocker toevoegen, tenzij wij vermelden dat het al in de epoxy is verwerkt. Om vergeling en aantasting door uv-straling tegen te gaan voeg je 1% uv-blocker toe aan het hars en harder mengsel(1 gram per 100 gram epoxy). Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren. Meer dan 1% uv-stabilisator geeft geen extra bescherming.

Waarom gebruik je uv-blocker?

De meeste epoxys zijn matig bestand tegen uv-licht en zullen na verloop van tijd vergelen, ondanks dat er vaak wordt geclaimd dat een epoxy uv-bestendig is. Onze gietharsen zijn zeer uv-bestendig in verhouding tot de gemiddelde epoxy, maar dat een epoxy goed uv-bestendig is betekend niet dat het optimaal beschermd is tegen vergeling op lange termijn. Voor optimale bescherming bevat een epoxy ook daadwerkelijk de juiste dosering en kwaliteit uv-blocker, om deze reden geven wij duidelijk aan bij welke epoxy je zelf uv-blocker kunt toevoegen voor het best mogelijke resultaat of dat we dit zelf al hebben toegevoegd.

Let op: uv-blocker kan kristalliseren door temperatuurwisselingen, door het potje te verwarmen voor gebruik wordt de stof weer vloeibaar.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
4.99