Glasweefsels

Mr.Boat glasweefsels en glaslegsels om vormstukken of constructieversterkingen te maken.

Filters
Type
Glasweefsel
Glasweefselband
Biaxiaal glaslegsel
Biaxiaal glaslegselband
Gram per m2
25 grams
50 grams
80 grams
110 grams
160 grams
220 grams
300 grams
390 grams
450 grams
Reset filters
Standaard
Prijs

Glasweefsels en glaslegsels - diverse grammages en lengtes

Glasweefsels en glaslegsels

Onze glasweefsels en glaslegsels zijn in meerdere varianten en grammages verkrijgbaar. Van zeer fijn voor bijvoorbeeld modelbouw en artistieke toepassingen tot zwaar om laagdikte en stevigheid op te bouwen. Glasweefsel worden gebruikt ter versteviging en bescherming. Te denken valt aan bootrompen, en surfplanken maar ook aan camperdaken of het waterdicht maken van een badkamervloer.

Daarnaast kun je in combinatie met een mal allerhande vormstukken maken. We hebben klanten die van glasweefsel en epoxy een koepel hebben gebouwd voor hun eigen sterrenwacht maar ook een deck house voor een zeilboot of custom made kappen voor een dragrace motor.

Soorten glasweefsels

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen vierkant geweven en keper geweven glasweefsel. Keper geweven is makkelijker plooibaar en daarom populairder dan vierkant geweven glasweefsel. De sterkte en prijs zijn gelijk. Daarom levert Mr.Boat alleen keperweefsel.

Glasweefselband

Glasweefselband zijn smallere stroken glasweefsel die aan de rand zijn afgewerkt. Het wordt gebruikt voor het afdekken en of repareren van scheuren en naden of het verstevigen van epoxy fillets. Wij leveren geweven glasweefselband in de breedtes 5 en 10 centimeter. Biaxiaal glaslegselband hebben we in 10 en 15 centimeter.

Meer weten over de verschillende soorten glasweefsel en de toepassingen? Lees het in dit artikel.

Grammages

De lichtste soorten van 25 en 50 gram zijn wel vierkant geweven maar zo fijn dat plooien geen probleem is. Deze vederlichte weefsels worden veel in de modelbouw gebruikt

Glasweefsel tot en met 160 gram/m2 wordt volledig transparant in een laminaat en laten de originele (hout)kleur tot zijn recht komen. Dit is belangrijk in transparante toepassingen waar het hout zichtbaar moet blijven. Bijvoorbeeld bij klassieke boten en red cedar kano's.

Ons zwaarste weefsel is een 450 grams biaxiaalweefsel. Ondanks de dikte laat dit weefsel zich goed plooien en is uitstekend geschikt om snel laagdikte en sterkte op te bouwen.

Bestellen

We kunnen de weefsels in elke gewenste lengte (tot 100 meter) afknippen voor je. Wil je bijvoorbeeld 3 m2 bestellen dan doe je de 1 m2 in het winkelmandje en verhoogt het aantal tot 3. We knippen dan 1 stuk van 1 x 3 meter voor je af.

Let op; het 50 grams en 450 grams weefsel heeft een rolbreedte van 127 cm. Een m2 betekent hier 127 x 80 cm.

Alle soorten zijn per meter te bestellen.

Lamineren met epoxyMeer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
1 10
9.4
608 Beoordelingen
"Snelle levering"
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.