Glasweefsel en glaslegsel - diverse grammages en lengtes

Mr.Boat glasweefsel en glaslegsel om vormstukken of constructieversterkingen te maken. Lees verder

Filters
Type

Gram per m2
MerkResultaten: 21
Standaard
Prijs

Glasweefsel en glaslegsel

Onze glasweefsels en glaslegsels zijn in meerdere varianten en grammages verkrijgbaar. Van zeer fijn voor bijvoorbeeld modelbouw en artistieke toepassingen tot zwaar om laagdikte en stevigheid op te bouwen. Glasweefsel worden gebruikt ter versteviging en bescherming. Te denken valt aan bootrompen, en surfplanken maar ook aan camperdaken of het waterdicht maken van een badkamervloer.

Daarnaast kun je in combinatie met een mal allerhande vormstukken maken. We hebben klanten die van glasweefsel en epoxy een koepel hebben gebouwd voor hun eigen sterrenwacht maar ook een deck house voor een zeilboot of custom made kappen voor een dragrace motor.

Soorten glasweefsel

Glasweefsels en -legsels bestaan uit lange, zeer fijne glasdraden die tot een dikkere draad worden gebundeld. Deze draden worden geweven in het geval van glasweefsel of op elkaar gestikt in het geval van glaslegsels. De richting waarin de draden zijn geweven bepaald de richting waarin de meeste kracht wordt opgebouwd. Vierkant weefsel en keper geweven weefsels geven sterkte in beide richtingen, maar keper geweven vormt zich makkelijker om complexe vormen. Keper weefsel kan echter wat sneller rafelen aan de randjes dan vierkant geweven, vandaar dat onze lichtste glasweefsels vierkant zijn. De sterkte en prijs zijn gelijk. Daarom levert Mr.Boat voornamelijk keperweefsel.

Biaxiaal glaslegsel

Biaxiaal glaslegsel is een zware kwaliteit (450 grams) glaslegsel dat bestaat uit 2 lagen die beide in hoeken van 45 graden op elkaar gestikt zijn. Dit zorgt voor een verhoogde torsiestijfheid. Biaxiaal weefsel wordt vaak gebruikt in combinatie met andere weefsels om sterkte in alle richtingen op te bouwen. Dit geeft een zeer sterk doek dat toch redelijk goed plooibaar is. Door de zware kwaliteit kun je met dit doek snel dikte en stijfheid opbouwen.

Glasweefselband

Glasweefselband (ook wel glasband of glastape genoemd) wordt met name gebruikt om hoekversterkingen te maken, naden of scheuren af te dichten of te repareren, eenvoudige producten te wikkelen of het verstevigen van epoxy fillets. Glasweefselband zijn smallere stroken glasweefsel die aan de rand zijn afgewerkt. Wij leveren geweven glasweefselband in de breedtes 5 en 10 centimeter.

Biaxiaal glaslegselband

Voor hoekversterkingen en epoxy fillet verbindingen is er ook biaxiaalband (450 grams) beschikbaar. De vezels van dit band liggen in de ±45° richting. Deze band heeft als voordeel dat elke vezel bijdraagt aan de sterkte van de hoekverbinding. Ook is deze glasband goed te plooien, zonder dat er vouwen ontstaan of knipwerk nodig is. Al onze glastape is afgewerkt aan de zijkant. Biaxiaal glaslegselband hebben we in 10 en 15 centimeter.

Peelply

Peelply wordt ook wel scheurweefsel genoemd. Het is een nylon weefsel waar epoxy slecht aan hecht. Het wordt gebruikt als laatste laag om een laminaat af te dekken tijdens de uitharding van epoxy. Na de uitharding wordt de peelply van het laminaat getrokken in een schuine hoek. Door het wafelpatroon in de peelply hoeft het laminaat niet meer geschuurd te worden voor het aanbrengen van volgende lagen.

Hoeveel grams glasweefsel heb ik nodig?

De lichtste soorten van 25 en 50 gram zijn wel vierkant geweven maar zo fijn dat plooien geen probleem is. Deze vederlichte weefsels worden veel in de modelbouw gebruikt.
Glasweefsel tot en met 160 gram/m2 wordt volledig transparant in een laminaat en laten de originele (hout)kleur tot zijn recht komen. Dit is belangrijk in transparante toepassingen waar het hout zichtbaar moet blijven. Bijvoorbeeld bij klassieke boten en red cedar kano's.
Ons zwaarste weefsel is een 450 grams biaxiaalweefsel. Ondanks de dikte laat dit weefsel zich goed plooien en is uitstekend geschikt om snel laagdikte en sterkte op te bouwen.

Glasweefsel bestellen

Let op: de glasweefsels worden als aparte producten geleverd in verpakkingen van 1, 5, 10, 25, 50 of 100 vierkante meter. Wanneer je bijvoorbeeld 3x 1 meter besteld ontvang je dus ook 3 keer 1 losse meter glasweefsel. Het 50 grams en 450 grams weefsel heeft een rolbreedte van 127 cm. Een m2 betekent hier 127 x 80 cm.

Lamineren met glasweefsel en epoxy

In deze video laten we de basis zien over het werken met epoxy en glasweefsel.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum.