Mr. Boat
Let's stick together!

Glasweefsel en glaslegsel - diverse grammages en lengtes

Mr.Boat glasweefsel en glaslegsel om vormstukken of constructieversterkingen te maken.

incl BTW
excl BTW
Filters
Type
Gram per m2

Standaard
Prijs
Glasweefselschaar

Weefsel schaar

Handige schaar voor het knippen van glas-, aramide- en carbonweefsels

14,95

Glasweefsel en glaslegsel

Onze glasweefsels en glaslegsels zijn in meerdere varianten en grammages verkrijgbaar. Van zeer fijn voor bijvoorbeeld modelbouw en artistieke toepassingen tot zwaar om laagdikte en stevigheid op te bouwen. Glasweefsel worden gebruikt ter versteviging en bescherming. Te denken valt aan bootrompen, en surfplanken maar ook aan camperdaken of het waterdicht maken van een badkamervloer.

Daarnaast kun je in combinatie met een mal allerhande vormstukken maken. We hebben klanten die van glasweefsel en epoxy een koepel hebben gebouwd voor hun eigen sterrenwacht maar ook een deck house voor een zeilboot of custom made kappen voor een dragrace motor.

Soorten glasweefsel

Glasweefsels en -legsels bestaan uit lange, zeer fijne glasdraden die tot een dikkere draad worden gebundeld. Deze draden worden geweven in het geval van glasweefsel of op elkaar gestikt in het geval van glaslegsels. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen vierkant geweven en keper geweven glasweefsel. Keper geweven is makkelijker plooibaar en daarom populairder dan vierkant geweven glasweefsel. De sterkte en prijs zijn gelijk. Daarom levert Mr.Boat alleen keperweefsel.

Grammages

De lichtste soorten van 25 en 50 gram zijn wel vierkant geweven maar zo fijn dat plooien geen probleem is. Deze vederlichte weefsels worden veel in de modelbouw gebruikt.
Glasweefsel tot en met 160 gram/m2 wordt volledig transparant in een laminaat en laten de originele (hout)kleur tot zijn recht komen. Dit is belangrijk in transparante toepassingen waar het hout zichtbaar moet blijven. Bijvoorbeeld bij klassieke boten en red cedar kano's.
Ons zwaarste weefsel is een 450 grams biaxiaalweefsel. Ondanks de dikte laat dit weefsel zich goed plooien en is uitstekend geschikt om snel laagdikte en sterkte op te bouwen.

Glasweefselband

Glasweefselband (ook wel glasband of glastape genoemd) wordt met name gebruikt om hoekversterkingen te maken, naden of scheuren af te dichten of te repareren, eenvoudige producten te wikkelen of het verstevigen van epoxy fillets. Glasweefselband zijn smallere stroken glasweefsel die aan de rand zijn afgewerkt. Wij leveren geweven glasweefselband in de breedtes 5 en 10 centimeter.

Biaxiaal glaslegsel

Biaxiaal glaslegsel is een zware kwaliteit (450 grams) glaslegsel waar de draden haaks op elkaar staan (45/45). Dit geeft een zeer sterk doek dat toch redelijk goed plooibaar is. Door de zware kwaliteit kun je met dit doek snel dikte en stijfheid opbouwen.

Biaxiaal glaslegselband

Voor hoekversterkingen en epoxy fillet verbindingen is er ook biaxiaalband (450 grams) beschikbaar. De vezels van dit band liggen in de ±45° richting. Deze band heeft als voordeel dat elke vezel bijdraagt aan de sterkte van de hoekverbinding. Ook is deze glasband goed te plooien, zonder dat er vouwen ontstaan of knipwerk nodig is. Al onze glastape is afgewerkt aan de zijkant. Biaxiaal glaslegselband hebben we in 10 en 15 centimeter.

Peelply

Peelply wordt ook wel scheurweefsel genoemd. Het is een nylon weefsel waar epoxy slecht aan hecht. Het wordt gebruikt als laatste laag om een laminaat af te dekken tijdens de uitharding van epoxy. Na de uitharding wordt de peelply van het laminaat getrokken in een schuine hoek. Door het wafelpatroon in de peelply hoeft het laminaat niet meer geschuurd te worden voor het aanbrengen van volgende lagen.


Bestellen

We kunnen de weefsels in elke gewenste lengte (tot 100 meter) afknippen voor je. Wil je bijvoorbeeld 3 m2 bestellen dan doe je de 1 m2 in het winkelmandje en verhoogt het aantal tot 3. We knippen dan 1 stuk van 1 x 3 meter voor je af.

Let op; het 50 grams en 450 grams weefsel heeft een rolbreedte van 127 cm. Een m2 betekent hier 127 x 80 cm.

Alle soorten zijn per meter te bestellen.

Lamineren met glasweefsel en epoxyMeer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
9.3
goede service
goede service en prima product maar laat je goed voorlichten welk product je moet aanschaffen.
supper
heel goede communicatie snelle levering top producten kortweg perfect
Top bedrijf, kwaliteit en snelle levering.
Leveren goede kwaliteit epoxy als pigmentproducten.. Netjes verpakt en snelle levering.
Vlot in levering ..prima producten
Duidelijke omschrijving van hun producten zijn van hoge kwaliteit . Levering vindt snel plaats tot nu toe geen verder contact met hun gehad m...