Mr. Boat
Let's stick together!

Glasweefsel en glaslegsel - diverse grammages en lengtes

Mr.Boat glasweefsel en glaslegsel om vormstukken of constructieversterkingen te maken.

Filters
MerkType

Gram per m2

Standaard
Prijs
amplitex vlasweefsel nieuw

AmpliTex vlasweefsel 300 gram

Extreem sterk en licht weefsel op basis van vlas, AmpliTex vlasweefsel 300 gram is net zo stijf als 495 grams glasweefsel met wel 68% minder uitstoot.

Vanaf
34,75
Glasweefselschaar

Weefsel schaar

Handige schaar voor het knippen van glas- en carbonweefsels

14,95
hoek roller epoxy

Hoekroller aluminium

Hoekroller voor het verwijderen van luchtbellen uit glasweefsellaminaat.

17,50
11,95

Glasweefsel en glaslegsel

Onze glasweefsels en glaslegsels zijn in meerdere varianten en grammages verkrijgbaar. Van zeer fijn voor bijvoorbeeld modelbouw en artistieke toepassingen tot zwaar om laagdikte en stevigheid op te bouwen. Glasweefsel worden gebruikt ter versteviging en bescherming. Te denken valt aan bootrompen, en surfplanken maar ook aan camperdaken of het waterdicht maken van een badkamervloer.

Daarnaast kun je in combinatie met een mal allerhande vormstukken maken. We hebben klanten die van glasweefsel en epoxy een koepel hebben gebouwd voor hun eigen sterrenwacht maar ook een deck house voor een zeilboot of custom made kappen voor een dragrace motor.

Soorten glasweefsel

Glasweefsels en -legsels bestaan uit lange, zeer fijne glasdraden die tot een dikkere draad worden gebundeld. Deze draden worden geweven in het geval van glasweefsel of op elkaar gestikt in het geval van glaslegsels. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen vierkant geweven en keper geweven glasweefsel. Keper geweven is makkelijker plooibaar en daarom populairder dan vierkant geweven glasweefsel. De sterkte en prijs zijn gelijk. Daarom levert Mr.Boat alleen keperweefsel.

Grammages

De lichtste soorten van 25 en 50 gram zijn wel vierkant geweven maar zo fijn dat plooien geen probleem is. Deze vederlichte weefsels worden veel in de modelbouw gebruikt.
Glasweefsel tot en met 160 gram/m2 wordt volledig transparant in een laminaat en laten de originele (hout)kleur tot zijn recht komen. Dit is belangrijk in transparante toepassingen waar het hout zichtbaar moet blijven. Bijvoorbeeld bij klassieke boten en red cedar kano's.
Ons zwaarste weefsel is een 450 grams biaxiaalweefsel. Ondanks de dikte laat dit weefsel zich goed plooien en is uitstekend geschikt om snel laagdikte en sterkte op te bouwen.

Glasweefselband

Glasweefselband (ook wel glasband of glastape genoemd) wordt met name gebruikt om hoekversterkingen te maken, naden of scheuren af te dichten of te repareren, eenvoudige producten te wikkelen of het verstevigen van epoxy fillets. Glasweefselband zijn smallere stroken glasweefsel die aan de rand zijn afgewerkt. Wij leveren geweven glasweefselband in de breedtes 5 en 10 centimeter.

Biaxiaal glaslegsel

Biaxiaal glaslegsel is een zware kwaliteit (450 grams) glaslegsel waar de draden haaks op elkaar staan (45/45). Dit geeft een zeer sterk doek dat toch redelijk goed plooibaar is. Door de zware kwaliteit kun je met dit doek snel dikte en stijfheid opbouwen.

Biaxiaal glaslegselband

Voor hoekversterkingen en epoxy fillet verbindingen is er ook biaxiaalband (450 grams) beschikbaar. De vezels van dit band liggen in de ±45° richting. Deze band heeft als voordeel dat elke vezel bijdraagt aan de sterkte van de hoekverbinding. Ook is deze glasband goed te plooien, zonder dat er vouwen ontstaan of knipwerk nodig is. Al onze glastape is afgewerkt aan de zijkant. Biaxiaal glaslegselband hebben we in 10 en 15 centimeter.

Peelply

Peelply wordt ook wel scheurweefsel genoemd. Het is een nylon weefsel waar epoxy slecht aan hecht. Het wordt gebruikt als laatste laag om een laminaat af te dekken tijdens de uitharding van epoxy. Na de uitharding wordt de peelply van het laminaat getrokken in een schuine hoek. Door het wafelpatroon in de peelply hoeft het laminaat niet meer geschuurd te worden voor het aanbrengen van volgende lagen.

Glasweefsel bestellen

Let op: de glasweefsels worden als aparte producten geleverd in verpakkingen van 1, 5, 10, 25, 50 of 100 vierkante meter. Wanneer je bijvoorbeeld 3x 1 meter besteld ontvang je dus ook 3 keer 1 losse meter glasweefsel. Het 50 grams en 450 grams weefsel heeft een rolbreedte van 127 cm. Een m2 betekent hier 127 x 80 cm.

Lamineren met glasweefsel en epoxy


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

9.3
Top advies en producten gekregen
Ik ben voor de eerste keer een bijna 100 jaar oude houten boot aan het opknappen. Lang gezocht om een goede sterke lijm te vinden die ook onder...
Goed product goede prijs snelle levering
Erg tevreden over Mr. Boat Zal hier zeker terugkomen
Zeer goed
Ik heb al wat tafels urnen vazen enz. met deze epoxy gegoten fantastische product. Men staat altijd klaar met advies zowel via mail of telefonisch. Zeer vlotte lever...
Goed advies en snelle levering
Goed advies en snelle levering. Qua prijs niet de scherpste