Skipper's Acriglass UV

Twee componenten extreem hoogglans UV bestendige blanke lak. Veel gebruikt als eindlaag op epoxy tafels, werkbladen en houten schepen.

Aeme Skippers Acriglass UV - Hoogglans blanke lak

De Acriglass UV is een twee componenten extreem hoogglanzende blanke aflak op polyacryl basis. De toevoeging van de UV filters, maakt de Acriglass UV een zeer hoogwaardige, niet vergelende, flexibele eindlaag.

Aanbevolen als eindlaag op oude klassieke of nieuwe houten schepen. Ook uitstekend te gebruiken als eindlaag op epoxytafels en werkbladen. Door deze af te werken met een laag Acriglass worden ze krasbestendiger en beter bestand tegen dagelijks gebruik.

Een top kwaliteit eindlak die zeer goed bestand is tegen veroudering en blootstelling aan de zon.

Verwerking van Skippers Acriglass UV

Skippers Acriglass wordt aangebracht met platte kwast of roller. Je kunt hiervoor de Anza Hybride kwast gebruiken of de aflak roller Xelent.

- De mengverhouding is 2 delen A op 1 deel B (Volume).
- Het verbruik is circa 1 liter per 10-12 m2.
- De pot life is 4 uur bij 20 graden Celsius.
- Na circa 40-50 minuten is de lak stof droog.
- Na circa 24 uur bij 20 graden is de acriglass overschilderbaar.

Acriglass als eindlaag op epoxy

Schuur de epoxy licht op met korrel 240 tot 320. Neem de epoxy af met een schone doek met aceton of isopropanol alcohol (70%). Breng hierna 1 laag onverdund aan met een aflakroller.

Acriglass als systeem op nieuw of gerepareerd kaal hout

Om een “closed-pore” en gladde oppervlakten te bewerkstelligen, breng je 2 lagen Poliglass vullak verdund aan (afhankelijk van het absorptievermogen van het hout). Indien de poriën van het hout teveel open staan kan een, minder verdunde, derde laag nodig zijn. 12-16 uur laten drogen, vervolgens licht opschuren met fijn schuurpapier en 2-3 lagen Acriglass UV aflak aanbrengen. Houd rekening met 24 uur droogtijd tussen de lagen.

Indien een “open-pore” oppervlakte gewenst is, breng je 1 laag Poliglass vullak verdund aan (afhankelijk van hout absorptievermogen). 12-16 uur laten drogen, vervolgens licht opschuren en 2-3 lagen Acriglass UV aflak aanbrengen. Houd rekening met de aanbevolen droogtijd tussen de lagen.

Acriglass op hout met bestaande laklaag

Breng een klein beetje Acriglass UV aan op de oude laag om te testen of de lak verenigbaar is met de oude vernis en inspecteer of de oude laag nog in goede conditie is.

- Indien de oude onderlaag verenigbaar is en in goede conditie verkeerd, schuren en 2-3 lagen Acriglass aanbrengen. Houd rekening met 24 uur droogtijd tussen de lagen.
- Indien de oude laag los zit, verpoederd of niet goed hecht, adviseren wij het verwijderen van de oude lak laag tot op kaal hout. Vervolgens de werkwijze als bij kaal hout aanhouden.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
39.89