Vulmiddelen - Fillers

Vulmiddelen worden gebruikt om de epoxyhars te verdikken zodat je er mee kunt lijmen of plamuren.

Filters
Ik wil:
Lijmen
Plamuren
Vullen
Antislip
Reset filters
Standaard
Prijs
katoenvezel-1

Katoenvezel

Gehakte katoenvezel, perfect voor epoxylijm en fillets

Vanaf 2,75
microballoons

Microballoons

Licht, goed schuurbaar vulmiddel perfect om epoxyplamuur mee te maken.

Vanaf 6,50
aerosil

Aerosil

Aerosil is een licht maar zeer hard vulmiddel.

Vanaf 7,50
stewathix

Stewathix

Licht maar zeer sterk vulmiddel. Stuift minder dan aerosil

Vanaf 9,00
koperpoeder

Koperpoeder

Fijn koperpoeder om toe te voegen aan epoxy

Vanaf 12,50

Vulmiddelen voor epoxy. Maak zelf epoxylijm of epoxyplamuur.

Gebruik vulmiddelen om met epoxy te lijmen, plamuren of te vullen.

Vulmiddelen (fillers) worden gebruikt om de epoxyhars te verdikken zodat je er mee kunt lijmen of plamuren. Er zijn verschillende soorten fillers verkrijgbaar, elk met hun specifieke eigenschappen.

Ingedikt tot een ketchupachtige substantie is de epoxy perfect geschikt voor bijvoorbeeld het verlijmen van onderdelen. Voeg je meer filler toe zodat je een pindakaasachtige substantie krijgt dan zakt de epoxy niet uit en kun je er weer uitstekend mee plamuren of fillets maken.

Er zijn verschillende soorten vulmiddelen elk met hun eigen toepassingen (en prijs). Om er een aantal te noemen: houtmeel, katoenvezel, gehakte glasvezels, stewathix, microballoons, aerosil en koperpoeder.

De keuze voor een vulmiddel hangt af van de toepassing. Het eerste onderscheid kan gemaakt worden tussen fillers met een hoge en een lage dichtheid. Vulmiddelen met een hoge dichtheid zijn over het algemeen het sterkst maar ook het zwaarst. Deze worden vaak voor verlijmingen gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn katoenvezel, aerosil en stewathix. Een lage dichtheid betekent een licht, goed schuurbaar plamuurmengsel. Dit gaat enigszins ten koste van de sterkte. De waterdichtheid blijft wel gewaarborgd. Om epoxyplamuur te maken worden microballoons (glass bubbles) gebruikt.

Vulmiddelen zijn ook te combineren

Een combinatie van fillers is ook mogelijk. Zo krijg je een uitstekende harde plamuur die goed blijft "hangen", behoorlijk licht is maar toch goed schuurbaar door 50% microballoons te mengen met 50% aerosil.

Meer informatie over fillers vind je hier.

Lijmen met epoxyPlamuren met epoxy


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
1 10
9.4
608 Beoordelingen
"Snelle levering"
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.