Mr. Boat
Let's stick together!

Epoxy kleurstoffen - pigmenten

Kleurstoffen (pigmenten) voor epoxy en giethars. Om epoxy op kleur te brengen of voor resin art en kunst.

Toevoeging om epoxy semi transparant te kleuren

Led diffuser

Toevoeging voor epoxy om deze melkachtig wit te kleuren. Te gebruiken voor het ingieten van LED verlichting om een meer diffuus licht te creëren.

Dekkende epoxy pigmentpasta

Kleurstoffen (pigmenten) speciaal ontwikkeld voor epoxy. Met deze pigmentpasta's ontstaat bij kleine hoeveelheden al een volledig dekkende kleur epoxy bij gietingen. Deze pasta's zijn ook geschikt voor het aanbrengen van kleur met kwast of roller.
Maximaal 10% pigmentpasta (gewicht) toevoegen aan het epoxyhars en -hardermengsel.
Voor het aanbrengen van een coating met kwast of roller kun je meer pigment toevoegen, in dit geval wordt de dekkende pigmentpasta vooraf aan de epoxyhars toegevoegd. Het pigment is op basis van de epoxyhars en kan op deze manier hoger gedoseerd worden dan 10% aan het mengsel. Het voordeel hiervan is dat er een betere dekking wordt verkregen en dat het kleurresultaat bij elke te mengen batch gelijk is.

Transparante Candy Color pigmenten

Epoxy transparant kleurstof

Onze transparante candy pigmenten zijn speciaal bedoeld voor decoratieve toepassingen zoals resin art en geven een unieke uitstraling aan je project of kunstwerk. Slechts enkele druppels zijn voldoende om de epoxyhars transparant te kleuren. De kleuren zijn onderling te mengen. Deze kleurstoffen worden veel gebruikt voor tafels maar ook voor het namaken van water in diorama's.

Metallic en glitter pigmenten

Metallic pigment voor epoxy

De meest gebruikte kleurstoffen voor epoxy, deze pigmenten worden vaak gebruikt voor tafels en resin art. Met circa 1 gram kleurstof kun je 200 gram epoxy door en door kleuren. Met zeer kleine hoeveelheden kun je epoxy gietharsen transparant kleuren. De kleuren zijn onderling te mengen voor spectaculaire effecten of voor het samenstellen van je eigen kleur. Deze pigmenten zijn geschikt voor gietingen en worden over het algemeen niet gebruikt voor het coaten met kwast of roller.
Keuze uit 31 verschillende metallic en glitter pigmenten in poedervorm. Van goud en brons tot intense glitter. Allemaal spannende kleuren om je creativiteit te prikkelen.

Pinata alcohol inkt

Pinata Inkt is een hoogwaardige alcohol inkt uit Amerika in vele mooie kleuren die onderling ook weer te mengen zijn. De inkt is bruikbaar op alle niet poreuze ondergronden, zoals glas, metaal, plastic, vinyl, keramiek, steen, leer, folie, hout, acryl, polymeer klei en nog veel meer.De inkt is een effectvloeistof op basis van alcohol dat op zichzelf gebruikt kan worden voor kunst, maar ook uitstekend te combineren is met epoxy voor indrukwekkende schiftende effecten. Deze alcohol inkt dient niet te worden gebruikt om een gelijkmatige dekking te verkrijgen.

Glow in the Dark pigmenten

De Glow in the Dark kleurstoffen zijn in poedervorm en kunnen worden toegevoegd aan de epoxy. Afhankelijk van het gewenste effect van 5-50%. Deze pigmenten zijn van industriekwaliteit en behoren tot de beste in hun soort. Ze worden o.a. gebruikt op booreilanden en zeeschepen.

Led Diffuser

Dit is een epoxy additief wat er voor zorgt dat de epoxy een melkachtige kleur krijgt. Bij het ingieten van bijvoorbeeld LED verlichting wordt een mooier lichtbeeld verkregen en zijn de afzonderlijke LED's niet of minder zichtbaar. Dit additief is ook te combineren met onze transparante kleurstoffen.

De kleurstoffen kunnen onderling worden gemengd om de juiste kleur te krijgen.

Alle pigmenten en kleurstoffen zijn te gebruiken met onze universele Mr.Boat epoxy en de glasheldere Mr.Boat giethars

Video over het combineren van kleurstoffen en epoxy

In deze video laten we zien hoe je epoxy kleurt door het gebruik van kleurpigmenten. We laten zien hoe je het mengt en welk effect dit geeft.
We tonen het resultaat van transparant epoxy pigment, metallic epoxy pigment, glitter epoxy pigment, epoxy pigmentpasta en glow in the dark poeder.

Meer informatie over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

9.4
Fijne spullen. Echt leuk om te hobbyen. Groetjes Nic
Het is even ontdekken wat je er mee kan en hoe het precies werkt maar ik maak erg leuke dingen.
Bestelling is onderweg dus heb het nog niet ontvangen in Portugal.
Omdat ik het nog niet ontvangen, heb ik de epoxy ed ook niet kunnen gebruiken. Kan dus geen sterren geven.
Snelle levering top
Bestel je iets dan word het gelijk verzonden kunnen andere leveranciers voorbeeld aan nemen de volgende bestelling gaat er weer aankomen
Fijne producten en mega snelle levering!
Top service! Duidelijke site, fijne producten en hele snelle levering!