Epoxy kleurstoffen - pigmenten

Kleurstoffen (pigmenten) voor epoxy en giethars. Om epoxy op kleur te brengen of voor resin art en kunst. Keuze uit meer dan 200 kleuren.

Epoxy pigmentpasta

Dekkende epoxypigmenten

Kleurpasta op op basis van epoxyhars voor dekkende kleuren. Meer dan 185 RAL kleuren.

Metallic flakes voor epoxy resin art

Metallic flakes

Metallic look vlokken voor epoxy resin art, de finishing touch voor sieraden en onderzetters

Pinata alcohol inkt voor fantastische Resin Art effecten

Pinata alcoholinkt

Pinata alcohol inkt voor fantastische Resin Art effecten. 25 spectaculaire kleuren alcohol inkt.

Toevoeging om epoxy semi transparant te kleuren

Led diffuser

Te gebruiken voor het ingieten van LED verlichting om een meer diffuus licht te creëren.

Dekkende epoxy pigmentpasta

Kleurstoffen (pigmenten) speciaal ontwikkeld voor epoxy. Met deze pigmentpasta's ontstaan bij kleine hoeveelheden al een volledig dekkende epoxy kleuren bij gietingen. Deze pasta's zijn ook geschikt voor het aanbrengen van kleur met kwast of roller.
- Voor gieten 2-5% toevoegen aan het epoxy mengsel.
- Voor coaten met kwast of roller 5-10% toevoegen aan het epoxy mengsel.

Het pigment is op basis van de epoxyhars en kan wanneer meegerekend als hars hoger gedoseerd worden dan 10% aan het mengsel. Het voordeel van de kleurstof toevoegen aan de hars is dat er een betere dekking wordt verkregen en dat het kleurresultaat bij elke te mengen batch gelijk is.

Let op: Epoxy pigment is bij 1 dunne laag met een kwast of roller nooit zo dekkend als verf, verf is vele malen hoger gepigmenteerd en soms de betere keuze voor het op kleur brengen van een object wanneer je gaat coaten met een kwast of roller.

epoxy pigment dekkend

Transparante epoxy pigmenten

Onze transparante candy pigmenten zijn speciaal bedoeld voor decoratieve toepassingen zoals resin art en geven een unieke uitstraling aan je project of kunstwerk. Slechts enkele druppels zijn voldoende om de epoxyhars transparant te kleuren. De kleuren zijn onderling te mengen. Deze kleurstoffen worden veel gebruikt voor tafels maar ook voor het namaken van water in diorama's.

epoxy pigment transparant

Metallic epoxy pigmenten

De meest gebruikte kleurstoffen voor epoxy, deze pigmenten worden vaak gebruikt voor tafels en resin art. Met circa 1 gram kleurstof kun je 200 gram epoxy door en door kleuren. Met zeer kleine hoeveelheden kun je epoxy gietharsen transparant kleuren. De kleuren zijn onderling te mengen voor spectaculaire effecten of voor het samenstellen van je eigen kleur. Deze pigmenten zijn geschikt voor gietingen en worden over het algemeen niet gebruikt voor het coaten met kwast of roller.
Keuze uit 31 verschillende metallic en glitter pigmenten in poedervorm. Van goud en brons tot intense glitter. Allemaal spannende kleuren om je creativiteit te prikkelen.

metallic epoxy pigment

Pinata alcohol inkt

Pinata Inkt is een hoogwaardige alcohol inkt uit Amerika in vele mooie kleuren die onderling ook weer te mengen zijn. De inkt is bruikbaar op alle niet poreuze ondergronden, zoals glas, metaal, plastic, vinyl, keramiek, steen, leer, folie, hout, acryl, polymeer klei en nog veel meer.De inkt is een effectvloeistof op basis van alcohol dat op zichzelf gebruikt kan worden voor kunst, maar ook uitstekend te combineren is met epoxy voor indrukwekkende schiftende effecten. Deze alcohol inkt dient niet te worden gebruikt om een gelijkmatige dekking te verkrijgen.

Glow in the Dark pigmenten

De Glow in the Dark kleurstoffen zijn in poedervorm en kunnen worden toegevoegd aan de epoxy. Afhankelijk van het gewenste effect van 5-50%. Deze pigmenten zijn van industriekwaliteit en behoren tot de beste in hun soort. Ze worden o.a. gebruikt op booreilanden en zeeschepen.

Led Diffuser

Dit is een epoxy additief wat er voor zorgt dat de epoxy een melkachtige kleur krijgt. Bij het ingieten van bijvoorbeeld LED verlichting wordt een mooier lichtbeeld verkregen en zijn de afzonderlijke LED's niet of minder zichtbaar. Dit additief is ook te combineren met onze transparante kleurstoffen.

De kleurstoffen kunnen onderling worden gemengd om de juiste kleur te krijgen.

Alle pigmenten en kleurstoffen zijn te gebruiken met onze universele Mr.Boat epoxy en de glasheldere Mr.Boat giethars

Video over het combineren van kleurstoffen en epoxy

In deze video laten we zien hoe je epoxy kleurt door het gebruik van kleurpigmenten. We laten zien hoe je het mengt en welk effect dit geeft.
We tonen het resultaat van transparant epoxy pigment, metallic epoxy pigment, glitter epoxy pigment, epoxy pigmentpasta en glow in the dark poeder.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer informatie over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

Mr Boat helpt je op weg

Handleidingen

Bekijk alle handleidingen
9.3
Dit is wat klanten over ons zeggen
2657 Beoordelingen
Goede hulp gekregen. Ik had wat extra vragen gemaild en werd meteen daarna gebeld om het te bespreken, super geholpen!
Marlies
Az összes termék amit itt rendeltem minden kiváló, magas minőségű!!! Igaz, hogy viszonylag ritkán rendelek, de nagyon elégedett vagyok mindennel amit eddig kipróbáltam! ...
Zsolt
Goed product Topproduct
Rombouts Eddy
Goeie website met goeie uitleg en snelle levering echte aanrader Goeie ervaring ben begonnen als hobby met epoxy leuke dingen te maken en hier kun je alle benodigdheden krijgen die...
Rinus Dorenveld
Bekijk alle reviews