Mr. Boat
Let's stick together!

Hard en waterdicht epoxyschuim en PU schuim met variabele dichtheid

2-componenten waterdicht PU schuim (Polyurethaanschuim) zowel constructief als isolerend verkrijgbaar, ook waterdicht en schroefvast epoxyschuim.

incl BTW
excl BTW
Filters
Merk


Standaard
Prijs
Epoxyschuim

Mr.Boat epoxyschuim

De uitschuimingsfactor van Mr.Boat epoxyschuim is 3x het originele volume.

Vanaf
19,95

Epoxyschuim

Epoxyschuim is waterdicht door de gesloten celstructuur. Door het toevoegen van het bijgeleverde blaasmiddel kan men het schuimvolume en de stevigheid van het schuim regelen.

Aan het epoxymengsel kan tussen de 0,5% en 4% schuimmiddel worden toegevoegd. Bij 4% toevoeging verdrievoudigt het volume ongeveer en ontstaat een keihard, waterdicht schuim waar in geschroefd, gespijkerd of getapt kan worden. Dit geldt bij vrije opschuiming en ca. 20 graden celcius.

2 componenten epoxy met schuimmiddel geeft een hard, waterbestendig epoxyschuim om bijvoorbeeld holle ruimtes op te vullen, reparatie van roerbladen of paddles, of toepassingen waar op het schuim gemonteerd moet worden (bijvoorbeeld beslag).

- Mengverhouding: 2 gewichtsdelen hars op 1 gewichtsdeel harder. Schuimmiddel naar behoefte.
- Verwerkingstijd: ca. 35 minuten bij kamertemperatuur
- Schuimtijd: ca.20 minuten bij kamertemperatuur
- Kan in worden geboord en geschroefd.
- Volledige doorharding: 24-48 uur afhankelijk van temperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Als het alleen gaat om het opvullen van holle ruimtes, om te isoleren of om een boot onzinkbaar te maken dan is PU schuim een betere optie.

PU schuim

PU schuim (Polyurethaan) is een 2-componenten (hard)schuim met een gesloten celstructuur.

PU schuim (Polyurethaanschuim) is een 2-componenten (hard)schuim met een gesloten celstructuur waardoor het waterdicht is. Polyurethaanschuim wordt gebruikt om holle ruimtes te vullen, te isoleren, drijfvermogen te creëren, mallenbouw of voor artistieke toepassing.

PU schuim hecht aan bijna alles en is ook in vochtige, vuile ruimtes te gebruiken. Het plakt echter niet aan polyethyleen (PE) waar onder andere vuilniszakken van worden gemaakt. Door het PU schuim op te laten schuimen in een doos die bekleed is met vuilniszak kan eenvoudig een blok schuim worden gemaakt. Na uitharding is het goed te snijden en te modelleren.

Ons PU schuim is verkrijgbaar in een constructieve variant die opschuimt tot 15 maal het oorspronkelijke volume (65kg/m3). Het schuim is drukvast en kan uitstekend gebruikt worden om een dubbele bodem meer stevigheid te geven.

Daarnaast leveren wij ook een variant die tot 25 maal het originele volume opschuimt (40kg/m3). Deze versie is door de grovere celstructuur uitstekend te gebruiken voor thermische of akoestische isolatie.

PU schuim is een ander materiaal dan het PUR schuim dat in bouwmarkten verkrijgbaar is. Deze heeft vrijwel altijd een open celstructuur en neemt daardoor vocht op.

Hoe je een bodem van een boot volschuimt met PU schuim lees je hier.

- Mengverhouding: 1 volumedeel component A op 1 volumedeel component B
- Verwerkingstijd: ca. 5 minuten bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: 1 uur bij kampertemperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Video uitleg over PU schuim


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
.
9.3
supper
heel goede communicatie snelle levering top producten kortweg perfect
Top bedrijf, kwaliteit en snelle levering.
Leveren goede kwaliteit epoxy als pigmentproducten.. Netjes verpakt en snelle levering.
Vlot in levering ..prima producten
Duidelijke omschrijving van hun producten zijn van hoge kwaliteit . Levering vindt snel plaats tot nu toe geen verder contact met hun gehad m...
Perfecte Epoxy Vloercoating voor Topprijs
Epoxy Vloercoating besteld bij Mr.Boat in de kleur lichtgrijs. Absolute aanrader als jezelf je zandcement vloer (in mijn geval de gara...