Mr. Boat
Let's stick together!

Hard en waterdicht epoxyschuim en PU schuim met variabele dichtheid

2-componenten waterdicht PU schuim (Polyurethaanschuim) zowel constructief als isolerend verkrijgbaar, ook waterdicht en schroefvast epoxyschuim.

Filters
Merk


Standaard
Prijs
epoxyschuim flesjes

Mr.Boat epoxyschuim

De uitschuimingsfactor van Mr.Boat epoxyschuim is 3x het originele volume.

Vanaf
21,90

PU schuim - 2 componenten polyurethaanschuim met gesloten celstructuur

PU schuim (Polyurethaanschuim) is een 2-componenten (hard)schuim met een gesloten celstructuur waardoor het waterdicht is. Polyurethaanschuim wordt gebruikt om holle ruimtes te vullen, te isoleren, drijfvermogen te creëren, mallenbouw of voor artistieke toepassing.

PU schuim hecht aan bijna alles en is ook in vochtige, vuile ruimtes te gebruiken. Het plakt echter niet aan polyethyleen (PE) waar onder andere vuilniszakken van worden gemaakt. Door het PU schuim op te laten schuimen in een doos die bekleed is met vuilniszak kan eenvoudig een blok schuim worden gemaakt. Na uitharding is het goed te snijden en te modelleren.

Ons PU schuim is verkrijgbaar in een constructieve variant die opschuimt tot 15 maal het oorspronkelijke volume (65kg/m3). Het schuim is drukvast en kan uitstekend gebruikt worden om een dubbele bodem meer stevigheid te geven.

Daarnaast leveren wij ook een variant die tot 25 maal het originele volume opschuimt (40kg/m3). Deze versie is door de grovere celstructuur uitstekend te gebruiken voor thermische of akoestische isolatie.

Dit PU schuim is een ander materiaal dan het standaard PUR schuim dat in bouwmarkten verkrijgbaar is. Het grootste verschil is de uitharding doormiddel van hars en harder, hierdoor zijn zeer grote ruimtes te vullen en ben je verzekerd van volledige doorharding, regulier PUR schuim droogt aan de lucht en blijft zacht van binnen wanneer er te grote hoeveelheden worden verwerkt. Deze PU schuimen hebben vrijwel altijd een open celstructuur en nemen daardoor vocht op. In tegenstelling tot de lucht drogende schuimen is dit een waterdicht PU schuim.

Hoe je een bodem van een boot volschuimt met PU schuim lees je hier.

- Mengverhouding: 1 volumedeel component A op 1 volumedeel component B
- Verwerkingstijd: ca. 5 minuten bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: 1 uur bij kampertemperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Video uitleg over PU schuim


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Epoxyschuim - Hard en waterbestendig schuim

Epoxyschuim is waterdicht door de gesloten celstructuur. Door het toevoegen van het bijgeleverde blaasmiddel kan men het schuimvolume en de stevigheid van het schuim regelen.

Aan het epoxymengsel kan tussen de 0,5% en 4% schuimmiddel worden toegevoegd. Bij 4% toevoeging verdrievoudigt het volume ongeveer en ontstaat een keihard, waterdicht schuim waar in geschroefd, gespijkerd of getapt kan worden. Dit geldt bij vrije opschuiming en ca. 20 graden celcius.

2 componenten epoxy met schuimmiddel geeft een hard, waterbestendig epoxyschuim om bijvoorbeeld holle ruimtes op te vullen, reparatie van roerbladen of paddles, of toepassingen waar op het schuim gemonteerd moet worden (bijvoorbeeld beslag).

- Mengverhouding: 2 gewichtsdelen hars op 1 gewichtsdeel harder. Schuimmiddel naar behoefte.
- Verwerkingstijd: ca. 35 minuten bij kamertemperatuur
- Schuimtijd: ca.20 minuten bij kamertemperatuur
- Kan in worden geboord en geschroefd.
- Volledige doorharding: 24-48 uur afhankelijk van temperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Als het alleen gaat om het opvullen van holle ruimtes, om te isoleren of om een boot onzinkbaar te maken dan is PU schuim een betere optie.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum.

9.3
Snelle uitleg over te gebruiken epoxy en vlotte levering
Mijn vraagstuk had te maken met holle en losse tegels in een tegelvloer. Welke epoxy kan onder de tegels komen en de ho...
Top spul
Alles is gewoon goed. De sites duidelijk en overzichtelijk. Materialen zijn goed verpakt bij verzending. En de handleiding is simpel en duidelijk.
Zowel prijs als kwaliteit en bezorging Top !!
Goed product voor een goede prijs
Je bestelt niet alleen goed en vlot, maar leert ook meteen de eerste beginselen van het werken met
Super website. Met hele goede instructies.