Epoxyschuim en PU schuim

2-componenten waterdicht en schroefvast epoxyschuim. PU schuim in verschillende dichtheden.

Hard en waterdicht epoxyschuim en PU schuim met variabele dichtheid

Epoxyschuim

Epoxyschuim is waterdicht door de gesloten celstructuur. Door het toevoegen van het bijgeleverde blaasmiddel kan men het schuimvolume en de stevigheid van het schuim regelen.

Aan het epoxymengsel kan tussen de 0,5% en 4% schuimmiddel worden toegevoegd. Bij 4% toevoeging verviervoudigt het volume en ontstaat een keihard, waterdicht schuim waar in geschroefd, gespijkerd of getapt kan worden. Dit geldt bij vrije opschuiming en ca. 20 graden celcius.

2 componenten epoxy met schuimmiddel geeft een hard, waterbestendig epoxyschuim om bijvoorbeeld holle ruimtes op te vullen, reparatie van roerbladen of paddles, of toepassingen waar op het schuim gemonteerd moet worden (bijvoorbeeld beslag).

- Mengverhouding: 2 gewichtsdelen hars op 1 gewichtsdeel harder. Schuimmiddel naar behoefte.
- Verwerkingstijd: ca. 35 minuten bij kampertemperatuur
- Schuimtijd: ca.20 minuten bij kamertemperatuur
- Kan in worden geboord en geschroefd.
- Volledige doorharding: 24-48 uur afhankelijk van temperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Als het alleen gaat om het opvullen van holle ruimtes, om te isoleren of om een boot onzinkbaar te maken dan is PU schuim een betere optie.

PU schuim

PU schuim (Polyurethaan) is een 2-componenten (hard)schuim met een gesloten celstructuur.

Wordt gebruikt om holle ruimtes te vullen, te isoleren, drijfvermogen te creëren, mallenbouw of voor artistieke toepassing. PU schuim plakt aan bijna alles en is ook in vochtige, vuile ruimtes te gebruiken.

Het plakt echter niet aan Polyethyleen (PE) waar onder andere vuilniszakken van worden gemaakt. Door het PU schuim op te laten schuimen in een doos die bekleed is met vuilniszak kan eenvoudig een blok schuim worden gemaakt. Na uitharding is het goed te snijden en te modelleren.

Verkrijgbaar in een constructieve variant die opschuimt tot 15 maal het oorspronkelijke volume (65kg/m3) en een meer isolerende die tot 25 maal het originele volume opschuimt (40kg/m3).

Ons PU schuim is niet te verwarren met het PUR schuim dat in bouwmarkten verkrijgbaar is. Deze heeft vrijwel altijd een open celstructuur en neemt daardoor vocht op.

Een verslag van het volschuimen van de dubbele bodem van een polyester boot kun je hier vinden.

- Mengverhouding: 1 volumedeel component A op 1 volumedeel component B
- Verwerkingstijd: ca. 5 minuten bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: 1 uur bij kampertemperatuur
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

PU schuim


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
.
Akkoord

Deze website plaatst cookies om uw zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee uw gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.