Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat Epoxy | Professionele kwaliteit epoxyhars voor de beste prijs

Epoxy voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren en resin art. Geschikt voor bootbouw, watersport, aquaria en terraria, tafels, modelbouw, kunst en doe het zelf klussen. Twijfel over welke epoxy geschikt is voor jouw project? Bekijk hier onze uitgebreide epoxy keuzegids.

incl BTW
excl BTW
Filters
Merk


Standaard
Prijs
winter epoxy snelhardend (1)

Mr.Boat Winter Epoxy

Snelhardende epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren, te verwerken vanaf 5°C

Vanaf
15,95
bio epoxy fairpoxy laminating3

Fairpoxy laminating resin

Hoge kwaliteit bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

89,50
bio epoxy fairpoxy topcasting

Fairpoxy top casting resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

89,50

Mr.Boat epoxyhars

Mr Boat epoxy is een zeer sterke epoxyhars te gebruiken voor diverse toepassingen zoals het aanbrengen van een coating, lamineren, lijmen, plamuren en resin art. Gecombineerd met vulmiddelen maak je zelf een ijzersterke epoxylijmverbinding of een lichtgewicht en waterdichte epoxyplamuur die niet krimpt maar goed schuurbaar blijft.

Deze universele epoxy is de beste keus voor constructieve toepassingen en heeft zijn kwaliteit in de watersport al tientallen jaren bewezen.
Daarnaast wordt deze epoxy ook veel gebruikt voor resin art, tafels, kunst en andere creatieve toepassingen zoals het maken van sieraden, houtbewerking en modelbouw. Met name wanneer er met kleuren en dunne lagen wordt gewerkt.

Wil je lagen dikker dan 0,5cm gieten? Dan is onze Mr.Boat epoxy giethars de beste keuze.

Toepassingen universele epoxy

Samenstelling en verwerking

Epoxy bestaat uit 2 componenten; heldere epoxyhars en -harder. Deze hebben een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (2 gewichtsdelen epoxyhars op 1 gewichtsdeel epoxyharder). De epoxyhars heeft een zeer hoge mechanische sterkte, een neutrale geur en hardt transparant uit. Het voordeel is ook dat deze epoxy bij lagere temperaturen nog te gebruiken is. De uitharding zal alleen langer duren. Meer over de invloed van temperatuur op de uitharding van epoxy lees je hier.

Meer informatie over deze epoxy vindt je in de handleiding.

Het gebruik van onze universele epoxy

Onze epoxyhars is te verwerken met kwast of roller. Ook kan er in dunne lagen (< 0,5 cm) mee worden gegoten.

De universele epoxy heeft een lage viscositeit en dringt goed door in het te behandelen oppervlak.
Het resultaat na het aanbrengen van de epoxy is een harde, beschermende, waterdichte coating die uitstekend hecht op vrijwel elke ondergrond zoals hout, steen, beton, de meeste kunststoffen, metaal, aluminium etc.

Een primer is meestal niet nodig, wanneer de ondergrond een zeer sterk zuigende oppervlaktes is zoals kops, zacht hout of steen/cement ondergronden kan een eerste primerlaag Mr.Boat injecteerhars worden aangebracht. Deze epoxyhars is dunvloeibaar en dringt nog dieper door in een zuigende ondergrond.

Kleur van de epoxyhars

De epoxy kunsthars is transparant van kleur. Indien de epoxy transparant moet blijven raden wij aan om een UV-Blocker toe te voegen om vergeling door uv-licht tegen te gaan.
Met onze speciale epoxypigmenten (kleurstoffen) kan de epoxy naar wens op kleur worden gebracht. Dit kan zowel voor constructieve projecten als voor decoratieve toepassingen zoals resin art en kunst.

Voor watersporters

Mr.Boat epoxy wordt veel gebruikt in de bootbouw en voor bootreparaties en -onderhoud. Maar onze epoxy is ook uitstekend geschikt voor het repareren of bouwen van surfplanken, jet ski’s, kiteboards en kano's. Het is een universele epoxy perfect om te coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Door de epoxy te combineren met glasweefsel maak je de romp van je boot weer stijf en waterdicht om bijvoorbeeld osmose te voorkomen of te behandelen.

Voor kunstenaars en meubelmakers

Mr.Boat epoxy kent vele uiteenlopende toepassingen bij kunstenaars, ontwerpers en meubelmakers. Bijvoorbeeld het weerbestendig maken of verstevigen van kwetsbare objecten, het maken van sieraden en onderzetters, schilderen met epoxy of het coaten van houten tafels. Een groeiende trend is het mengen van kleurstoffen voor spectaculaire effecten.

Voor aquaria en terraria

Onze epoxyhars is inmiddels een begrip in de aquarium en terrarium wereld. Het wordt gebruikt (houten) aquariumbakken in elkaar te lijmen en daarna waterdicht te maken met een aantal lagen epoxycoating. Ook wordt het veel gebruikt om (zelfbouw) achterwanden te voorzien van een beschermende laag. Na uitharding is de coating niet giftig en vriendelijk voor mens, plant en dier.

Voor doe het zelfers

In de hobby en doe het zelf wereld is epoxy niet meer weg te denken. Van het beschermen van hout of steen door het aanbrengen van een epoxy coating, tot het repareren van rotte kozijnen. Maar ook voor een vloercoating in de garage of het waterdicht maken van de badkamerruimte.

Afwerking

Indien gewenst kan de epoxy worden afgewerkt met een 1 of 2 componenten verfsysteem in kleur of transparant. Volg hierbij altijd de aanwijzingen van de verffabrikant op. Zo kun je bijvoorbeeld de epoxy voorzien van een laag Skippers acriglass 2 componenten pu jachtlak om een uv-bestendige en kras vaste eind laag aan te brengen. Bekijk hier alle verfsystemen.

Welke epoxyhars is geschikt voor mijn project?

Voor je aan je project van start gaat wil je uiteraard de juiste epoxy kopen. We maken onderscheid tussen epoxy en epoxy giethars, het verschil zit in de tragere harder waardoor je dikkere lagen kunt aanbrengen. Hieronder staat een korte keuzegids van de meest gebruikte producten en toepassingen. Om zeker te zijn van het gebruik van de juiste epoxyhars kun je ook kijken in ons overzicht welke epoxy heb ik nodig. Hier vind je een uitgebreide uitleg over de toepassingen en eigenschappen van al onze epoxy producten.

Universele epoxy

Universele epoxy

Toepassingen: Jachtbouw en -reparatie, plamuren, lijmen, coaten van hout en kunst, lamineren en repareren van surfboards, aquaria, gieten van dunne lagen in combinatie met kleurstof, modelbouw, onderzetters, sieraden, dunne lagen op tafelbladen en aanrechtbladen, allerhande reparaties, DHZ, (beton)vloeren. Te gieten tot 0,5cm dik.

Epoxy giethars

Epoxy giethars

Toepassingen: Ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, orgonites, het maken van river tables en ander meubilair. Te gieten tot 3cm dik.

Epoxy giethars voor grote gietingen

epoxy giethars voor grote gietingen

Toepassingen: tafels of andere grotere gietingen met een minimale dikte van 1cm. Wil je dikke lagen of grote volumes gieten dan gebruik je deze glasheldere giethars. Hiermee kunnen dikkere lagen van wel 7 centimeter per keer gegoten worden. De hars is glashelder en hardt langzaam uit zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

Hoeveel epoxy kopen?

Om er achter te komen hoeveel epoxy of giethars je nodig hebt begin je met de afmetingen van je project.
Wanneer je epoxy met een kwast of roller gebruikt is het verbruik circa 250 gram per m2 per laag, voor de meeste ondergronden is 2 tot 3 lagen gebruikelijk.
Het verbruik van epoxy bij gieten is circa 1kg per vierkante meter per millimeter laagdikte.
Exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan de epoxy rekentool, hier kun je de maten van de project invullen en zie je exact hoeveel en welke epoxy geschikt is voor je project.

Wat is epoxy en waar kan je het voor gebruiken?

In deze video leggen we uit wat epoxy is en gaan we in op de toepassingen en mogelijkheden van epoxy. Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.
9.3
Super service
De klantenservice staat altijd voor je klaar.
Goed product voor eerlijke prijs, snelle levering.
Zeer positief, een aanrader.
Goed
Snel geleverd volgende bestelling bestel ik zeker hier bedankt
Prima product wat een schitterend resultaat oplevert
De meegeleverde handleiding en hulpmiddelen hebben het gewenste resultaat geleverd.