Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat Epoxy | Professionele kwaliteit epoxyhars voor de beste prijs

Epoxy voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren en resin art. Geschikt voor bootbouw, watersport, aquaria en terraria, modelbouw, kunst en doe het zelf klussen. Twijfel over welke epoxy geschikt is voor jouw project? Bekijk het artikel: welke epoxy heb ik nodig.

incl BTW
excl BTW
Mr.Boat epoxy is een zeer sterke epoxy kunsthars te gebruiken voor diverse toepassingen zoals het aanbrengen van een coating, lamineren, lijmen en plamuren. Gecombineerd met vulmiddelen maak je zelf een ijzersterke epoxylijmverbinding of een lichtgewicht en waterdichte epoxyplamuur die niet krimpt maar goed schuurbaar blijft.

Deze universele epoxy is de beste keus voor constructieve toepassingen en heeft zijn kwaliteit in de watersport al tientallen jaren bewezen.
Daarnaast wordt deze epoxy ook veel gebruikt voor resin art, kunst en andere creatieve toepassingen zoals houtbewerking en modelbouw. Met name wanneer er met kleuren en dunne lagen wordt gewerkt. Moet het resultaat glashelder zijn of wil lagen dikker dan 0,5cm gieten? Dan is onze Mr.Boat epoxy giethars de beste keuze.

Samenstelling en verwerking

Epoxy bestaat uit 2 componenten; heldere epoxyhars en -harder. Deze hebben een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (2 gewichtsdelen epoxyhars op 1 gewichtsdeel epoxyharder). De epoxyhars heeft een zeer hoge mechanische sterkte, een neutrale geur en hardt transparant uit. Het voordeel is ook dat deze epoxy bij lagere temperaturen nog te gebruiken is. De uitharding zal alleen langer duren. Meer over de invloed van temperatuur op de uitharding van epoxy lees je hier.

- Verkrijgbaar in diverse hoeveelheden: Vanaf 375 gram tot 75 kilo verpakkingen
- Mengverhouding: 2 gewichtsdelen epoxyhars op 1 gewichtsdeel harder
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking
- Verwerkingstijd: ca. 45 minuten bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: 24 uur (afhankelijk van temperatuur en laagdikte)

Het gebruik van onze universele epoxy

De epoxy heeft een lage viscositeit en dringt goed door in het te behandelen oppervlak. Een primer is meestal niet nodig.

Het resultaat na het aanbrengen van de epoxy is een harde, beschermende, waterdichte coating die uitstekend hecht op vrijwel elke ondergrond zoals hout, steen, beton, de meeste kunststoffen, metaal, aluminium etc.

Wanneer de ondergrond een zeer sterk zuigende oppervlaktes is zoals kops, zacht hout of steen/cement ondergronden kan een eerste primerlaag Mr.Boat injecteerhars worden aangebracht. Deze epoxyhars is dunvloeibaar en dringt diep door in een zuigende ondergrond.

Onze epoxyhars is te verwerken met kwast of roller. Ook kan er in dunne lagen (< 0,5 cm) mee worden gegoten.
Wil je dikke lagen of grote volumes gieten dan gebruik je de glasheldere Mr.Boat giethars. Hiermee kunnen dikkere lagen van wel 7 centimeter per keer gegoten worden. Epoxy giethars is glashelder en hardt langzaam uit zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

Kleur van de epoxyhars

De epoxy is transparant van kleur. Indien de epoxy transparant moet blijven raden wij aan om een UV-Blocker toe te voegen om vergeling door uv-licht tegen te gaan.
Met onze speciale epoxypigmenten (kleurstoffen) kan de epoxy naar wens op kleur worden gebracht. Dit kan zowel voor constructieve projecten als voor decoratieve toepassingen zoals resin art en kunst.

Afwerking

Indien gewenst kan de epoxy worden afgewerkt met een 1 of 2 componenten verfsysteem in kleur of transparant. Volg hierbij altijd de aanwijzingen van de verffabrikant op. Zo kun je bijvoorbeeld de epoxy voorzien van een laag Aemme acriglass 2 componenten pu jachtlak om een uv-bestendige en kras vaste eind laag aan te brengen. Bekijk hier alle verfsystemen.

Voor watersporters:

Mr.Boat epoxy wordt veel gebruikt in de bootbouw en voor bootreparaties en -onderhoud. Maar onze epoxy is ook uitstekend geschikt voor het repareren of bouwen van surfplanken, jet ski’s, kiteboards en kano's. Het is een universele epoxy perfect om te coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Door de epoxy te combineren met glasweefsel maak je de romp van je boot weer stijf en waterdicht om bijvoorbeeld osmose te voorkomen of te behandelen.

Voor kunstenaars en meubelmakers:

Mr.Boat epoxy kent vele uiteenlopende toepassingen bij kunstenaars, ontwerpers en meubelmakers. Bijvoorbeeld het weerbestendig maken of verstevigen van kwetsbare objecten, het maken van sieraden, schilderen met epoxy of het coaten van houten tafels. Een groeiende trend is het mengen van kleurstoffen voor spectaculaire effecten.

Voor aquaria en terraria:

Onze epoxyhars is inmiddels een begrip in de aquarium en terrarium wereld. Het wordt gebruikt (houten) aquariumbakken in elkaar te lijmen en daarna waterdicht te maken met een aantal lagen epoxycoating. Ook wordt het veel gebruikt om (zelfbouw) achterwanden te voorzien van een beschermende laag. Na uitharding is de coating niet giftig en vriendelijk voor mens, plant en dier.

Voor doe het zelfers:

In de hobby en doe het zelf wereld is epoxy niet meer weg te denken. Van het beschermen van hout of steen door het aanbrengen van een epoxy coating, tot het repareren van rotte kozijnen. Maar ook voor een vloercoating in de garage of het waterdicht maken van de badkamerruimte.

Om zeker te zijn van het gebruik van de juiste epoxyhars kun je kijken in ons overzicht welke epoxy heb ik nodig. Hier vind je een uitgebreide uitleg over de toepassingen en eigenschappen Mr.Boat epoxy en andere harsen.

Meer informatie over deze epoxy vindt je in de handleiding voor het gebruik van Mr.Boat epoxy.

In ons kenniscentrum vind je meer informatie en instructies over de toepassingen van epoxy.

Wat is epoxy?

In deze video leggen we uit wat epoxy is en gaan we in op de toepassingen en mogelijkheden van epoxy.
9.3
supper
heel goede communicatie snelle levering top producten kortweg perfect
Top bedrijf, kwaliteit en snelle levering.
Leveren goede kwaliteit epoxy als pigmentproducten.. Netjes verpakt en snelle levering.
Vlot in levering ..prima producten
Duidelijke omschrijving van hun producten zijn van hoge kwaliteit . Levering vindt snel plaats tot nu toe geen verder contact met hun gehad m...
Perfecte Epoxy Vloercoating voor Topprijs
Epoxy Vloercoating besteld bij Mr.Boat in de kleur lichtgrijs. Absolute aanrader als jezelf je zandcement vloer (in mijn geval de gara...