Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat Epoxy | Professionele kwaliteit epoxyhars voor de beste prijs

Epoxy voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren, meubels, resin art en nog veel meer. Bij Mr.Boat vind je de hoogste kwaliteit epoxy voor elk project.

Filters
Merk


Standaard
Prijs
epoxy universeel snel

Universele Epoxy Snel

Snel hardende epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Te verwerken vanaf 5°C. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
15,99
epoxy universeel langzaam

Universele Epoxy Langzaam

Universele epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Ruime verwerkingstijd. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
15,99
epoxy giethars 05 mrboat

Epoxy Giethars 05

Heldere epoxy giethars voor gietingen tot 5 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
15,99
epoxy giethars 25 mrboat

Epoxy Giethars 25

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen van 5 tot 25 mm per laag. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
16,99
epoxy giethars 70 mrboat

Epoxy Giethars 70

Glasheldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor grote gietingen van 1 tot 7 cm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
17,49
1500 gram Ultra clear 03

Epoxy Giethars - Ultra Clear 03

Extreem heldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor gietingen tot 3 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
16,49
1500 gram Ultra clear 20

Epoxy Giethars - Ultra Clear 20

Extreem heldere giethars met zeer hoge UV-bestendigheid voor gietingen van 4 tot 20 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
17,49
1430 gram Ultra clear 75

Epoxy Giethars - Ultra Clear 75

Extreem heldere giethars met zeer hoge UV-bestendigheid voor grote gietingen van 1 tot 7,5 cm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
20,49
FPLAM Bio epoxy2

Fairpoxy Laminating Resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy lamineerhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
29,50
FPTOP Bio epoxy

Fairpoxy Top Casting Resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars voor gietingen tot 0,5 cm met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
29,50
Fairpoxy deepcasting

Fairpoxy Deep Casting

Heldere bio based epoxy giethars voor grote gietingen van 1 tot 5 cm dik. Met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos in de hars.

Vanaf
49,50
Injecteer epoxy

Injecteer Epoxy

Voor sterk zuigende oppervlaktes zoals kops of zacht hout en steen/cement ondergronden kan een eerste laag injecteerhars worden aangebracht als epoxy primer.

Vanaf
24,50
No title

Mr.Boat epoxy– De specialist in epoxyhars

Mr.Boat is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van epoxy, we werken er bij Mr.Boat constant aan om de hoogst haalbare kwaliteit epoxy te leveren, zo weet je zeker dat je project mooi wordt en mooi blijft. Bij Mr.Boat vind je epoxyharsen voor elk project, hieronder geven we een beschrijving over het gebruik van de epoxyharsen en welke geschikt is voor jouw project. Heb je toch nog vragen of ben je niet helemaal zeker in het maken van de juiste keuze? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Toepassingen universele epoxy

Samenstelling en verwerking, wat is epoxy?

Epoxy bestaat uit 2 componenten; epoxyhars en -harder. Deze 2 componenten meng je met elkaar in de juiste verhouding om de vloeistof uit te laten harden. Let goed op dat je de epoxyhars mengt volgens de juiste verhouding, dit is per epoxy verschillend en kan op gewicht zijn of juist op volume (milliliters en zonder weegschaal). Meer of minder harder werkt niet, hierdoor hardt het helemaal niet uit. Onze sets worden altijd geleverd in de juiste verhouding epoxyhars en epoxyharder.

Onze epoxyharsen hebben een zeer hoge mechanische sterkte, neutrale geur en harden transparant uit. De meeste epoxy’s hebben de neiging om in de loop der jaren te vergelen door zonlicht, onze epoxyharsen zijn zorgvuldig getest in laboratoria op UV-bestendigheid om te zorgen dat je project op lange termijn mooi helder blijft. Per epoxy staat aangegeven of extra UV-blocker nodig is bij transparante toepassingen. Alle epoxyharsen zijn te combineren met kleurpigmenten.

Voorbehandeling van de ondergrond

Voor het aanbrengen van een laag met een kwast of roller is een primer meestal niet nodig, wanneer de ondergrond een zeer zuigende oppervlakte is zoals kops/zacht hout of steen/cement kan een eerste primerlaag injecteerhars worden aangebracht, deze is dunvloeibaar en dringt nog dieper door in een zuigende ondergrond. Wanneer je gaat gieten met epoxy zet je hout eerst dicht met een laag universele epoxy, door het hout af te sluiten voorkom je dat luchtbellen tijdens de uitharding uit de ondergrond trekken en blijven hangen in je gieting.

Afwerking

Epoxy wordt van zichzelf super strak en hoogglans, indien gewenst kan epoxy worden afgewerkt met een 1 of 2 componenten verfsysteem in kleur of transparant. Volg hierbij altijd de aanwijzingen van de verffabrikant op. Zo kun je bijvoorbeeld de epoxy voorzien van een laag Skippers acriglass 2-componenten lak om een uv-bestendige en kras vaste laag aan te brengen. Bekijk hier alle verfsystemen.

Welke epoxyhars is geschikt voor mijn project?

Voor je aan je project van start gaat wil je uiteraard de juiste epoxy kopen. We maken onderscheid tussen epoxy en epoxy giethars, het verschil zit in de tragere harder waardoor je dikkere lagen kunt aanbrengen. Hieronder staat een korte keuzegids van de meest gebruikte producten en toepassingen.

Universele epoxy

De universele epoxy is de meest gebruikte epoxyhars door zijn brede inzetbaarheid. Deze epoxy is te gebruiken voor dunne lagen met een kwast of roller, is uitstekend te gieten in kleine vormen en 0,5cm dik te gieten op grotere oppervlaktes. De universele epoxy is de beste keus voor constructieve toepassingen en heeft zijn kwaliteit in de watersport al tientallen jaren bewezen. Daarnaast wordt deze epoxy ook veel gebruikt voor resin art, tafels, kunst en andere creatieve toepassingen zoals het maken van sieraden, houtbewerking en modelbouw. Gecombineerd met vulmiddelen maak je zelf een ijzersterke epoxylijmverbinding of een lichtgewicht en waterdichte epoxyplamuur die niet krimpt maar goed schuurbaar blijft.

Het resultaat na het aanbrengen van de epoxy is een zeer sterke, harde, beschermende, waterdichte coating die uitstekend hecht op vrijwel elke ondergrond zoals hout, steen, beton, de meeste kunststoffen, metaal, aluminium etc.

Toepassingen: Jachtbouw en -reparatie, plamuren, lijmen, coaten van hout en kunst, lamineren en repareren van surfboards, aquaria, gieten van dunne lagen in combinatie met kleurstof, modelbouw, onderzetters, sieraden, dunne lagen op tafelbladen en aanrechtbladen, allerhande reparaties, doe het zelf klussen en vloeren.

Epoxy giethars

Wanneer de voornaamste toepassing gieten is noem je de epoxy een giethars. De Mr.Boat epoxy giethars gebruik je voor lagen van 0,5 tot circa 3cm.

Toepassingen: Ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, orgonites, het maken van river tables en ander meubilair.

Epoxy giethars voor grote gietingen

Voor grote gietingen heb je een trager hardende epoxyhars nodig zodat de epoxy mooi helder blijft, hiervoor gebruik je de giethars voor grote gietingen. Hiermee kunnen dikkere lagen van wel 7 centimeter per keer gegoten worden. De hars is enorm helder en hardt langzaam uit zodat luchtbellen kunnen ontsnappen.

Toepassingen: tafels, kunst en andere grotere gietingen met een minimale dikte van 1cm.

Epoxy giethars ultra clear

Mr.Boat giethars ultra clear is de helderste giethars op de markt. De epoxyhars bevat een optical brightner waardoor het lichtblauw van kleur is, na uitharding zorgt dit voor een glashelder effect. Deze epoxy wordt voornamelijk gebruikt voor het glashelder gieten van dikke lagen. De giethars is uv-bestendig en heeft geen uv-blocker nodig. Let op dat deze epoxy op volume (milliliters) en niet op gewicht gemengd wordt.

Toepassingen: tafels, kunst en andere grotere gietingen met een minimale dikte van 1cm.

epoxy tafel

Hoeveel epoxy kopen?

Bij Mr.Boat kun je epoxyhars kopen voor ieder project, om er achter te komen hoeveel epoxy of giethars je wilt kopen begin je met de afmetingen en het uitrekenen van het te vullen aantal liters of de oppervlakte die je wilt coaten. Wanneer je epoxy met een kwast of roller aanbrengt is het verbruik circa 250 gram per m2 per laag, voor de meeste ondergronden is 2 tot 3 lagen gebruikelijk. Voor het opgieten gebruik je circa 1,1kg per liter dat moet worden opgevuld.

Altijd de juiste hoeveelheid epoxy kopen

Ga je gieten en wil je exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan de epoxy rekentool, hier kun je de maten van je project invullen en zie je exact hoeveel je nodig hebt voor je project, wat de mengverhouding is en welke epoxy je kunt je het best kunt kopen voor deze toepassing.

Epoxyhars voor alle toepassingen

Voor watersporters

Mr.Boat universele epoxy wordt veel gebruikt in de bootbouw en voor bootreparaties en -onderhoud, maar is ook uitstekend geschikt voor het repareren of bouwen van surfplanken, jet ski’s, kiteboards en kano's. De universele epoxy perfect om te coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Door de epoxy te combineren met glasweefsel maak je de romp van je boot weer stijf en waterdicht om bijvoorbeeld osmose te voorkomen of te behandelen.

Voor kunstenaars en meubelmakers

Epoxy kent vele uiteenlopende toepassingen bij kunstenaars, ontwerpers en meubelmakers. Bijvoorbeeld het weerbestendig maken of verstevigen van kwetsbare objecten, het maken van sieraden en onderzetters, schilderen met epoxy of het coaten en gieten van houten boomstamtafels. De epoxy wordt hierbij vaak gecombineerd met kleurstoffen.

Voor aquaria en terraria

Onze epoxyhars is inmiddels een begrip in de aquarium en terrarium wereld. Het wordt gebruikt om (houten) aquariumbakken in elkaar te lijmen en daarna waterdicht te maken met een aantal lagen epoxycoating. Ook wordt het veel gebruikt om (zelfbouw) achterwanden te voorzien van een beschermende laag. Na uitharding is de coating niet giftig en vriendelijk voor mens, plant en dier.

Voor doe het zelfers

In de hobby en doe het zelf wereld is epoxy niet meer weg te denken. Van het beschermen van hout of steen door het aanbrengen van een epoxy coating, tot het repareren van rotte kozijnen. Maar ook voor een vloercoating in de garage of het waterdicht maken van de badkamerruimte.

Video: Wat is epoxy en waar kan je het voor gebruiken?

In deze video leggen we uit wat epoxy is en gaan we in op de toepassingen en mogelijkheden van epoxy. Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.
9.3
Keurig geholpen. snelle services
Voor het repareren van de douche bak van de camper was ik op zoek naar epoxy. Gebeld en duidelijke uitleg en advies gekregen. Volgende dag all...
Snelle levering
Goede kwaliteit
Snelle levering, alles goed ontvangen!
Alles in goede orde ontvangen, kan weer aan de slag met mijn dioramas!
100 % tevreden
Zeer tevreden over alles