Mr. Boat
Let's stick together!

Carbonweefsel, aramide weefsel & hybride weefsels

Carbonweefsels (koolstof), aramide weefsels (kevlar) en hybride weefsels voor een zeer licht en sterk resultaat.

incl BTW
excl BTW
Filters
TypeGram per m2


Standaard
Prijs
Glasweefselschaar

Weefsel schaar

Handige schaar voor het knippen van glas-, aramide- en carbonweefsels

14,95

Koolstof of carbon

Carbonweefsels worden geweven van fijne draden koolstof. Dit geeft een zeer licht resultaat met een enorme stijfheid en hoge treksterkte. Ter vergelijking; 1 laag carbonweefsel is minstens zo sterk als 3 lagen glasweefsel van hetzelfde grammage.

Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van lichtgewicht onderdelen. Een nadeel is dat het slecht bestand is tegen puntbelasting. Om dit te ondervangen kan carbon gecombineerd worden met glasweefsel , glaslegsel of aramide weefsel.

Carbonweefsel wordt ook veel gebruikt voor decoratieve toepassingen. Denk aan het lamineren van autospiegels of motorkappen.

Aramide of kevlar

Aramide weefsels (ook bekend onder de merknaam Kevlar) is een supersterk weefsel dat zeer goed bestand is tegen puntbelasting. Deze weefsels worden o.a. in kogelvrije vesten en motorkleding gebruikt maar ook als slijtlaag op boten die vaak het strand op worden gevaren. Een kogelvrije boot kan natuurlijk ook ;)

Aramide is lastig te knippen. Er zijn speciale (dure) scharen voor verkrijgbaar maar met een nieuwe textielschaar met microvertanding en een beetje geduld kom je een heel eind.

Hybride weefsels

Hybrideweefsels zijn een combinatie van carbon en aramide. Het resultaat is een licht en stijf laminaat dat goed bestand is tegen puntbelasting. Naast de uitstekende mechanische eigenschappen wordt het ook decoratief gebruikt.

Carbonband en aramideband

Carbontape is verkrijgbaar als UD (unidirectionaal) of geweven. UD betekent dat alle koolstofvezels in de lengterichting zijn verwerkt. De carbondraden in de lengte worden in de breedte bij elkaar gehouden door dunne draden. Dit geeft een uitzonderlijk stijf resultaat in de lengterichting. Dit type carbonband laat zich goed wikkelen voor bijvoorbeeld hengelreparaties.
Vierkant geweven tape heeft in beide richtingen koolstofvezels.

Lamineren gaat op dezelfde wijze als glasweefsel. Hier zie je hoe dat werkt:

Lamineren met epoxy


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
9.3
supper
heel goede communicatie snelle levering top producten kortweg perfect
Top bedrijf, kwaliteit en snelle levering.
Leveren goede kwaliteit epoxy als pigmentproducten.. Netjes verpakt en snelle levering.
Vlot in levering ..prima producten
Duidelijke omschrijving van hun producten zijn van hoge kwaliteit . Levering vindt snel plaats tot nu toe geen verder contact met hun gehad m...
Perfecte Epoxy Vloercoating voor Topprijs
Epoxy Vloercoating besteld bij Mr.Boat in de kleur lichtgrijs. Absolute aanrader als jezelf je zandcement vloer (in mijn geval de gara...