Carbon- aramide weefsels

Carbonweefsels (koolstof), aramide weefsels (kevlar) en hybride weefsels voor een zeer licht en sterk resultaat.

Filters
Type
Carbon
Aramide
Hybride
Gram per m2
160 grams
170 grams
200 grams
205 grams
250 grams
315 grams
Reset filters
Standaard
Prijs

Carbonweefsel, aramide weefsel & hybride weefsels

Koolstof of carbon

Carbonweefsels worden geweven van fijne draden koolstof. Dit geeft een zeer licht resultaat met een enorme stijfheid en hoge treksterkte. Ter vergelijking; 1 laag carbonweefsel is minstens zo sterk als 3 lagen glasweefsel van hetzelfde grammage.

Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van lichtgewicht onderdelen. Een nadeel is dat het slecht bestand is tegen puntbelasting. Om dit te ondervangen kan carbon gecombineerd worden met glasweefsel , glaslegsel of aramide weefsel.

Carbonweefsel wordt ook veel gebruikt voor decoratieve toepassingen. Denk aan het lamineren van autospiegels of motorkappen.

Aramide of kevlar

Aramide weefsels (ook bekend onder de merknaam Kevlar) is een supersterk weefsel dat zeer goed bestand is tegen puntbelasting. Deze weefsels worden o.a. in kogelvrije vesten en motorkleding gebruikt maar ook als slijtlaag op boten die vaak het strand op worden gevaren. Een kogelvrije boot kan natuurlijk ook ;)

Aramide is lastig te knippen. Er zijn speciale (dure) scharen voor verkrijgbaar maar met een nieuwe textielschaar met microvertanding en een beetje geduld kom je een heel eind.

Hybride weefsels

Hybride weefsels zijn combinaties van bijvoorbeeld carbon en aramideweefsel en combineren de voordelen van beiden.

Carbonband en aramideband

Carbonweefsels worden geweven van fijne draden koolstof. Dit geeft een zeer licht resultaat met een enorme stijfheid. Ter vergelijking; 1 laag carbonweefsel is minstens zo sterk als 3-4 lagen glasweefsel van hetzelfde grammage.

Carbontape is verkrijgbaar als UD (unidirectionaal) of geweven. UD betekent dat alle koolstofvezels in de lengterichting zijn verwerkt. Vierkant geweven tape heeft in beide richtingen koolstofvezels.

Lamineren gaat op dezelfde wijze als glasweefsel. Hier zie je hoe dat werkt:

Lamineren met epoxy


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
1 10
9.3
676 Beoordelingen
"bezorging heeft op zich laten wachten ivm verkeerde adressering door transporteur en later om onduidelijke reden niet bezorgd. uiteindelijk goed gekomen."
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.