Mr. Boat
Let's stick together!

Carbon weefsel, aramide weefsel & hybride weefsels

Hoge kwaliteit carbonweefsel (koolstof), aramide weefsel (kevlar) en hybride weefsel voor een zeer licht en sterk resultaat. Geschikt voor zowel hand layup als vacuümtechniek. Onderaan de pagina vind je een uitgebreide uitleg over welk weefsel je nodig hebt.

Filters
Materiaal

Gram per m2Soort
MerkStandaard
Prijs
160 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 160 gram plain

160 gram/m2 vierkant geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, voor vlakke toepassingen en eenvoudige malvormen.

Vanaf
39,95
300 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 300 gram plain

300 gram/m2 vierkant geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, voor vlakke toepassingen en eenvoudige malvormen.

Vanaf
54,95
200 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 200 gram twill

200 gram/m2 keper geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, met name geschikt voor complexe vormen.

Vanaf
39,95
245 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 245 gram twill

245 gram/m2 keper geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, met name geschikt voor complexe vormen.

Vanaf
44,95
245 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 245 gram twill Non Shift

245 gram/m2 keper geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, geschikt voor complexe vormen en decoratief gebruik of door de non shift structuur.

Vanaf
37,50
245 grams carbonweefsel

Carbonweefsel 600 gram twill

600 gram/m2 keper geweven 12k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie, met name geschikt voor complexe vormen.

Vanaf
26,95
4-4 twill carbonweefsel

Carbonweefsel 280 gram twill 4/4

280 gram/m2 4/4 keper geweven 3k carbon fiber voor hand layup en vacuuminfusie. Zeer makkelijk te vormen. Met name geschikt voor zeer complexe vormen.

Vanaf
28,95
Carbonweefsel biaxiaal

Carbon biaxiaal 200 gram

200 gr/m2 biaxiaal 3k carbonlegsel voor hand layup en vacuuminfusie, voor torsiestijfheid of te combineren met vierkant weefsel voor stijfheid in elke richting.

Vanaf
17,95
Carbonweefsel biaxiaal

Carbon biaxiaal 410 gram

410 gr/m2 biaxiaal 3k carbonlegsel voor hand layup en vacuuminfusie, voor torsiestijfheid of te combineren met vierkant weefsel voor stijfheid in elke richting.

Vanaf
22,95
Aramideweefsel2

Aramideweefsel 170 gram

170 gram/m2 keper geweven aramideweefsel, zeer slijtvast kevlarweefsel, goed bestand tegen puntbelasting.

Vanaf
19,75
Hybrideweefsel

Hybrideweefsel 205 gram

Keper geweven hybrideweefsel. De combinatie van carbon en kevlar zorgt voor een stijf en licht materiaal dat stootvaster is dan carbon alleen.

Vanaf
20,00
amplitex vlasweefsel nieuw

AmpliTex vlasweefsel 300 gram

Extreem sterk en licht weefsel op basis van vlas, AmpliTex vlasweefsel 300 gram is net zo stijf als 495 grams glasweefsel met wel 68% minder uitstoot.

Vanaf
34,75
carbon fibre tape 5cm

Carbontape 5 cm.

5 cm breed vierkant geweven 3k carbontape 250 gr./m2 voor stijfheid in beide richtingen. Voor hand layup en vacuuminfusie.

Vanaf
4,60
carbon fiber tape 10cm

Carbontape 10 cm.

10 cm breed vierkant geweven 3k carbontape 250 gr./m2 voor stijfheid in beide richtingen. Voor hand layup en vacuuminfusie.

Vanaf
7,49
carbon fiber tape unidirectionaal

Carbontape UD 2.5 cm.

2,5 cm breed 315 gr./m2 carbontape, unidirectionaal tape voor stijfheid in de lengterichting. Voor hand layup en vacuuminfusie.

Vanaf
2,20
carbon fiber tape unidirectionaal  5cm

Carbontape UD 5 cm.

5 cm breed 315 gr./m2 carbontape, unidirectionaal tape voor stijfheid in de lengterichting. Voor hand layup en vacuuminfusie.

Vanaf
4,95
carbon fiber band 10cm

Carbontape UD 10 cm.

10 cm breed 315 gr./m2 carbontape, unidirectionaal tape voor stijfheid in de lengterichting. Voor hand layup en vacuuminfusie.

Vanaf
6,95
kevlar-tape-200-50-rol

Aramide tape 2,5 cm.

2,5cm breed 200 gram/m2 vierkant geweven aramide band, zeer slijtvast kevlarweefsel, goed bestand tegen puntbelasting.

Vanaf
2,25
kevlar-tape-200-50-rol

Aramide tape 5 cm.

5cm breed 200 gram/m2 vierkant geweven aramide band, zeer slijtvast kevlarweefsel, goed bestand tegen puntbelasting.

Vanaf
2,75
Glasweefselschaar

Weefsel schaar

Handig schaartje voor het knippen van glas- en carbonweefsels

14,95
hoek roller epoxy

Hoekroller aluminium

Hoekroller voor het verwijderen van luchtbellen uit carbonlaminaat.

17,50
11,95
rolmes

Rolmes

Handig rolmes voor het snijden van carbonweefsel en glasweefsel.

Vanaf
9,95
Gfix2 vmr spr500

G’fix2-vmr/spr500 Spuitlijm

Spuitlijm die speciaal is ontwikkeld voor de tijdelijke bevestiging tijdens het lamineren van carbonweefsels.

19,99

Carbon weefsel, carbon fiber of koolstofweefsel

Carbonweefsels worden geweven van duizenden fijne draden koolstof. Dit zeer lichte materiaal bereikt enorme stijfheid wanneer het in combinatie met epoxy tot composiet wordt verlijmd. Carbon fiber geeft een zeer licht resultaat met een enorme stijfheid en hoge treksterkte in vergelijking met andere materialen zoals glasweefsel, 1 laag carbonweefsel is minstens zo stijf als 3 lagen glasweefsel van hetzelfde grammage. Hierdoor kun je dus 3x zo licht, of 3x zo sterk bouwen. Het is daardoor uitermate geschikt voor het maken van lichtgewicht onderdelen.

Carbon fiber wordt ook veel gebruikt voor decoratieve toepassingen. Denk aan het lamineren van autospiegels of motorkappen, voor zichtwerk hebben wij een speciaal non shift weefsel voor de mooiste verwerking op je carbon fiber onderdelen.

Carbon fiber is minder goed bestand is tegen puntbelasting. Om dit te ondervangen in bijvoorbeeld lichtgewicht kajakken kan carbon gecombineerd worden in een hybrideweefsel tussen carbon en kevlar om het stootvaster te maken.

Carbon fiber voorbeeld

Welke soort carbon fiber heb ik nodig voor mijn project?

Elke baan in het weefsel bestaat uit duizenden draden, de meeste van onze weefsels zijn 3K weefsel, dit betekend dat er 3000 fijne koolstofdraden per baan lopen, een 6K of 12K weefsel heeft een grovere structuur. 3K werkt voor vrijwel alle toepassingen het fijnst.

Het grootste verschil zit in de richting waarin het carbon is geweven of gelegd, de richting van de draden bepaald in welke richting de stijfheid wordt gecreëerd.

- Vierkant geweven carbon fiber zorgt voor stijfheid in beide richtingen op simpele rechte vormen.
- Keper geweven carbon fiber zorgt voor stijfheid in beide richtingen maar vormt zich makkelijker om complexe vormen, keper geweven carbon kan echter wat sneller rafelen aan de randjes dan vierkant geweven.
- Biaxiaal carbon legsel bestaat uit 2 lagen carbon die beide in hoeken van 45 graden op elkaar gestikt zijn. Dit zorgt voor een verhoogde torsiestijfheid. Biaxiaal carbon wordt vaak gebruikt in combinatie met andere weefsels om sterkte in alle richtingen op te bouwen.
- Carbontape is verkrijgbaar als UD (unidirectionaal) of geweven. UD betekent dat alle koolstofvezels in de lengterichting zijn verwerkt. Unidirectionaal carbon zorgt voor uitzonderlijke stijfheid in de lengterichting. Unidirectionaal carbon tape laat zich goed wikkelen om bijvoorbeeld carbon hengels te herstellen.

Welk grammage carbon je nodig hebt hangt af van de dikte en stijfheid die gewenst is van het object. Vaak wordt een combinatie tussen diverse weefsels gebruikt om stijfheid in meerdere richtingen te verkrijgen. De dikte die het laminaat bereikt is afhankelijk van of je dit doet doormiddel van hand layup (het lamineren van het weefsel met een kwast) of het gebruiken van vacuüminfusie waarbij de perfecte hoeveelheid epoxy wordt gebruikt. Op de productpagina vind je de dikte van het weefsel en het verbruik aan epoxy. Over het algemeen worden er voor constructieve toepassingen meerde lagen en/of soorten carbon fiber gebruikt.

Aramide weefsel of kevlar

Aramide weefsels (ook bekend onder de merknaam Kevlar) is een supersterk weefsel dat zeer goed bestand is tegen puntbelasting. Deze weefsels worden o.a. in kogelvrije vesten en motorkleding gebruikt maar ook als slijtlaag op boten die vaak het strand op worden gevaren. Een kogelvrije boot kan natuurlijk ook ;)
Aramide is lastig te knippen. Er zijn speciale (dure) scharen voor verkrijgbaar maar met een nieuwe textielschaar met microvertanding en een beetje geduld kom je een heel eind.

Hybride weefsels

Hybrideweefsels zijn een combinatie van carbon en aramide. Het resultaat is een licht en stijf laminaat dat beter bestand is tegen puntbelasting dan carbon alleen. Naast de uitstekende mechanische eigenschappen wordt het ook decoratief gebruikt. Een hybrideweefsel wordt bijvoorbeeld gebruikt bij lichtgewicht kajaks om ze beter bestand te maken tegen impact.

Carbonweefsel lamineren met epoxy

Met de hand lamineren(hand layup) gaat op dezelfde wijze als glasweefsel. Hier zie je hoe dat werkt:


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

9.3
Mooi startpakket
Ik heb een epoxy startpakket gekocht bij mr Boat. Zij hadden mooie prijzen, een compleet pakket en goede uitleg. Ik heb ook een aantal mooie mallen gekocht. Op...
Goede spullen en snelle levering
Al meerdere keren materialen bij Mr. Boat besteld en deze werden altijd goed verpakt en vlot geleverd.
Zeer goed
Snelle en correcte levering.
Zeer tevreden!
Alles staat mooi beschreven per prodruct, zo vind je makkelijk wat je nodig hebt, bestellen ging makkelijk, het bestelde pakketje had ik volgende dag al in huis....