Gehakte carbonvezels

Gehakte carbonvezels van 12mm voor het maken van forged carbon.

Gehakte carbonvezels voor het maken van forged carbon

Dit hoge kwaliteit gehakte koolstofvezel is gesneden op een formaat van 12mm. Geschikt voor zowel structurele als visuele onderdelen. Het gehakte carbon wordt veel gebruikt voor het maken van forged carbon doormiddel van persen of voor lamineren. Forged carbon heeft een spectaculair uiterlijk en geweldige mechanische eigenschappen. De prestaties van forged carbon zijn vergelijkbaar met of beter dan die van metaal.

Toepassingen van forged carbon

Het weefsel is met name geschikt voor complexe vormen en decoratief gebruik. Geschikt voor hand layup en verwerking door middel van vacuümtechniek.

Verwerking en forged carbon

Geschikte epoxyharsen: Universele epoxy, Winter epoxy, Fairpoxy laminating resin. De carbon vezels zijn ook te verwerken in polyester en vinylester.

Het verbruik van het gehakte carbon is circa 400 tot 500g per vierkante meter om een naadloze dekking te krijgen bij lamineren. Het gebruik aan epoxy is hierbij gelijk aan het gewicht van het carbon.
Voor het persen van forged carbon onderdelen wil je een verhouding 60% carbon en 40% epoxy. Om zeker te zijn het aanmaken van genoeg epoxy is het aan te raden om circa 1,25x het gewicht van het carbon aan epoxy aan te maken.

Hoe leveren we het gehakte carbonvezel?

Deze gehakte koolstofvezel wordt verkocht op gewicht en is verkrijgbaar in emmers van 150 gram, 750 gram en 1,5 kg.

Meer info
Minder info
9.3

Beoordelingen: 2709

uitstekend goed en stevig verpakt en vlugge levering, zeker een aanrader
Lees al onze KiYoh reviews