Epoxy giethars

Mr.Boat heldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Giethars wordt gebruikt voor het bewerken van foto's of schilderijen, sieraden of ingieten van tafelbladen of barbladen. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

MrBoat-gietepoxy-500-ml

Mr.Boat giethars 500 ml

500 ml glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

21,50
MrBoat-gietepoxy-1-liter

Mr.Boat giethars 1 liter

1 liter glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

37,50
MrBoat-gietepoxy-2-liter

Mr.Boat giethars 2 liter

2 liter glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

69,50
MrBoat-gietepoxy-5-liter

Mr.Boat giethars 5 liter

5 liter glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

160,00
MrBoat-gietepoxy-10-liter

Mr.Boat giethars 10 liter

10 liter glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

295,00
MrBoat_gietepoxy_10_liter

Mr.Boat giethars 20 liter

20 liter glasheldere epoxy giethars voor decoratieve doeleinden. Speciaal voor het gieten van dikke lagen tot wel 5 centimeter.

545,00

Mr.Boat epoxy giethars - Glashelder en UV gestabiliseerd

Mr.Boat glasheldere epoxy giethars is een giet epoxy die bestaat uit 2 componenten; hars en harder die 1:1 op volume worden gemengd.

- Glashelder en blijft helder
- UV gestabiliseerd, vergeelt niet
- Neutrale geur, stinkt niet
- Mooi strak oppervlak, vloeit waterpas uit
- Geringe warmte ontwikkeling, dus geen krimp tijdens afkoeling
- Tot wel 5 cm per laag te gieten
- Meerdere lagen kunnen onzichtbaar worden gegoten
- Te combineren met verschillende soorten pigmenten
- Geen aantasting van onderliggende lakken etc.
- Waterbestendig, ook voor buiten

Deze giethars wordt ook wel foto epoxy, liquid glass of clear cast epoxy genoemd.


Lange verwerkingstijd voor het beste resultaat

Door de lange uithardingstijd van de giethars (stofdroog na ca. 12 uur) kan deze gietepoxy in dikke lagen tot wel 5 centimeter worden gegoten zonder dat er teveel warmteontwikkeling ontstaat. Eventuele luchtbelletjes hebben dan ook ruim de tijd om te ontsnappen.

Als de giethars wordt gebruikt op een houten of poreuze ondergrond raden wij aan om deze een eerste primerlaag te geven met onze universele Mr.Boat epoxy. Deze is gunstiger in prijs en zorgt ervoor dat de ondergrond wordt gesealed zodat er door ontgassing geen luchtbelletjes in de gietlaag kunnen komen.

UV gestabiliseerd om vergeling tegen te gaan

Mr.Boat giethars bevat een UV blocker en is daardoor UV gestabiliseerd. Extra UV blocker toevoegen wordt afgeraden.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt epoxy giethars meestal gegoten. Maar het kan ook uitstekend met een roller of kwast worden gebruikt op verticale oppervlaktes zoals de rand van een tafelblad.

Te combineren met kleurpigmenten voor spectaculaire effecten

In combinatie met transparante epoxypigmenten zijn schitterende effecten te bereiken. Ook edelstenen en edelmetalen kunnen uitstekend worden gebruikt om te verwerken in de gietepoxy. Nieuw zijn onze metallic en glitterpigmenten. Laat je fantasie de vrije loop!

Giethars of gietepoxy wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Denk aan het afgieten van foto’s op dibond, canvas of schilderijen en het maken van epoxy sieraden.

Ook worden tafels en andere meubels voorzien van een dikke epoxy “glaslaag” om een luxe uitstraling te krijgen. Door de dikke laag creëer je een dieptewerking en wordt de (hout)kleur dieper en intenser. Ook perfect te gebruiken om LED verlichting in te gieten en te integreren in tafelbladen of barbladen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van resin art waarbij een combinatie van schilderen en epoxy gieten wordt gebruikt.

Meer voorbeelden vind je op onze projecten van klanten pagina. Niet zeker welke epoxy je nodig hebt? Bekijk het overzicht.

De handleiding voor het gebruik van Mr.Boat epoxy giethars staat hier.

    LET OP: Voor het bewerken van aquarium of terrarium achterwanden wordt de universele Mr.Boat epoxy gebruikt i.p.v. Mr.Boat epoxy giethars.

- Mengverhouding: 1 volumedeel giethars op 1 volumedeel gietharder (1:1)
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking
- Verwerkingstijd: ca. 2-3 uur bij kamertemperatuur (21 graden)
- Stofdroog: na ca. 12 uur bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 7 dagen bij kamertemperatuur


Epoxy mengen


Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
1 10
9.4
774 Beoordelingen
"Goede duidelijke informatie op de website en snelle levering van de producten"
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.