Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat epoxy giethars - Glasheldere giethars voor elk project

Heldere epoxy gietharsen voor decoratieve doeleinden. Giethars voor het gieten van sieraden, kunst, het ingieten van objecten, tafelbladen, barbladen en nog veel meer.

Filters
Merk


Standaard
Prijs
epoxy giethars 05 mrboat

Epoxy Giethars 05

Heldere epoxy giethars voor gietingen tot 5 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
15,99
epoxy-giethars-25

Epoxy Giethars 25

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen van 5 tot 25 mm per laag. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
16,99
epoxy giethars 70 mrboat

Epoxy Giethars 70

Glasheldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor grote gietingen van 1 tot 7 cm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
17,49
1500 gram Ultra clear 03

Epoxy Giethars - Ultra Clear 03

Extreem heldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor gietingen tot 3 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
16,49
1500 gram Ultra clear 20

Epoxy Giethars - Ultra Clear 20

Extreem heldere giethars met zeer hoge UV-bestendigheid voor gietingen van 4 tot 20 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
17,49
1430 gram Ultra clear 75

Epoxy Giethars - Ultra Clear 75

Extreem heldere giethars met zeer hoge UV-bestendigheid voor grote gietingen van 1 tot 7,5 cm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
20,49
940-img_1-fptop-bio-epoxy (1)

Fairpoxy Top Casting Resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars voor gietingen tot 0,5 cm met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
29,50
1130-img_1-fairpoxy-deep-casting-resin

Fairpoxy Deep Casting

Heldere bio based epoxy giethars voor grote gietingen van 1 tot 5 cm dik. Met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos in de hars.

Vanaf
49,50

Mr.Boat epoxy giethars - Giethars van de hoogste kwaliteit

Wanneer de voornaamste toepassing van een epoxyhars gieten is noem je de epoxy een epoxy giethars. Mr.Boat is al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van epoxy, we werken er bij Mr.Boat constant aan om de hoogst haalbare kwaliteit gietharsen te leveren. Zo weet je zeker dat je project mooi wordt en mooi blijft.

Gebruikstoepassing voorbeelden epoxy giethars

- Transparante epoxy gietharsen
- Neutrale geur, geen oplosmiddelen
- Mooi strak oppervlak, vloeit waterpas uit
- Geen krimp tijdens uitharding
- Te combineren met verschillende kleurpigmenten
- Geen aantasting van onderliggende lakken etc.
- Waterbestendig, ook voor buiten

Welke giethars is geschikt voor mijn project?

We hebben verschillende soorten gietharsen, het belangrijkste verschil tussen epoxy gietharsen is de laagdikte waarin je wilt gieten, we benoemen deze laagdikte als een richtlijn voor prettige verwerking en het mooiste resultaat. Daarnaast hebben we de extra heldere lijn genaamd Ultra Clear Epoxy met UV-stabilisator om vergeling door zonlicht op lange termijn te verminderen.

Epoxy giethars 05

Epoxy giethars 05 is een transparante epoxy die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op gewicht worden gemengd. De giethars 05 is tot 0,5 cm per laag te gieten

- Verwerkingstijd: ca. 30 minuten bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 24 uur bij kamertemperatuur
- Voor optimale bescherming te combineren met UV-blocker

Toepassingen: Ingieten van kleine objecten, toplagen op tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, coaten en aanbrengen van dunne lagen met een kwast of roller.

Epoxy giethars 25

Epoxy giethars 25 is een glasheldere gietepoxy die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op gewicht worden gemengd. Giethars 25 is van 5 tot 25 millimeter dik te gieten.

- Verwerkingstijd: ca. 1 uur bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 48 uur bij kamertemperatuur
- Goede UV bestendigheid, voor optimale bescherming te combineren met UV-blocker

Toepassingen: Ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, orgonites, het maken van river tables en ander meubilair.

Epoxy giethars 70

Epoxy giethars 70 is een glasheldere gietepoxy voor grote gietingen die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op volume of 100:43 op gewicht kan worden gemengd. De giethars 70 is van 1 tot wel 7 centimeter dik te gieten. Door de lange uithardingstijd van de giethars kan onze gietepoxy in dikke lagen tot wel 7 centimeter worden gegoten zonder dat er teveel warmteontwikkeling ontstaat. Eventuele luchtbelletjes hebben dan ook ruim de tijd om te ontsnappen.

- Zeer heldere epoxy giethars
- Lange verwerkingstijd: ca. 5-6 uur bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 7 dagen bij kamertemperatuur
- Goede UV bestendigheid, voor optimale bescherming te combineren met UV-blocker

Toepassingen: tafels of gietingen met een minimale dikte van 1cm.

Epoxy giethars – Ultra Clear 03

Epoxy giethars 03 is een extreem heldere epoxy die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op gewicht worden gemengd. De giethars 03 is tot 0,3 cm per laag te gieten.

- Snel stofdroog voor het strakste resultaat op schilderijen en topcoatings
- Volledige doorharding: ca. 24 uur bij kamertemperatuur
- Glasheldere epoxy giethars en blijft helder door de toegevoegde optical brightener
- Bevat al UV-blocker voor een optimale bescherming tegen vergeling door zonlicht

Toepassingen: Ingieten van kleine objecten, toplagen op tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, afgieten van schilderijen en foto's, coaten en aanbrengen van dunne lagen met een kwast of roller.

Epoxy giethars – Ultra Clear 20

Ultra clear 20 is een extreem heldere gietepoxy die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op gewicht worden gemengd. Giethars 25 is van 4 tot 20 millimeter dik te gieten.

- Verwerkingstijd: ca. 1 uur bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 48 uur bij kamertemperatuur
- Glasheldere epoxy giethars en blijft helder door de toegevoegde optical brightener
- Bevat al UV-blocker voor een optimale bescherming tegen vergeling door zonlicht

Toepassingen: Ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, orgonites, het maken van river tables en ander meubilair.

Epoxy giethars – Ultra clear 75

Epoxy giethars - Ultra Clear 75 is een extreem heldere gietepoxy voor grote gietingen die bestaat uit 2 delen; hars en harder die 2:1 op volume of 100:43 op gewicht kan worden gemengd. De Giethars Ultra Clear 75 is van circa 1 tot wel 7,5 centimeter dik te gieten. Epoxy giethars ultra clear bevat al een UV blocker en is daardoor UV gestabiliseerd. Je hoeft aan deze epoxy dus geen extra UV-blocker toe te voegen.

Door de lange uithardingstijd van de giethars kan onze gietepoxy in dikke lagen tot wel 7,5 centimeter worden gegoten zonder dat er teveel warmteontwikkeling ontstaat. Eventuele luchtbelletjes hebben dan ook ruim de tijd om te ontsnappen.

- Extreem dik te gieten afhankelijk van de totale afmetingen
- Glasheldere epoxy giethars en blijft helder door de toegevoegde optical brightener
- Bevat al UV-blocker voor een optimale bescherming tegen vergeling door zonlicht
- Verwerkingstijd: ca. 1-2 uur bij kamertemperatuur
- Volledige doorharding: ca. 7 dagen bij kamertemperatuur

Toepassingen: Grote glasheldere gietingen van kunstobjecten, epoxy tafels, rivertables en andere gietvormen.

Hoeveel giethars kopen

Hoeveel epoxy giethars kopen?

Om er achter te komen hoeveel giethars je nodig hebt begin je met de afmetingen van je project.
Wanneer je epoxy met een kwast of roller gebruikt is het verbruik circa 250 gram per m2 per laag, voor de meeste ondergronden is 2 tot 3 lagen gebruikelijk.
Het verbruik van epoxy bij gieten is circa 1kg per vierkante meter per millimeter laagdikte.
Exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan de epoxy rekentool, hier kun je de maten van je project invullen en zie je exact hoeveel en welke epoxy geschikt is voor je project.

Gebruik, toepassingen en tips

Giethars of gietepoxy wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden. Denk aan het afgieten van foto’s op dibond, canvas of schilderijen, tafelbladen en het maken van epoxy sieraden.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt epoxy giethars meestal gegoten. Maar epoxy giethars kan ook uitstekend met een roller of kwast worden gebruikt op verticale oppervlaktes zoals de rand van een tafelblad (Let op: dit geldt niet voor de giethars 70 en de giethars ultra clear 75). Tafels en andere meubels worden vaak voorzien van een dikke epoxy “glaslaag” om een luxe uitstraling te krijgen. Door de dikke laag creëer je een dieptewerking en wordt de (hout)kleur dieper en intenser. Ook perfect te gebruiken om LED verlichting in te gieten en te integreren in tafelbladen of barbladen.

Voorbereiding ondergrond

Als de giethars wordt gebruikt op een houten of poreuze ondergrond raden wij aan om deze een eerste primerlaag te geven met onze clear casting 05 voor dunne lagen. Deze is gunstig in prijs, hardt sneller uit en zorgt ervoor dat de ondergrond wordt gesealed zodat er door ontgassing tijdens de uitharding geen luchtbelletjes in de gietlaag kunnen komen.

Het combineren van giethars met kleurpigmenten voor spectaculaire effecten

Vaak wordt onze giethars transparant gebruikt wegens de glasheldere eigenschappen, het is ook uitstekend te combineren met kleurpigmenten. In combinatie met transparante epoxypigmenten zijn schitterende effecten te bereiken. De giethars gaat uitstekend samen met onze metallic en glitterpigmenten wanneer je lagen in kleur wilt gieten. Ook edelstenen en edelmetalen kunnen uitstekend worden gebruikt om te verwerken in de gietepoxy.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van resin art waarbij een combinatie van schilderen en epoxy gieten wordt gebruikt.
Voorbeelden van diverse projecten vind je op onze projecten van klanten pagina. Niet zeker welke epoxy je nodig hebt? Bekijk de pagina: welke epoxy heb ik nodig.

Epoxy giethars mengen


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy en gietharsen vind je in het kenniscentrum

9.3
Super snelle levering
Snelle levering en netjes ingepakt
Goed advies, snelle reactie en levering.
In verband met een dringende klus was het belangrijk dat er snel gereageerd werd. Zoals hierboven staat aangegeven was dat dik in orde!
Top!
Voordeliger heb ik niet kunnen vinden. Snelle levering, incl uitleg en roerstokjes.
Goed geprijsd snel geleverd!
Mooie overzichtelijke website,groot assortiment en een snelle verzending