Mr. Boat
Let's stick together!

UV bescherming om vergeling van epoxy tegen te gaan

De hoogwaardige UV blocker van Mr.Boat maakt transparante epoxy UV bestendig en voorkomt vergeling.

incl BTW
excl BTW
Uv-blocker voor epoxy

Mr.Boat UV Blocker

Mr.Boat UV Blocker beschermt tegen UV straling en voorkomt vergeling.

Vanaf
4,95

Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan UV straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een UV-stabilisator (UV blocker) te gebruiken.

Om vergeling en aantasting door UV straling tegen te gaan voeg je 1% UV Blocker toe aan het hars en harder mengsel. Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren: 1 cc is gelijk aan 1 gram. Maak je bijvoorbeeld 300 gram epoxy aan (hars en harder gecombineerd) dan voeg je aan het mengsel 3 gram (= 3 cc) UV Blocker toe.

Hou je aan de dosering. Overdosering van meer dan 2% kan juist een vergelend effect hebben.

UV Blocker wordt alleen gebruikt in onze universele Mr.Boat epoxy, giethars, giethars voor grote gietingen. Het is niet nodig om deze toe te voegen aan de Mr.Boat giethars (1:1) omdat deze al van een UV stabilisator is voorzien.

De dikke voeistof wordt geleverd in handige potjes met brede opening zodat deze makkelijk te legen zijn met de meegeleverde doseerspuit.

- Dosering: 1% volume of gewichtsdeel
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Let op: UV-blocker kan kristalliseren door temperatuurwisselingen, door het potje te verwarmen voor gebruik wordt de stof weer vloeibaar.

Epoxy mengen


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

9.3
Harsverwarmend goed!
Nooit iets te klagen bij mrboat, goede producten en zo mogelijk nog betere service, bedankt weer!
Goede service
De bestelling was bezorgd en er bleek een product te lekken, contact opgenomen met de klantenservice en uitstekend geholpen!
Prima producten én snel geleverd.
Leerzame webside. Voor modelbouw moest een rivier nagemaakt worden. Na raadpleging van de webside wisten we precies wat we nodig hadden. De p...
Fijn spul
Nog nooit net epoxy gewerkt maar prima uitleg op de site