Mr. Boat
Let's stick together!

UV bescherming om vergeling van epoxy tegen te gaan

De hoogwaardige UV blocker van Mr.Boat maakt transparante epoxy UV bestendig en voorkomt vergeling door zonlicht op lange termijn.

epoxy uv blocker

Mr.Boat UV Blocker

Mr.Boat UV Blocker beschermt tegen UV straling en voorkomt vergeling op lange termijn.

Vanaf
4,95

Waarom voeg je uv-blocker toe?

Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan UV straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een UV-stabilisator (UV blocker) te gebruiken.

Om vergeling en aantasting door UV straling tegen te gaan voeg je 1% UV Blocker toe aan het hars en harder mengsel. Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren: 1 cc is gelijk aan 1 gram. Maak je bijvoorbeeld 300 gram epoxy aan (hars en harder gecombineerd) dan voeg je aan het mengsel 3 gram (= 3 cc) UV Blocker toe. Hou je aan de dosering. Overdosering van meer dan 2% kan juist een vergelend effect hebben.

UV Blocker wordt alleen gebruikt in onze universele Mr.Boat epoxy, giethars, giethars voor grote gietingen. Het is niet nodig om deze toe te voegen aan de Mr.Boat giethars ultra clear omdat deze al van een UV stabilisator is voorzien.

De dikke voeistof wordt geleverd in handige potjes met brede opening zodat deze makkelijk te legen zijn met de meegeleverde doseerspuit.

- Dosering: 1% volume of gewichtsdeel
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking

Let op: UV-blocker kan kristalliseren door temperatuurwisselingen, door het potje te verwarmen voor gebruik wordt de stof weer vloeibaar.

Epoxy mengen


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

9.3
Top bedrijf!
Als beginner begonnen met wat kleine projecten epoxy gieten. Na mijn eerste bestelling bleek ik voor een project een andere epoxy nodig te hebben die in dunne lage...
Het is een top bedrijf!
Kwaliteits producten en top service!
Prima epoxy!
Binnen 24 uur bezorgd, epoxy is prachtig en heel makkelijk in gebruik, de beginner set die je bestelt is compleet en je kan meteen aan de slag.
Prima ervaring en goed te verwerken/mengen
Na het mengen de gemaakte bartafel van bier dopjes volgegoten. Enige minpunt is dat er na zeker 5-6 uur luchtbellen tevoorschijn zijn...