UV Blocker voor epoxy

De hoogwaardige UV blocker van Mr.Boat maakt transparante epoxy UV bestendig en voorkomt vergeling.

MrBoat-chisorb-UVblocker-text

Mr.Boat UV Blocker

Mr.Boat UV Blocker beschermt tegen UV straling en voorkomt vergeling.

Vanaf 4,95

UV bescherming om vergeling van epoxy tegen te gaan

Epoxy is een fantastisch materiaal. Maar in toepassingen waar een transparante afwerking is gewenst kan UV straling een ongewenste vergeling en aantasting van de waterbestendigheid veroorzaken. Vooral wanneer epoxy direct in contact met zonlicht komt is de kans op vergeling groot. Daarom raden wij aan om een UV-stabilisator (UV blocker) te gebruiken.

Om vergeling en aantasting door UV straling tegen te gaan voeg je 1% UV Blocker toe aan het hars en harder mengsel. Met de bijgeleverde injectiespuit kun je eenvoudig en nauwkeurig doseren: 1 cc is gelijk aan 1 gram. Maak je bijvoorbeeld 300 gram epoxy aan (hars en harder gecombineerd) dan voeg je aan het mengsel 3 gram (= 3 cc) UV Blocker toe.

Hou je aan de dosering. Overdosering van meer dan 2% kan juist een vergelend effect hebben.

UV Blocker wordt alleen gebruikt in onze universele Mr.Boat epoxy en Mr.Boat giethars (100:40). Het is niet nodig om deze toe te voegen aan de Mr.Boat giethars (1:1) omdat deze al van een UV stabilisator is voorzien.

De dikke voeistof wordt geleverd in handige potjes met brede opening zodat deze makkelijk te legen zijn met de meegeleverde doseerspuit.

- Dosering: 1% volume of gewichtsdeel
- Houdbaarheid: Minimaal 2 jaar bij gesloten verpakking


Epoxy mengenMeer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum
1 10
9.4
774 Beoordelingen
"Goede duidelijke informatie op de website en snelle levering van de producten"
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.