Mr. Boat

Epoxy Giethars - Ultra Clear 03

Extreem heldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor gietingen tot 3 mm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Ultra Clear 03 - Glasheldere giethars

Epoxy Giethars Ultra Clear is een extreem heldere giethars voor het gieten van dunne lagen. De hoge kwaliteit epoxy giethars is goed bestand tegen Uv-licht. De epoxy wordt veel gebruikt voor het gieten van kleine heldere objecten, toplagen op schilderijen en het coaten van barbladen of tafels tot circa 3 millimeter laagdikte. Door de snelle uithardingstijd is de giethars ideaal voor het strak afwerken van toplagen. Voor het gieten van dikkere lagen gebruik je de Giethars Ultra Clear 20 mm of de Giethars Ultra Clear 75 mm.

Epoxy Giethars Ultra Clear wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden waarbij het eindresultaat over het algemeen transparant en glashelder moet zijn maar kan uitstekend gecombineerd worden met kleurpigmenten.

Bij deze giethars worden nitril handschoenen, een tongspatel en een duidelijke handleiding meegeleverd. Vraag je je af of de epoxy geschikt is voor jouw project? Neem gerust contact met ons op via de chatbutton, we helpen je graag.

De helderste epoxy giethars

De epoxy giethars bevat een optical brightener, hierdoor heeft de epoxyhars een lichtblauwe tint die compenseert voor geeltinten. De lichtblauwe kleurtint is niet zichtbaar in combinatie met verharder na uitharding, maar zorgt wel voor het optische effect dat de epoxy extreem helder is. Daarnaast bevat de giethars ook een uv-stabilisator waardoor de epoxy goed bestand is tegen vergeling door zonlicht op lange termijn.

Gebruik & verwerking van de epoxy giethars

De epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die in de verhouding 2:1 op gewicht gemengd worden. Je ontvangt de set altijd in de juiste verhouding hars en verharder.

Na het mengen begint de epoxy uit te harden. Houdt hierbij rekening dat grotere hoeveelheden epoxy sneller uitharden dan dunne lagen. Na circa 6-10 uur is de epoxy stof droog en na circa 24 uur is de epoxy volledig uitgehard tot een harde kunststof.

Voorbehandeling en ondergronden

Zorg ervoor dat de ondergrond (indien mogelijk) goed is ontvet voor een optimale hechting, gebruik hiervoor water en ammoniak, aceton of Mr.Boat bio ontvetter. Indien je de epoxy giet op een poreuze ondergrond zoals hout is het aan te bevelen om de ondergrond voor te behandelen door 24 uur van tevoren met een kwast of roller circa 250 gram per vierkante meter aan te brengen. Hierdoor sluit je de ondergrond goed af en verminder je de kans op luchtbellen uit de ondergrond in je heldere gieting. Indien je een object zoals een schilderij of kunstwerk afgiet en er niet ontvet kan worden kunnen kleine wegtrekkers ontstaan, in dit geval kan het nodig zijn om een tweede laag aan te brengen.

Epoxy giethars hecht niet aan siliconen, polyethyleen (PE) zoals bijvoorbeeld verpakkingstape of polypropyleen (PP). Deze materialen worden veel gebruikt voor het maken van mallen.

Afwerking

Epoxy heeft van zichzelf een strakke hoogglans afwerking. Indien gewenst kan de epoxy worden afgewerkt met een 1 of 2-componenten lak met een andere glansgraad. Epoxy is altijd op te schuren, nog eens af te werken of te polijsten. Indien een epoxy veel wordt blootgesteld aan direct zonlicht kun je het extra bescherming geven door het met een Uv-beschermende jachtlak af te werken.

Hoeveel epoxy giethars heb je nodig?

Voor het coaten met een kwast of roller gebruik je circa 250 gram per vierkante meter per laag. Voor het opgieten per 1 millimeter dikte op 1 vierkante meter is circa 1kg epoxy giethars nodig. Exact weten hoeveel je project nodig heeft? Gebruik dan onze epoxy rekentool.

Tips

- Temperatuur heeft impact op de uitharding van epoxy. De aangegeven laagdiktes gelden bij 18-21°C. We raden af om grote gietingen te doen bij een temperatuur hoger dan 21 graden omdat de kans bestaat dat de epoxy te heet wordt tijdens het uitharden. Bij 28 graden zal de maximale laagdikte halveren.
- De epoxyhars kan kristalliseren wanneer het koud heeft gestaan, verwarm de verpakking circa 10 minuten in heet water (Max 65°C) om het weer vloeibaar en helder te maken.
- Eventuele luchtbelletjes kun je verwijderen met een brander.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen.
1 10 2529
9.3
Beoordelingen: 2529
Super fijnSuper fijne ervaring snel binnen en goeie producten om mee te werken ik gebruik niks anders
Lees al onze KiYoh reviews
16.99