Mr. Boat
Let's stick together!

Mr. Boat epoxy 30 kilo

30 kilo epoxy voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren en resin art.

mrboat epoxy 30kilo
Mr.Boat Epoxy voor coaten, lamineren, verlijmen en plamuren. Geschikt voor bootbouw, watersport, automotive, aquaria en terraria, modelbouw, kunstenaars en doe het zelf.

Met 30 kg. epoxy (20 kg. hars + 10 kg. harder) kun je ca. 120 - 140 m2 coating opbrengen met een roller.

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 45 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 45 minuten kunt verwerken.

Wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV blocker toe te voegen om vergeling tegen te gaan.

Hoe gebruik je Mr.Boat epoxy?


Coaten
Coaten werkt hetzelfde als verven. Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld aceton breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Gebruik wegwerpartikelen want het gereedschap is niet goed schoon te maken. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag.

Als je meerdere lagen aan wilt brengen kan dat "nat in nat". Dat betekent dat als de eerste laag epoxy gaat uitharden de volgende laag al kan worden aangebracht zodat dat je tussendoor niet hoeft te schuren en ontvetten. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je wel schuren en ontvetten tussen de lagen door.

Lijmen
Door het toevoegen van vulmiddelen aan de epoxy kan een mooie vullende epoxylijm worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing kun je de epoxy indikken tot de dikte van jam tot pindakaas. De meest gebruikte vulmiddelen voor verlijmingen met epoxy zijn katoenvezel, aerosil of stewathix. Hier vind je de vulmiddelen.

Plamuren
Een epoxyplamuur moet vederlicht zijn, goed schuurbaar en natuurlijk volledig waterdicht. Dat bereik je door microballoons (of glass bubbles) te mengen door de epoxy. Hier vind je de microballoons.

Lamineren
Lamineren is het gebruiken van weefsels in combinatie met epoxy. Door lamineren kun je constructies verstevigen en stijver maken. Denk bijvoorbeeld aan een bootromp of camperdak. Hiervoor worden meestal glasweefsels gebruikt. Voor een extra stijf of sterk resultaat kun je ook carbon of aramideweefsels gebruiken.

Resin art
Een toepassing die erg in opkomst is, is het maken van resin art. Er zijn veel verschillende technieken om epoxy in de kunst te gebruiken. Onze universele Mr.Boat hars is uitstekend geschikt voor toepassingen waarin met kleurstoffen in dunne lagen wordt gewerkt.

Moet het resultaat juist glashelder zijn of wil lagen dikker dan 0,5cm gieten? Dan is onze Mr.Boat epoxy giethars de beste keuze.

Meer info over resin art kun je hier vinden.

Vragen over epoxy? Bekijk de veel gestelde vragen.
Voor instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.
1 10 1518
9.3
1518 Beoordelingen
"Snelle levering
Snelle levering"
Ook iets voor jou?