Osmo Snijplank Olie

Voedselveilige afwerking voor snijplanken gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen.

Osmo Snijplank Olie - Voedselveilige afwerking

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag Snijplank Olie dun aanbrengen met een microvezelroller of kwast. Aanbrengen altijd met de plank en nerf mee.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 15 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Breng na het drogen de tweede laag aan met een Poetsdoek of Fleece Pad. Aanbrengen met de plank en nerf mee.

De Osmo Snijplank Olie is geschikt voor het behandelen van alle soorten houten snijplanken. De Olie bevat het keurmerk “Voedselveilig”, dit betekent dat het na droging van de olie veilig is om van de snijplank te consumeren zonder dat dit schadelijk kan zijn. De ingrediënten van dit product zijn gebaseerd op natuurlijk, plantaardige oliën en wassen en zijn daarmee na droging onschadelijk voor mens, dier en plant. Omdat de ingrediënten natuurlijk zijn heeft de behandeling een open poriën structuur waardoor het hout kan blijven ademen. Het hout wordt na de behandeling niet dicht gelakt.

De Osmo Snijplank Olie is kleurloos en droogt mat op. Na behandeling kleurt het hout alsof het nat gemaakt is met een matte glansgraad. De tekeningen van het hout worden hierdoor mooi zichtbaat, de kleur van het hout wordt verdiept. Nadat de houten snijplank is behandeld met de Olie is het beschermt tegen vocht zoals: water, vruchtensap, cola en koffie.

Verwerking van Osmo Snijplank Olie

Osmo Snijplank Olie reinigen na gebruik

Nadat een met Osmo Snijplank Olie behandelde snijplank is gebruikt bij het snijden van vlees, vis of groente is het natuurlijk aan te raden om de houten snijplank schoon te maken. Omdat het de Snijplank Olie bestand is tegen water en chemicaliën kan de snijplank worden schoongemaakt met water en afwasmiddel.

Onderhoud

Het onderhouden van een houten snijplank die behandeld is met de Osmo Snijplank Olie is erg simpel. Het schoonmaken van de snijplank staat hierboven beschreven. Zodra de houten snijplank schraler wordt en last krijgt van slijtage plekken kan een nieuwe dunne laag van de Snijplank Olie worden aangebracht. Breng de renovatie laag aan met pluisvrije doek of Fleece pad, doe dit met de plank en nerf mee. Laat deze laag 8 tot 10 uur drogen en de plank is weer als nieuw.

Meer info
Minder info
Beperkte voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
36.95