Mr. Boat

Hydrant primer

Primer voor Hydrant verfsystemen op hout boven de waterlijn.

Hydrant primer - Soepel verwerkbare grondlak

Hydrant Primer is een soepel verwerkbare grondlak met een goede vloeiing. Ook gedurende een langere periode zonder die aflak zorgt Hydrant Primer ervoor, dat de bescherming optimaal is. Hydrant Primer is uitstekend weerbestendig. Niet geschikt voor oppervlakken die permanent waterbelast zijn.

Verwerking van Hydrant primer

Hydrant Primer is uitstekend te verwerken met kwast of roller. Rollen gaat het beste met een nylon roller of een lakviltroller. Hydrant Primer niet of minimaal verdunnen. In geval van verdunnen maximaal 2% Hydrant Synthetische Verdunning toevoegen.

Voorbehandeling

Nieuw of kaal gemaakt hout vooraf goed schuren. Gebruik hiervoor fijn schuurpapier (handmatig P180/machinaal P220–P280). Schuurpapier met een grove korrel (P80 - P100) zal het hout teveel opruwen (houtvezels welke na het schilderen gaan opzwellen in de natte verflaag) waardoor na het aanbrengen van de eerste grondlaag opnieuw intensief geschuurd moet worden voor een glad eindresultaat. Voor een optimaal resultaat mag het vochtgehalte van het hout maximaal 18% zijn. Schuur de primer voor het afwerken nogmaals glad met schuurpapier met korrel P320-P400.

Tips
- Voor gebruik grondig roeren.
- In warme of winderige omstandigheden kan het voor eenvoud van verwerking nodig zijn iets extra te verdunnen.
- Aanbrengen bij droge en goed geventileerde omstandigheden. Niet laat op de dag aanbrengen, condens tijdens de nacht kan de hechting en doordroging negatief beïnvloeden.
- Niet gebruiken bij temperaturen onder 5°C. Producttemperatuur dient minimaal 15°C te zijn. Wanneer de luchttemperatuur 3°C warmer is dan de ondergrond temperatuur ontstaat de kans op condensvorming. Hierdoor wordt de hechting en doordroging van de verflaag negatief beïnvloed

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen.
1 10 2591
9.3
Beoordelingen: 2591
Goed spul Helaas was er black friday deal en ik had net ervoor besteld. Liep me 20% korting mis ipv 10% die ik wel had gekregen. Tot zover 2.5mm volstaat goed, helder van kleur. ...
Lees al onze KiYoh reviews
21.99