Verwerkingspakket epoxy vloercoating
Voordelig kant en klaar pakket met alle hulpmiddelen voor het aanbrengen van je epoxy vloercoating.
Zelf een garagevloer coating aanbrengen? Onze epoxy vloercoating wordt veelvuldig toegepast in woonruimtes, garages, magazijnen, winkels en bedrijfshallen. Je garagevloer coaten is eenvoudig zelf te doen. Met deze video en het stappenplan wordt je project een succes!
Voor het coaten van je garagevloer gebruik je een epoxy vloercoating, deze coatings zijn uitstekend voor woonruimtes, garages, magazijnen, winkels en fabrieken. Een epoxy garagevloer coating bestaat uit twee componenten die je met elkaar mengt. Het mengsel breng je eenvoudig aan met een roller.
Een epoxy garagevloer heeft een hoge slijtvastheid, is geschikt voor zeer intensief gebruik, goed bestand tegen chemicaliën en is volledig dampdicht. Onze epoxy vloercoating is beschikbaar in vrijwel elke RAL kleur, is op waterbasis en bevat geen schadelijke oplosmiddelen.
Mr.Boat epoxy vloercoating hecht uitstekend op:
- Beton
- Zandcement
- Anhydriet
- Tegelvloer
- Hout
- Stucwerk
- Cementgebonden egaline (In combinatie met voorstrijk)
Voor het aanbrengen van je garagevloer coating is het belangrijk is dat de ondergrond droog is en vrij van vetten en oliën. In sommige gevallen is de ondergrond lastig droog of vetvrij te krijgen, zoals garagevloeren waar lange tijd (motor)olie is gemorst. Indien de ondergrond sterk vervuild is kun de primer voor moeilijke ondergronden gebruiken.
Nieuwe beton-, zandcement-, en andrahietvloeren moeten minimaal zo'n 5 weken drogen voordat ze geschikt zijn om de coating aan te kunnen brengen. Of je vloer droog genoeg is kun je makkelijk zelf meten door een stuk krant luchtdicht op de vloer te tapen. Is de krant de volgende dag nog droog dan is de ondergrond droog genoeg.
Maak de vloer stofvrij met een stofzuiger. Vervolgens reinig je de ondergrond. Dit gaat uitstekend met St. Marcs of water en ammoniak. Na het reinigen laat je de vloer goed drogen.
In het geval van een oude tegelvloer moet bekeken worden of de tegels glad zijn of niet. Gladde tegels dienen opgeschuurd te worden met een schuurmachine met grove korrel (60-80). Hierna vul je de voegen met epoxyplamuur.
Eventuele gaten of scheuren in de vloer kunnen gerepareerd worden met epoxyplamuur. Het aanbrengen van de epoxyplamuur doe je met een plamuurmes of squeegee. In het geval er uitsteeksels op de vloer zitten kun je deze verwijderen met een slijpmachine met diamantschijf.
Je plakt die delen af waar je geen epoxy vloercoating op wilt hebben. Bijvoorbeeld op de plinten of eventuele roosters. Gebruik hiervoor goede afplaktape die je gemakkelijk kunt verwijderen voor volledige doorharding.
Eerst moeten de 2 componenten epoxy vloercoating zorgvuldig worden gemengd in de juiste, aangegeven verhouding. Dit belangrijk voor een goed eindresultaat. Lees het verwerkingsblad en de aanwijzingen op de verpakking.
Let op: De verwerkingstijd is ca. 45 minuten. Maak dus niet meer aan dan je in deze tijd kunt verwerken.
Hoe groter het epoxyvolume des te sneller gaat de uitharding. Als je met meerdere mensen werkt verdeel de gemengde coating dan over verschillende emmers of verfbakken. Dit verlengt de verwerkingstijd enigszins.
Het mengen van de A en B component doe je met een boormachine met speedmixer. Besteedt hier aandacht aan en meng de componenten grondig gedurende minimaal 1 minuut.
Voor de eerste laag kan de coating worden verdund met maximaal 10% water. De 2e laag wordt niet verdund.
Behandel eerst alle randen met een kwast of kleine verfroller zodat je met de grote roller genoeg afstand kunt houden van de muren. Hierna breng je met een grote roller en telescoopstok de coating aan over de gehele garagevloer.
Verzadig de roller met de coating in een verfbak. Begin met overdwars rollen. Het narollen doe je in de lengterichting. Deze eerst laag laten we 24 uur uitharden.
Na 24 uur brengen we de 2e laag aan op dezelfde manier als de eerste laag. Je garagevloer is na ca. 12 uur (bij 20 °C) beloopbaar. Volledige uitharding en belastbaar is de vloer na circa 7 dagen.
Decoratieve kleurvlokken zijn gemakkelijk in te strooien in de laatste laag vloercoating. Door met spijkerschoenen over de vloer te lopen kun je de vlokken instrooien in de natte coating. Na het instrooien van de decoratieve kleurvlokken dien je de vloer 24 uur later af te werken met PU finish mat om de vlokken vast te zetten.
De aangebrachte vloercoating in je garage hardt zijdeglans uit. Als dat niet gewenst is kun je de vloer afwerken met een matte PU coating. Breng de coating minimaal 24 uur later aan na de tweede laag.
Soms is het wenselijk een antislip toe te voegen aan de garagevloer coating. Hiervoor kun je 3% antislippoeder door de 2e laag vloercoating mengen.
Autobanden bevatten weekmakers die vloercoatings kunnen aantasten wanneer de banden voor zeer lange tijd in contact komen met de coating. Hiervoor hebben wij speciale toevoegingen. Neem contact op via de chat voor meer informatie.