Epoxy vloercoating

Professionele vloer- en wandcoating op waterbasis in alle RAL kleuren. Eenvoudig zelf aan te brengen.

Epoxy vloercoatings worden veel gebruikt in woonruimtes, garages, magazijnen, winkels en fabrieken. Het resultaat is een slijtvaste, dampdichte, strakke industriële vloer die uitstekend bestand is tegen chemicaliën zoals oliën, vetten, benzine, reinigingsmiddelen etc. Een vloercoating wordt in een dunne laag met een roller aangebracht en is hierdoor eenvoudig zelf te leggen, de coating volgt de ondervloer doordat je een dunne laag aanbrengt, voor een volledig egaal effect kun je kiezen voor een gietvloer.

Mr.Boat epoxy vloercoating is een watergedragen 2 componentensysteem dat eenvoudig zelf is aan te brengen en hecht uitstekend op de meeste ondergronden. De coating is te gebruiken op onder andere beton, zandcement, anhydriet, tegelvloeren, hout en stucwerk. De coating is zowel op de vloer als op de wand aan te brengen. Voor zuigende ondergronden raden wij aan om de vloer eerst te behandelen met voorstrijk voor een juiste dekking van de epoxy vloercoating.

Twijfel je of het geschikt is voor jouw ondergrond? Neem gerust contact op via de chat of bel ons op 075-6289809.

Vloercoating in hal

Waarom onze epoxy vloercoating?

Makkelijk aanbrengen met een verfroller

Onze epoxy vloercoating wordt in 2 lagen aangebracht met een roller. Dus geen gehannes met vloerwissers om de epoxy gelijkmatig te verdelen. Hierdoor is het voor iedereen makkelijk aan te brengen.

Voordelig alternatief voor gietvloeren

Het verschil tussen een gietvloer en een rolcoating zit in de laagdikte waarin je het aanbrengt, dit maakt de vloercoating niet alleen makkelijker aan te brengen maar ook een stuk voordeliger. Wanneer de ondergrond al egaal is of je ruimtes behandelt waarin je enkel een slijtvaste en mooi uitziende coating wilt aanbrengen is een rolcoating de beste keuze.

Superieure hechting

Onze epoxy vloercoating hecht bijzonder goed op de meeste ondergronden. In tegenstelling tot veel concurrerende producten is voor de meeste schone, droge ondergronden is geen primer nodig! Bij vochtige kelders of garagevloeren met olievlekken behandel je de vloer eerst met een primer voor moeilijke ondergronden. De vloercoating kan in sommige gevallen over egaline worden aangebracht, hierbij gebruik je altijd een speciale egaline primer. Informeer bij de fabrikant van de egaline of dit mogelijk is.

Op waterbasis, geen schadelijke oplosmiddelen

Onze vloercoatings zijn op waterbasis en bevatten geen schadelijke oplosmiddelen. De eerste laag kan eventueel worden verdund door 10% water toe te voegen.

Op kleur geleverd voor de mooiste dekking

Een groot voordeel tegenover producten van concurrenten is dat de kleur in de fabriek is gedispergeerd (zeer krachtig gemengd). Dat uit zich in een veel hogere kleurechtheid en dekkracht dan systemen waar je zelf de kleurpigmenten toevoegt.

Snelle uitharding, binnen een dag weer beloopbaar

De verwerkingstijd is minimaal 45 minuten bij 15C. Beloopbaar na 10 uur. Na 1 week is het product volledig doorgehard en waterbelastbaar.

Stappenplan voor het aanbrengen van de coating

Bekijk de video of het stappenplan hieronder om te zien hoe je eenvoudig zelf je epoxy vloercoating aanbrengt.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Ondergrond voorbereiden

Het is belangrijk is dat de ondergrond droog is en vrij van vetten en oliën. Nieuwe beton-, zandcement-, en andrahietvloeren moeten minimaal zo'n 5 weken drogen voordat ze geschikt zijn om de coating aan te kunnen brengen. Bij vochtige kelders of garagevloeren met olievlekken behandel je de vloer eerst met een primer voor moeilijke ondergronden. Gladde tegels dienen opgeschuurd te worden met een schuurmachine met grove korrel (60-80). Eventuele beschadigingen aan de ondergrond kunnen vooraf worden gerepareerd met epoxy plamuur.

Maak de vloer stofvrij met een stofzuiger, vervolgens reinig je de ondergrond met een ontvetter, gebruik hiervoor de Mr.Boat bio ontvetter (Alternatief voor aceton). Na het reinigen laat je de vloer goed drogen.

Plak hierna de delen af waar je geen epoxy vloercoating op wilt hebben met afplaktape. Bijvoorbeeld op de plinten of eventuele roosters.

Mengen van de epoxy vloercoating

De blikken komen in de juiste verhouding, waardoor je gemakkelijk beide blikken samenvoegt per laag.
Let op: de verwerkingstijd is ca. 45 minuten. Maak dus niet meer aan dan je in deze tijd kunt verwerken.
Het mengen van het A en B component doe je met een boormachine met mixer, meng de componenten grondig gedurende minimaal 1 minuut

Tip: Verdeel de gemengde coating over verschillende emmers of verfbakken. Dit verlengt de verwerkingstijd.

Meng component A en B in verhouding 77:23 op gewicht wanneer je niet de gehele verpakking gebruikt.
Voorbeeld: Bij het aanmaken van 10kg voor een enkele laag van 50m2 is dit 7,7Kg A met 2,3Kg B. Zo kun je de totale benodigde hoeveelheid voor de laag x 0,77 gebruiken voor A en x 0,23 voor B.

vloercoating aanbrengen

Aanbrengen van de eerste laag epoxy vloercoating

Behandel eerst alle randen van de ruimte met een kwast of miniverfroller. Verzadig dan de roller met de coating. Begin met overdwars rollen. Het narollen doe je in de lengterichting. Deze eerst laag laten we 24 uur uitharden.

Aanbrengen van de tweede laag epoxy vloercoating

Na 24 uur brengen we de 2e laag aan op dezelfde manier als de eerste laag.

Je vloer is na ca. 12 uur (bij 20 graden) beloopbaar. Volledige uitharding en (water) belastbaar is de vloer na ca. 7 dagen.

Optioneel:
Het systeem is zijdeglans, als dat niet gewenst is kun je de vloer na 24 uur afwerken met een matte PU coating.

In bijvoorbeeld natte ruimtes is het wenselijk een antislip toe te voegen aan de coating. Hiervoor kun je 3% antislippoeder door de 2e laag vloercoating mengen.

Let op: De vloercoating wordt op kleur gemaakt en is hierdoor niet te retourneren.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Geleverd binnen 1-5 werkdagen. Dit product wordt gratis verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
89.99