Epoxy voor de watersport

Mr.Boat epoxy wordt veel gebruikt in de bootbouw en voor bootreparaties en -onderhoud. Maar onze epoxy is ook uitstekend geschikt voor surfplanken, jetskis, kiteboards en kano's. Het is een universele marine epoxy perfect om te coaten, lamineren, lijmen en plamuren.
Voordelen zijn de eenvoudige mengverhouding van 2:1, transparante uitharding, lage verwerkingstemperaturen en de gunstige prijs.

houten speedboat epoxy

Epoxy kan op verschillende manieren worden gebruikt. Als coating om bijvoorbeeld hout, polyester of staal waterdicht te verzegelen, maar ook in combinatie met fillers (vulmiddelen) om ijzersterke lijmverbindingen en plamuren te maken. Epoxy in combinatie met glasweefsel (lamineren) geeft een constructieversterkend composiet als resultaat.

Met 1.5 kg. epoxy kun je ca. 5-7 m2 coaten, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Wij raden aan om minimaal 2 lagen aan te brengen. Natuurlijk leveren we ook alle producten om prettig en veilig met epoxy te kunnen werken. We hebben een uitgebreide handleiding en instructievideos online staan in ons kenniscentrum.

Tevens leveren wij Polyurythaan schuim (PU). Dit is een 2 componentenschuim met een gesloten celstructuur waardoor het geen vocht opneemt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld PUR schuim uit de bouwmarkt). Dit schuim wordt gebruikt om holle ruimtes zoals dubbele bodems vol te schuimen. Het schuim is constructief en maakt de boot onzinkbaar.

Voor de afwerking boven de waterlijn verkopen wij diverse hoogwaardige lakken en verven op 1 en 2 componentenbasis van onder andere Hydrant en Aemme. Onder de waterlijn kun je bij ons terecht voor Hempel Antifouling of Hydrant bottomcoat.

Naast producten leveren wij ook graag informatie over het gebruik hiervan. Dat doen we onder andere in workshops. Regelmatig verzorgen wij workshops op maat voor watersportverenigingen. Een leuke verenigingsactiviteit voor bijvoorbeeld het winterseizoen.

Renovatie van een houten boot met epoxy en glasweefsels


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer informatie nodig? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Telefoon: 075-6289809
Email: info@mrboat.nl

Gerelateerde producten
epoxy universeel snel

Universele Epoxy Snel

Universele epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Snelle doorharding vanaf 5°C. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Op voorraad!
15,99
13,99
-13%
Product bekijken