Mr. Boat
Let's stick together!

Epoxy Resin Art Starterspakket

Resin art starterspakket met epoxy en kleurstoffen. Keuze uit 4 sets met 6 metallic kleurstoffen, epoxy en alle benodigdheden om veilig te werken.

Resin art starterspakket - Direct van start met epoxy

Met dit resin art starterspakket heb je alles in huis om aan de slag te gaan met jouw resin art project. Het starterspakket bestaat uit epoxy, kleurstoffen en alles wat je nodig hebt om veilig met epoxy te werken. De epoxy is enkele millimeters dik te gieten en perfect voor het maken van schilderijen of voor het gieten van kleine objecten. De epoxy in het pakket heeft een makkelijke mengverhouding van 2:1 op gewicht en wordt geleverd met uitgebreide handleiding.

Kleurcombinaties in het resin art starterspakket

Je kunt kiezen uit 4 verschillende kleurpakketten bij het resin art starterspakket, in de productafbeeldingen vind je voorbeelden van de sets. Hieronder kun je alle pigmenten nog eens los bekijken.

Epoxy starterspakket - Earth
- Dark green
- Ocean blue
- Sky blue
- Silver pearl
- Bronze brown
- Blue green

Epoxy starterspakket - Rainbow
- True red
- Magic yellow
- Flash jade
- Blue green
- Magic violet
- Saffron

Epoxy starterspakket - Space
- Black pearl
- Ocean blue
- Magic violet
- Silver pearl
- Bronze
- Intense white sparkle

Epoxy starterspakket - Gold
- Aztec gold
- Flash gold
- Rose gold
- Super bronze
- Bronze
- Bright white

Natuurlijk kun je het pakket aanvullen met andere, los verkrijgbare, kleuren. Hier vind je alle kleurstoffen voor epoxy. Ook kun je het pakket aanvullen met extra epoxy.

Resin art starterspakket stappenplan

Voorbereiding,
Kies een gewenste ondergrond om je kunstwerk op te kamen. Te denken valt aan een plaat(je) hout of MDF of bijvoorbeeld een dienblad.

Bij het werken met epoxy is het altijd belangrijk om de juiste handschoenen te dragen. 5 paar nitryl handschoenen zijn inbegrepen bij het pakket. Ter voorbereiding raden wij ook aan om als ondergrond een vuilniszak te gebruiken. Vuilniszakken zijn gemaakt van PE en hier hecht epoxy niet op. Op deze manier weet je zeker dat er geen ongewenste spetters op je ondergrond komen en dat je het kunstwerk nog los krijgt van de ondergrond.

Draag het liefst makkelijke kleding waarop een vlek geen ramp is. In de video hieronder is te zien waarom dit belangrijk kan zijn ;)

Het aanmaken van de epoxy
De mengverhouding van onze universele epoxyhars is 2:1 op gewicht. Meng het geheel stevig door voor circa 1 minuut. Na het aanmaken is de verwerkingstijd zo’n 45 minuten bij kamertemperatuur.

Het toevoegen van de pigmenten
Wanneer je de epoxy heb aangemaakt kun je beginnen met het toevoegen van de glitters/pigmenten. Wij raden aan om de epoxy in de meegeleverde bekers te verdelen en per beker de gewenste kleur toe te voegen, op deze manier kun je per beker een kleur gieten. Je hebt maar weinig pigment nodig om de epoxy te kleuren. Meng het geheel weer stevig door tot het pigment goed verdeelt is.

Het gieten van de epoxy
Giet de epoxy vervolgens over het gewenste oppervlakte. De manier waarop je het giet kun je uiteraard volledig zelf bepalen. Je kunt het bijvoorbeeld van uit de mengbekers los verdelen, maar ook weer in 1 beker samenvoegen voor een open pour.

Na het gieten kun je eventuele luchtbellen verwijderen met een brander.

Weten hoe dit werkt? Bekijk dan de video hier onder.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Meer video's over de verwerking van onze epoxy vind je in het kenniscentrum

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
1 10 1990
9.3
1990 Beoordelingen
"Prima website, snelle levering en goed materiaal
Reparatie van de kunststof bumper van mijn camper met epoxy. Prima gelukt."
39.49