Epoxy bloemen startpakket

Met dit epoxy starterspakket heb je alles in huis om zelf bloemen te drogen en in te gieten in epoxy.

Bloemen in epoxy gieten - Van start met epoxy

Met dit epoxy starterspakket heb je alles in huis om aan de slag te gaan met het ingieten van bloemen. Het starterspakket bestaat uit glasheldere uv-bestendige epoxy, silica gel en alles wat je nodig hebt om veilig met epoxy te werken. De epoxy in het pakket heeft een makkelijke mengverhouding van 2:1 op volume en wordt geleverd met uitgebreide handleiding. De set bevat 715 gram epoxy, hiermee kun je tot wel 3 bollen ingieten. Het formaat van de bol is circa 8 cm in diameter.

Bloemen in epoxy gieten

Stappenplan bloemen ingieten

Begin met het uitkiezen van de bloemen die je in wilt gieten. Voordat je de bloem in kunt gieten dien je de bloem eerst te drogen. Dit doe je door de bloem in een emmertje silica gel te drogen.

Hoe werkt het drogen van bloemen in silicagel?

- Gebruik een afsluitbare emmer of bakje.
- Leg de bloem op een basis laag silica gel van circa 2 centimeter dik.
- Bedek de bloem voorzichtig vanaf de zijkant verder met silica gel.
- Sluit de emmer en laat de bloemen enkele dagen drogen. De droogtijd verschilt per bloem.

Na het drogen zijn de bloemen klaar om ingegoten te worden!

Het bloemstuk positioneren

Het kan zijn dat de bloem drijft in de epoxy. De handigste manier om de bloem de positioneren is door het steeltje uit te laten steken uit de mal. Door een satéprikker te bevestigen aan de bloem en deze te verzwaren kun je de bloem op zijn plek houden. Na circa 3 dagen kun je dit afknippen en een laatste laagje in het uiteinde van de mal gieten.

Het aanmaken en gieten van de epoxy

Zorg ervoor dat je bij het werken met epoxy altijd nitril handschoenen draagt om huidcontact te voorkomen. Begin hierna met het mengen van de epoxyhars en de verharder, de epoxy heeft een makkelijke mengverhouding van 2:1 op volume. Meet dit af in de bijgeleverde mengbekers met maatverdeling. Meng de epoxy rustig maar goed door gedurende 2 tot 3 minuten, door te snel te roeren ontstaan luchtbellen in het mengsel. Na circa 7 dagen bij kamertemperatuur is de epoxy volledig uitgehard en klaar om uit de mal gehaald te worden.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
35.99