Een replica van de eerste duikboot

4 feb 2022
6 studenten van het Horizon College bouwden een replica van de allereerste duikboot ter wereld, gebouwd in de 17e eeuw door de uit Alkmaar afkomstige wetenschapper Cornelis Drebbel. Het ingevette varkensleer laat het team achterwege want daar heb je tegenwoordig Mr.Boat epoxy en ms-polymeerkit voor!

In opdracht van de Engelse koning maakte Cornelis Drebbel tussen 1620 en 1624 de allereerste werkende duikboot. De duikboot kon zo’n vier tot vijf meter onder water varen. De boot maakte zijn eerste duik op de rivier de Theems.

Zo'n 400 jaar later maakt de replica van het Horizon College zijn eerste duik in de marinehaven in Den Helder. Na een korte epoxy cursus is het team in augustus begonnen met de bouw van de boot. De duikboot is 6 meter lang, 2,55 meter hoog, 1,85 meter breed en weegt circa 900 kilo. (Zonder het lood dat nodig is om te boot onderwater te krijgen)

12 maart is verhaal van de bouw te zien op NPO 2 in het tv-programma Jekels Jacht. In de serie neemt wetenschapsjournalist Diederik Jekel acht Nederlandse wetenschappers onder de loep die de geschiedenis hebben veranderd. Vanaf 12 maart vind je de beelden van de bouw in dit artikel. Vanaf 5 februari is het tv-programma elke zaterdag om 19:50 te bekijken.

In het artikel van Kijk magazine zijn alvast wat beelden te zien!

Gerelateerde producten

epoxy universeel snel

Universele Epoxy Snel

Universele epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren. Snelle doorharding vanaf 5°C. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Op voorraad!
15,99
13,99
-13%
Product bekijken