5 mei 2021 | Geschreven door:

Mr.Boat sponsort: V-town Express

voorbeeld bootbouw project

Mr.Boat sponsort de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Dit jaar bestaat uit 7 teams, elk team bouwt zijn of haar eigen bootproject. Deze week zie je het plan van team V-town Express. Wij wensen het team veel succes tijdens de bouw van dit mooie en uitdagende project.

Het team V-town Express bouwt een speedboot gebaseerd op het plan Malahini van Glen L. De boot wordt opgebouwd van multiplex platen van 4mm en wordt als afwerklaag gefineerd met Mahonie. De bijstaande afbeelding is hoe de boot er uit komt te zien.

Het team is de volgen via de onderstaande links, hier kun je stap voor stap de bootbouwers van de toekomst volgen in hun eerste grote project!

bootbouw met epoxy door team vtown

Wie zijn wij?
We zijn een groepje van vier Maurits, Wesley, Marit, Roxanne. We hebben elkaar op school leren kennen in de eerste klas van meubelmaken. Toen we in de tweede kwamen hadden we allemaal zo iets botenbouw lijkt ons wel wat. Dus we waren eigenlijk meteen een groepje voor dat we de keuze gingen maken.

bootbouw met epoxy door team vtown2


Maurits Geugjes
Mijn naam is Maurits Geugjes, ik ben 18 jaar oud en ik kom uit Voorschoten. Ik heb voor botenbouw gekozen omdat ik sinds jongs af aan al veel ervaring heb met watersporten en daar altijd mee bezig ben. Daarom leek het mij een perfect idee om samen een houten boot te gaan maken en zo via deze opleiding meer over boten te leren. Ons project wordt gefinancierd door mij (Maurits) doormiddel van diverse sponsoren familie en mijn eigen bijdrage. Als ons project af is wordt de boot ook van mij omdat ik alle financiën heb geregeld maar is de rest van het team van harte welkom om met de boot te varen als zij dat willen!

Wesley van den Hooren
Ik ben Wesley van den Hooren, ik ben 19 jaar en kom uit Nieuwkoop. Een paar jaar geleden is mij geadviseerd om te gaan kijken op het HMC voor de opleiding meubelmaker (scheepsbouw) omdat ik het altijd al leuk vond om met mijn handen bezig te zijn. Toen ik bij een open dag was gaan kijken en de boten zag liggen wist ik meteen dat ik een boot wilde maken. Daarom heb ik gekozen voor om mijn stages bij botenbouwers te gaan lopen. Sinds dien is mijn passie voor botenbouw alleen maar groter geworden. De boot bouwen is een hele uitdaging maar ik heb het erg naar mijn zin!

Marit Sloot
Ik ben Marit Sloot, ik ben 18 jaar en ik kom uit Heemskerk. Ik ben naar het HMC gekomen omdat ik het altijd leuk vind om creatief bezig te zijn en het HMC was daarom de perfecte school. De eerste twee jaar heb ik meubelmaken gedaan. Waar ik de basis heb geleerd. Ik wilde iets meer uitdaging en daarom heb ik voor de specialisatie botenbouw gekozen. Ik ben heel blij dat ik nu een boot aan het bouwen ben samen met dit team. En ik kan niet wachten tot dat hij in het water ligt en dat we ermee kunnen varen!

Roxanne Grootjen
Hoi ik ben Roxanne Grootjen en ik ben 19 jaar. Ik zit al 3 jaar op het HMC waarvan nu het eerste jaar botenbouw. Al van kleins af aan woon ik aan het water in een woonboot. Elke zomer varen gebeurde ook zeker. Toen ik van Maurits kreeg te horen of ik mee wilde doen met het maken van een boot, werd ik gelijk enthousiast. Ik was erg benieuwd hoe een boot nou gebouwd werd. Nu zijn we ongeveer een paar maanden bezig met het bouwen van een Malahini en we krijgen steeds meer zin om er mee te varen. Nog even wachten tot volgend jaar.

project vtown