4 jun 2021 | Geschreven door:

Mr.Boat sponsort: The Tornado

Mr.Boat sponsort de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Dit jaar bestaat uit 7 teams, elk team bouwt zijn of haar eigen bootproject. Deze week zie je het plan van team The Tornado, de 4 studenten van het Hout- en Meubileringscollege bouwen een spectaculaire drag boot uit de jaren 70. Wij wensen het team veel succes tijdens de bouw van dit mooie en uitdagende project.

Voorbeeld project

Het team is de volgen via de onderstaande links, hier kun je stap voor stap de bootbouwers van de toekomst volgen in hun eerste grote project!

Bouw van de boot

Wie zijn wij?
Wij zijn 4 studenten die bezig zijn met ons examen project. Als project hebben wij de The Tornado, een Amerikaans model speedboot die ontworpen is door Glen L om zo snel mogelijk over het water te gaan. Ze is 5,70 lang, 2,18 breed en maar 52 cm hoog. Daardoor is ze zeer aerodynamisch en gaan stabiel over het water heen. Ze is aangedreven door een Chevrolet v8 en gekoppeld aan een v-drive systeem om zo vlak mogelijk te blijven. Omdat de boot zo hard over het water gaat gaan we alles zo sterk mogelijk maken zo zijn de spanten gemaakt van massief mahonie en werken met 2x 6mm multiplex als huid. Als afwerking van de boot hebben we gekozen om de zijdes en bodem te spuiten en het dek zal worden gefineerd en gelakt.

Bouw de tornado

Gwenn Stellinga
Ik ben Gwenn Stellinga 18 jaar en kom uit het prachtige Ilpendam. Als klein jochie was ik altijd al gek van alle soorten voertuigen, voornamelijk auto’s en boten uit Amerika. Toen ik van deze opleiding hoorde was ik direct verkocht en wou gelijk mijn eigen boot bouwen. Na een beetje zoeken naar boot ontwerpen ben ik bij de Tornado beland. Ik ben heel dankbaar voor alles en iedereen die me daarbij helpt. In de toekomst ben ik zeker van plan om verder te gaan in de botenbouw en nog veel meer projecten aan te pakken.

Joep Salman
Mijn naam is Joep Salman. Ik ben een student op het hout en Meubilerings college en ik volg de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer.
Ik heb deze opleiding 3 jaar terug gekozen omdat ik al sinds jongs af aan al bezig was met houten meubeltjes maken als hobby. Dit heeft mij geïnspireerd om naar het HMC te gaan en de botenbouw richting te kiezen. Ik vind de tornado een gaaf project en heb zin om deze met mijn medestudenten te maken. In mijn vrije tijd ben ik vaak meubeltjes aan het maken in mijn werkplaats of aan mijn auto aan het sleutelen.

Taco de Ru
Ik ben Taco de Ru, 18 jaar en kom uit Beekbergen. Ik volg deze opleiding omdat ik op jonge leeftijd al wist dat ik met hout en boten wilde werken wat hier op het HMC perfect gecombineerd is. Samen met mijn medestudenten werk ik met veel plezier aan ons afstudeerproject. In de toekomst zie ik mij nog veel meer met boten werken.

Thijs Roosjen
Ik ben Thijs Roosjen 18 jaar oud en werk mee aan de tornado. Ik vind het geweldig om mee te werken aan de tornado omdat ik veel van boten houd maar vooral omdat het een boot is die je niet vaak tegen komt. Het is een zeer speciaal project en dat maakt het ook zo leuk. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden of familie.

Groep de tornadoinspiratie bootproject tornado