7 apr 2021 | Geschreven door:

Mr.Boat sponsort: Elysium

Mr.Boat sponsort de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Dit jaar bestaat uit 7 teams, elk team bouwt zijn of haar eigen bootproject. Deze week zie je het plan van team Elysium Zip.

Dit team bouwt met zijn vieren een speedboot van 4,6 meter lang gebaseerd op het Zip model op basis van Glen L bootplannen, de boot wordt opgebouwd uit multiplex met een afwerk laag van Mahonie fineer.

Elysium zip project

We bouwen de boot voor mijzelf (Sem), ik bekostig de boot en ben de uiteindelijke eigenaar. We bouwen hem met zijn vieren en zijn stuk voor stuk ongelofelijk gedreven om die boot zo mooi mogelijk te maken. We zijn online te volgen op onze site waar we een blog bij houden en het hele proces weer willen geven. Ook zijn we te volgen op Instagram waar we het gehele proces in wat kleinere stappen voor bij laten komen.

Volg het team via de onderstaande links.

Bouw van de elysium

Wie zijn wij?
Wij zijn een groepje van vier, Fien, Cobie, Jeroen en Sem. Wij hebben elkaar hier op school leren kennen in de eerste klas van meubelmaken. Toen we bij elkaar kwamen in de botenbouwklas zijn wij verder gegaan als een zeer gedreven team!

Sem Nuesink
Sem Nuesink, ik ben 20 jaar oud en kom uit Zutphen. Ik ben naar Amsterdam gekomen speciaal voor deze opleiding, om het botenbouw te leren. Toen we onze projecten moesten pitchen aan het eind van de 2e klas vond ik het idee dat ik zelf de "klant" werd eigenlijk zo ongelofelijk vet dat ik er voor gekozen heb om het project te financieren en daardoor ook de uiteindelijke eigenaar te worden. Ik zie mezelf in de toekomst nog een heel aantal boten bouwen en haal hier nog veel meer plezier uit dan dat ik ooit had gedacht!
Wij bouwen een klassiek Amerikaans model speedboot die wij hebben ontworpen aan de hand van bestaande tekeningen. Wij gaan uiteindelijk voor een prachtig glanzende mahonie uitstraling!

Jeroen de Mooy
Ik ben Jeroen de Mooy, 19 jaar oud en kom uit Voorschoten, ik ben de opleiding botenbouw gaan doen op advies van mijn stagebaas bij Mulder Shipyard. Ik wist wel dat ik echt geen meubelmaker wou worden en wist dat na de eerste 2 jaar op het HMC heel zeker. Het botenbouwen vind ik heel vet om te doen en weet zeker dat het niet bij deze boot blijft!

Cobie Witteman
Ik ben Cobie Witteman en ik ben twintig jaar oud. Ik kom uit Driehuizen en doe deze opleiding nu drie jaar. Ik heb bootbouw gekozen omdat ik het super interessant vind. Ik bouw met veel plezier mee met het project Elysiumzip.

Fien Bierman
Mijn naam is Fien, ik kom uit Haarlem en studeer aan het HMC de opleiding houten Jachtbouw. Ik ben dit jaar samen met Sem, Jeroen en Cobie begonnen met een schitterend project, het bouwen van een Zip waar we veel nieuwe technieken, materialen en vaardigheden leren. Ik kan niet wachten om er volgend jaar mee te varen!

Elysium bootbouwVoorbeeld zip bootbouw