26 mrt 2021 | Geschreven door:

Mr.Boat sponsort: De Kunde

Ook dit jaar sponsort Mr.Boat de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Dit jaar bestaat uit 7 teams, elk team bouwt zijn of haar eigen bootproject.

In de komende weken stellen we de teams en hun projecten voor zodat je de bootbouwers van de toekomst kan volgen vanaf de eerste plank tot aan de expositie van het project in 2022.

We beginnen met De Kunde, de 5 mannen op deze foto bouwen een Allina 630, een spiegelsloep van 6,30 meter lang. In het stuk hieronder vertelt het team wat ze bouwen, waar je de bouw kan volgen en wie ze zijn. Wij wensen iedereen van De Kunde ontzettend veel succes tijdens hun afstudeerproject.

de kunde bootproject HMC

De Allina 630

Wij zijn vijf studenten en bouwen 2 jaar een boot als ons afstudeer project op het HMC Amsterdam. We zitten in het 3e leerjaar en zijn nu ruim een half jaar bezig met de boot. We maken een sloep van 6,30 meter lang en 2,20 breed (de Allina 630). Ons project noemen wij De kunde dat is ook hoe we de boot gaan noemen als ze af is. De kunde is een stoere en tegelijkertijd hele elegante spiegelsloep die veel comfort en ruimte biedt. De boot heeft een groot bereik door de gematigde diepgang en beperkte doorvaarhoogte. De royale maten van het schip maken een riante bergruimte in zowel voor- als achterschip mogelijk.

Tekening van de kunde bootproject

In de zoektocht naar welke boot het moest gaan worden om te bouwen kwam ik (Kobus Bekker) een hele hoop verschillende boten tegen. Een paar keer kwam ik dan een foto tegen van een Allina 630 en elke keer viel ze me weer op. De vormen van de boot vind ik echt heel erg mooi en elegant. Ook moest het een boot worden waar ik met mijn vrienden een dagje mee weg kan en dan genoeg ruimte over heb. Ik hoef niet hard te varen als het maar comfortabel is. Dit kon allemaal met een Allina 630 en is daarom echt de perfecte boot voor mij.

We zijn erg actief op onze website en ons Instagram account. We houden daar de voortgang bij van ons project.

Volg het team via de onderstaande links.

Kobus Bekker (midden op de foto)
Ik ben Kobus Bekker 20 jaar oud en opgegroeid in Deventer. Ik ben de financier van het project de kunde en ik bouw zelf ook mee aan de boot. Ongeveer 7 jaar geleden had ik op school een les houtbewerking en toen begon meteen al te kriebelen, dit is wat ik wilde doen later. Ik ben een paar jaar later wat opendagen gaan bezoeken en heb toen de botenbouw opleiding van het HMC gevonden. Sinds dat moment was dat mijn doel, het maken van mijn eigen boot.
Welke boot het precies moest gaan worden was nog lang onbeslist maar toen ik de Allina 630 tegen kwam was mijn keuze gelijk gemaakt, het moest deze sloep worden.

Remco Verkuijl (rechts onder op de foto)
Ik ben Remco Verkuijl, 20 jaar. En ik bouw samen met mijn groepje de Allina 630 op het HMC.
Ik ben begonnen met deze opleiding merendeels door de hobby die ik samen met mijn vader heb.
De hobby die ik samen met mijn vader heb is het besturen en maken van rc (radio bestuurbaar) auto’s en boten en het rijden of varen daarvan, daarbij is eigenlijk ook mijn passie voor meubels en voor boten begonnen. Uiteindelijk zijn we samen begonnen met het maken van een rc boot. Die we gebruiken om voor plezier te racen in Duitsland. Uiteindelijk ben ik begonnen met de meubel opleiding op het HMC. Hier groeide mijn passie voor meubels maken en boten bouw enorm.

Timo Ispelen (links onder op de foto)
Ik ben Timo van Ispelen en ik ben 19 jaar oud. Ik zit momenteel in boten bouw klas op het HMC Amsterdam. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik het mooi vind hoe elke boot anders is en omdat de vormen van een boot anders zijn. Ik hou dus van de afwisseling in het werk vergeleken met die van meubelmaker. Ik heb bij een meubelmakerij en een boten bouwer stage gelopen en ben er daar achter gekomen dat ik het werk bij een boten bouwer veel leuker vind omdat er dus veel meer afwisseling zat in het werk.

Bas Stam (rechts boven op de foto)
Ik ben Bas ik ben 20 jaar, En boten bouw zit in me bloed. Ik ben vanaf jongs af aan al langs het water aan het vissen of op het water aan het varen en watersporten, vanaf mijn 15e ben ik werkzaam bij een scheepswerf en hier is mijn passie voor botenbouw allen maar sterker geworden en is het bouwen van deze Allina 630 een mooie uitdaging om mee aan de gang te gaan.

Matthijs Brouwer (links boven op de foto)
Ik ben Matthijs Brouwer, 26 jaar en ik woon in Amsterdam.
Al sinds ik jong ben heb ik altijd een sterke band gehad met het water en varen.
Na een mislukte poging op het hout- en meubileringscollege 6-7 jaar geleden ben ik nog wel in de meubelbouw blijven werken. Op een gegeven moment ben ik op een werf terecht gekomen in Weesp. Daar hervond ik mijn liefde voor boten en het werken aan klassieke platbodems. Daardoor heb ik besloten om toch terug te gaan naar school om de houten jachtbouw opleiding te volgen. En dat doe ik met veel plezier!

bouw van de boot