4 jan 2023 | Geschreven door:

De bouw van een Vrijheid

Ook dit jaar sponsort Mr.Boat de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Deze week stelt team De Vrijheid zich voor.

Wat bouwt het team?

Wij bouwen de boot met z'n tweeën. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens de introductiedagen en zijn sindsdien hard aan het werk met alle voorbereidingen voor onze boot. De boot die wij gaan bouwen is een vrijheid, een open zeilbootje van 5,4 meter lang en 1,64 breed. De reden dat we deze boot wilde bouwen is omdat wij beide meer wilde leren over de bouw van een zeilboot. Onze voorkeur ging uit naar een wat sportiever model en waar je met ze tweeën in zou kunnen zeilen. Zo kwamen we uit bij de vrijheid.

Omdat we graag een keer met onze eigen boot mee zouden willen doen met een wedstrijd, moet de boot volgens het wedstrijdklassement gebouwd worden. Dat betekent dat we binnen een bepaalde marge moeten bouwen. De boot wordt gekeurd zodra hij af is waarbij alle maten worden opgemeten.

Bouw van een vrijheid zeilboot

Het team

Lorenza Blokker:
Ik ben Lorenza Blokker en ik ben 21 jaar oud. Op dit moment volg ik de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheep - ) interieur en heb ik ik gekozen voor de specialisatie botenbouw. Waarom ik voor de specialisatie botenbouw heb gekozen is omdat ik er als een klein meisje al van droom om mijn eigen boot te bouwen en daarmee de wereld rond te reizen. Misschien een beetje ambitieus, helemaal als je weet dat ik nog helemaal niet zo goed kan zeilen.. Wel doe ik al aan windsurfen en kitesurfen en ben ik begonnen met een paar zeilcursussen. Dus het gaat misschien allemaal nog heeeeeel lang duren maar met kleine stapjes kom je er ook! Verder ben ik aan de deze opleiding begonnen omdat ik graag wat onafhankelijker wilde worden en dat ik gewoon zelf het een en ander kan repareren als iets stuk is. Ik ben dit jaar het enige meisje bij de botenbouwers, maar daar is niks mis mee. Het zijn allemaal schatten en ondertussen mijn beste vrienden.

Mochten jullie graag op de hoogte willen blijven van ons bouwproces dan kunt u ons volgen op ons Instagram account: @bootdevrijheid

lorenza

Ramon Breed
Ik ben Ramon Breed en ik ben 18 jaar. Op dit moment volg ik de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheep-) interieur en heb ik gekozen voor de specialisatie botenbouw. Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik altijd al iets met mijn handen heb willen doen en al een paar jaar in de botenwereld zit. Later zou ik ook graag door willen gaan in het onderhouden en bouwen van houten schepen.

Ramon