6 dec 2022 | Geschreven door:

De bouw van een Glen-L Zip

Ook dit jaar sponsort Mr.Boat de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Deze week stelt team Martine scheepsbouw zich voor.

Wat bouwt het team?

Wij zitten met zijn drieën in een groepje en wij maken een Glen-L zip. De boot heet Martine en dat komt omdat de vader van Don die ook samen met Don de boot financiert zo heet.

Het is een speed boot maar wij hebben de boot aangepast naar onze wensen. Wij hebben de boot langer en breder gemaakt en het interieur gaan wij helemaal naar onze wensen maken. Wij wilden eerst een Malahini maken omdat wij de look heel sportief vonden maar ook een hele luxe uitstraling had en wij alle 3 houden wel van snelheid. Dat werd helaas afgekeurd omdat het te groot was voor een groepje van 3, wij zijn toen door gaan zoeken en toen zijn wij bij de Glen-L zip gekomen. Wij vonden dat de Glen-L een kleinere versie was van de Malahini dus daar waren wij heel blij om en we vonden dat de Glen-L ook hele mooie sportieve uitstraling had. Don is goed met computerprogramma’s en heeft een mooie blender gemaakt van onze boot zodat je al een beetje kan zien hoe de boot gaat worden.

Glen L zip

Je kan ons vinden op onze website: martine-scheepsbouw.nl
En op onze Instagram: @martine_scheepsbouw

Het team

Don Olsthoorn:
Mijn naam is Don Olsthoorn. ik ben 19 jaar oud. Ik doe samen met mijn team een schoolproject, de glen L zip (Martine). Deze opleiding sprak mij aan omdat ik graag met mijn handen wil werken. Houtbewerking is daar een hele goede richting voor, omdat je met hout prachtige dingen kan maken. Mijn verwachtingen zijn later een eigen bedrijf te beginnen, misschien lukt dat samen met Luc en Sebastian, mijn team.

No title

Luc van der Klugt:
Mijn naam is Luc en ik ben 19 jaar en zit op het Hmc college in Amsterdam. Ik zit nu in het 3e jaar en doe nu de specialisatie botenbouw. Samen met mijn twee team genoten gaan wij een Glen L zip maken. Ik doe deze opleiding omdat iets nieuws wilde leren en botenbouw leer je niet zo even, ook liep ik vaak langs de botenbouw lokalen en ik zat altijd met open mond te kijken en dacht altijd hoe kunnen ze dit maken. Na deze opleiding wil ik misschien nog een opleiding doen maar ik weet nog niet wat en als ik niks leuks vind ga ik werken waar voor ik ben afgestudeerd.

No title

Sebastian Campino Revelo
Mijn naam is Sebastian. ik ben 21 jaar en zit nu in mijn 3e jaar van mijn opleiding bij het Hout- & Meubilerings College in Amsterdam. ik volg de specialisatie botenbouw  en ga hierbij  samen met mijn team( Don & Luc ) Glen L zip boot maken.

No title