26 aug 2022 | Geschreven door:

De bouw van een Allina 600

Ook dit jaar sponsort Mr.Boat de afstudeerprojecten van het hout- en meubileringscollege afdeling bootbouw! Deze week stelt team Allina 600 zich voor.

Wat bouwt het team?

Wij zijn 4 gemotiveerde 3e jaars studenten van het HMC Amsterdam. Samen zijn wij bezig met het bouwen van een sloep. Voor ons examenstuk bouwen wij een Allina 600, dit is een 6 meter overnaadse spiegelsloep.

De keuze voor deze boot was snel gemaakt, het moest een sloep worden. Dit omdat we graag een boot wilden maken die genoeg ruimte biedt voor vrienden en familie. Al snel kwamen we bij de Allina 600. De Allina 600 is een elegante sloep met veel zit- en opbergruimte. De boot heeft een groot bereik door de gematigde diepgang en beperkte doorvaarthoogte. Wij vinden een overnaadse romp erg mooi, deze bouwmethode wilden wij ook toepassen in ons project. Deze boot zou een leuke uitdaging voor ons zijn waar we veel van kunnen leren.

Met de gedachte om milieuvriendelijk te zijn hebben we besloten onze boot volledig elektrisch te maken. Er komt een geheel Waterworld Systeem in, speciaal geselecteerd voor onze boot.

Allina 600 foto 1Allina 600 bouw

Wij zijn ook actief op sociale media, je kunt ons volgen op Instagram en Facebook. Ook hebben we onze eigen website.

Groep bootbouw allina 600

Het team

Pascal Mulder (links voor op de foto)
Ik ben Pascal, 18 jaar oud en kom van de Veluwe. Ik regel alle financiën van dit project en ben een van de bouwers. Toen ik van de middelbare school kwam wist ik al wel dat het HMC bij mij het beste paste, alleen wist ik nog niet welke specialisatie ik wilde gaan doen. Dankzij mijn stages ben ik erachter gekomen dat ik de botenbouw een super mooi vak vind. Ik vind de werkzaamheden super leuk en uitdagend. Niet alleen de houtbewerking maar ook het voorbereidend werk vind ik super leuk. Alle technische tekeningen maken voor dit project vind ik ook heel leuk.

Sweder van Tricht (rechts achter op de foto)
Ik ben Sweder van Tricht, ik ben 18 jaar en naast dat ik al heel mijn leven met mijn handen werk in de interieurbouw, ben ik bezig met de opleiding botenbouw op het HMC. De boten branche spreekt mij heel erg aan omdat ik altijd op en om het water leef. In dit vak mag je de mooiste dingen maken en daarom zie ik mezelf hier nog lang in werken.

Levi Visser (rechts voor op de foto)
Ik ben levi ik ben 19 jaar, ik werk al 3 jaar in de interieurbouw. Ik ben eigenlijk door het hmc een beetje achter de botenbouw gekomen en het spreekt mij heel erg aan, ik vind het leuk om met mijn handen te werken en iets moois te maken.

Sieme Boomstra (links achter op de foto)
Hoi, ik ben Sieme 19 jaar en kom van Texel. Ik ben al mijn hele leven gek van zeilen en werkt graag met mijn handen. Toen ik hoorde dat je het HMC er was heb ik mij direct ingeschreven met als doel te slagen met een zelfgemaakte boot!