Skipper's Polisatin

Twee componenten zijdeglans blanke lak. Veel gebruikt als eindlaag op epoxy tafels, werkbladen en scheepsinterieuren.

Aeme Skippers Polisatin - Zijdeglans blanke lak

Aemme's Polisatin is een 2k blanke aflak, polyurethaan versterkt met een zijdeglans finish. Veelvuldig gebruikt op scheepsinterieuren, epoxy tafels en ander meubilair wanneer een mooie matte eindlaag is gewenst.

Creëert een niet reflecterende, zeer harde filmlaag die de warme uitstraling van hout nog eens extra benadrukt. Door epoxy tafels af te werken met een laag Polisatin worden ze krasbestendiger en beter bestand tegen dagelijks gebruik.

Een top kwaliteit eindlak die zeer goed bestand is tegen veroudering.

Verwerking van Skippers Polisatin

Skippers Polisatin wordt aangebracht met platte kwast of roller. Je kunt hiervoor de Anza Hybride kwast gebruiken of de aflak roller Xelent.

- De mengverhouding is 2 delen A op 1 deel B (Volume).
- Het verbruik is circa 1 liter per 8 m2.
- De pot life is 4-6 uur bij 20 graden Celsius.
- Na circa 5-15 minuten is de lak stof droog.
- Na circa 8-12 uur bij 20 graden is de Polisatin overschilderbaar.

Polisatin als eindlaag op epoxy

Schuur de epoxy licht op met korrel 240 tot 320. Neem de epoxy af met een schone doek met aceton of isopropanol alcohol (70%). Breng hierna 1 laag onverdund aan met een aflakroller.

Polisatin als systeem op nieuw of gerepareerd kaal hout

Om een “closed-pore” en gladde oppervlakten te bewerkstelligen, breng 3 lagen Poliglass gel vullak verdund aan (afhankelijk van het absorptievermogen van het hout). Indien de poriën van het hout teveel open staan kan een, minder verdunde, derde laag nodig zijn. 12-16 uur laten drogen, vervolgens licht opschuren met fijn schuurpapier en 2-3 lagen Polisatin aflak aanbrengen. Houd rekening met de aanbevolen droogtijden tussen de lagen.

Indien een “open-pore” oppervlakte gewenst is, breng 1 laag Poliglass gel vullak 50-100% verdund aan (afhankelijk van hout absorptievermogen). 12-16 uur laten drogen, vervolgens licht opschuren en 2-3 lagen Polisatin aflak aanbrengen. Houd rekening met de aanbevolen droogtijd tussen de lagen.

Polimat op hout met bestaande laklaag

Breng een klein beetje Polisatin aan op de oude laag om te testen of Polisatin verenigbaar is met de oude vernis en inspecteer of de oude laag nog in goede conditie is.

- Indien de oude onderlaag verenigbaar is en in goede conditie verkeerd, schuren en 2-3 lagen Poliglass gel aanbrengen. Houd rekening met 8-12 uur droogtijd tussen de lagen. Vervolgens 2-3 lagen Polisatin aflak. Houd rekening met de aanbevolen droogtijd tussen de lagen.
- Indien de oude laag los zit, verpoederd of niet verenigbaar is met de Polisatin, adviseren wij het verwijderen van de oude lak laag tot op kaal hout. Vervolgens de werkwijze als bij kaal hout aanhouden.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
35.89