Mr. Boat
Let's stick together!

Welk Hydrant verfsysteem?

Het te gebruiken verfsysteem en de voorbehandeling verschilt per ondergrond en toepassing.

Hier volgt een beschrijving van de diverse Hydrant producten die wij leveren. Onderaan de pagina vind je een aantal PDF's die de werkwijze voor verschillende ondergronden beschrijft. Klik op de links om de instructies in PDF te openen.

Hydrant is minder bekend onder watersporters maar kan zich makkelijk meten met de bekende merken.

Een Nederlands product wat wordt gefabriceerd door de NELF verffabriek. Hydrant wordt al decennia gebruikt door professionals in de scheepsindustrie. Sinds enkele jaren is deze kwaliteit nu ook beschikbaar voor particulieren.

hydrant overzicht

Blanke lakken

Boven de waterlijn exterieur:

Hydrant bootlak classic

Hydrant Bootlak Classic is een transparante afwerking voor vrijwel elke houtsoort.

Door de samenstelling van de urethaan versterkte alkydhars is een hoge elasticiteit gekoppeld aan lang glansbehoud. Door de urethaan toevoeging is een goede mechanische belastbaarheid gecombineerd met een makkelijke verwerking en een mooie vloeiing.

Met recht een klassieker!

Als verdunner kan hier de synthetische verdunning worden gebruikt.

Hydrant Jachtlak

Hydrant Jachtlak is een lucht drogende blanke vernis die speciaal is ontwikkeld voor het blank afwerken van vrijwel elke houtsoort.

De lak heeft een hoge belastbaarheid en is daardoor ook op dekken of gangboorden te verwerken. Hydrant Jachtlak verwerkt makkelijk en heeft een mooie vloeiing en bolle hoogglans. Geschikt voor zowel zoet als zout water.

Als verdunner kan hier de synthetische verdunning worden gebruikt.

Boven de waterlijn interieur:

Hydrant interieurvernis eiglans of mat

Mooie interieurvernis met een eenvoudige verwerking en uitstekende vloeiing. Hoge mechanische belastbaarheid waardoor deze lak ook uitstekend te gebruiken is op tafelbladen, trappen en leuningen. Verkrijgbaar in eiglans en mat.

Als verdunner kan hier de synthetische verdunning worden gebruikt.

Dekkende lakken

Boven de waterlijn exterieur en interieur:

Hydrant Supergloss

Een sterke hoogglans aflak op basis van Alkydhars. Mooi dekkend en gemakkelijk aan te brengen met kwast of roller. Hydrant Supergloss heeft een uitstekend glansbehoud en gaat lang mee.

Verkrijgbaar in 26 sprekende kleuren.

Als verdunner kan hier de synthetische verdunning worden gebruikt.

Hydrant waterlijnverf

Hydrant Waterlijnverf is een glanzende 1-component verf, ontwikkeld om de waterlijn aan te brengen op de romp van het schip.

Hydrant Waterlijnverf is zeer goed bestand tegen invloeden van wind en water en is toepasbaar op vrijwel alle 1– en 2-componenten jachtverven boven de waterspiegel.

Verkrijgbaar in kleine verpakkingen in zwart, wit, rood en blauw.

Hydrant antslipverf

Hydrant Antislipcoating is een 1-componenten aflak met een goede vulling en mooie egale halfglans. Door de toevoeging van zinkfosfaat heeft deze verf roestwerende eigenschappen.
Door de toevoeging van fijn antislippoeder wordt een goed reinigbare antislipafwerking verkregen.

Hydrant Antislipcoating is zeer goed waterbestendig en heeft een uitstekend kleur- en glansbehoud. Door de goede vullende eigenschappen is het ook inzetbaar op een minder strakke ondergrond.

Hydrant Primers

Hydrant 2C epoxyprimer

Hydrant EP Primer 2C is een roestwerende hechtprimer voor ontroest staal en aluminium. Tevens geschikt op polyester als hechtlaag voor antifouling.Goed hechtende primer en/of tussenlaag in afwerkingssystemen zowel onder als boven de waterlijn. Ook zeer geschikt voor staalconstructies en andere stalen ondergronden in vochtige buitenomgevingen.

Kleur: wit

Als verdunner kan hier de epoxy verdunning worden gebruikt.

Hydrant Primer voor hout en metaal

Duurzaamheid begint bij een goede basis. Hydrant Primer is een soepel verwerkbare grondlak met een goede vloeiing. De elasticiteit van Hydrant Primer is zo ingesteld, dat er altijd een optimale hechting met de ondergrond aanwezig is. Tevens zorgen deze eigenschappen ervoor dat de laatste laag, de aflak, feilloos zijn werk kan doen, namelijk duurzaam beschermen.

Hydrant Primer is uitstekend weerbestendig maar zorg wel dat de aflak binnen de 6 maanden wordt aangebracht.

Hydrant Multi Primer voor hout, metaal, polyester, steen en de meeste kunststoffen

Hydrant Multi Primer is een zeer goed roestwerende, sneldrogende en goed vullende primer met een uitstekende hechting op diverse ondergronden zoals staal, polyester, steen (tegels) en de meeste kunststoffen.

Hydrant Primer is uitstekend weerbestendig maar zorg wel dat de aflak binnen de 6 maanden wordt aangebracht.

Onder de waterlijn:

Hempel antifouling

Hempel Classic zelfslijpende Onderwatercoating is een onderwaterverf ontwikkeld om in zoetwater te worden toegepast. Het is echter ook mogelijk om gedurende korte periodes in zout water te varen.
Uitstekend geschikt voor gebruik onder alle voorkomende typen zeil–en motorjachten tot een snelheid van maximaal 30 knopen.

Verkrijgbaar in zwart, blauw en rood.

Als verdunner kan hier de chloorrubber verdunning worden gebruikt.

Hydrant Bottomcoat aluminium

Hydrant Bottomcoat Aluminium is vult goed en is soepel te verwerken primer. Bij voldoende laagdikte goed roestwerend. Hydrant Bottomcoat Aluminium kan gebruikt worden als overbruggingslaag van oude antifouling lagen, teerachtige ondergronden enz. Na droging kan de onderwaterprimer worden afgewerkt met bijvoorbeeld Hempel antifouling.

Als verdunner kan hier de chloorrubber verdunning worden gebruikt.

Hydrant Bottomcoat HB

Hydrant Bottomcoat HB Zwart is een uitstekend vullende en makkelijk te verwerken primer. Bij voldoende laagdikte goed roestwerend. Hydrant Bottomcoat Aluminium kan gebruikt worden als overbruggingslaag van oude antifouling lagen, teerachtige ondergronden enz. Toepasbaar op ondergronden die langdurig met water belast worden.

Na droging kan de onderwaterprimer worden afgewerkt met bijvoorbeeld Hydrant Zelfslijpende onderwatercoating.

Als verdunner kan hier de chloorrubber verdunning worden gebruikt.