Mr. Boat
Let's stick together!

Epoxy voor kunstenaars

Epoxy en kunst

In dit artikel lees je meer over epoxy kunst en hoe je onze epoxyhars en epoxy giethars hier voor kunt gebruiken. Mr.Boat epoxy kent vele uiteenlopende toepassingen bij kunstenaars, ontwerpers en meubelmakers.

epoxy schilderij

Hoe gebruik je epoxy voor kunst

Epoxy is een 2 componenten kunsthars die je op vele manieren kunt toepassen voor creatieve projecten. Je kunt denken aan het combineren van kleurstoffen met epoxy om bijvoorbeeld een epoxy schilderij te maken, het afgieten van schilderijen of foto's met een heldere laag epoxy om diepte toe te voegen, het weerbestendig maken van kwetsbare kunstobjecten door ze een waterdichte epoxy coating te geven, het maken van sieraden, ingieten van objecten of het maken van constructies met weefsels en epoxy.

Welke epoxy heb ik nodig voor mijn kunst project of epoxy schilderij?

De toepassingen van epoxy zijn enorm breed. Er zijn verschillende soorten epoxy beschikbaar. Het verschil tussen de epoxy soorten zit in het tempo van de verharder. Voor dunne lagen gebruik je een snellere harder, voor grotere hoeveelheden en dikke lagen een tragere harder. Hier volgt een korte samenvatting van onze meest gebruikte producten voor het maken van epoxy kunst.

- Mr.Boat universele epoxy: Coaten met kwast/roller, epoxy schilderijen met kleurstof, heldere toplagen van enkele millimeters en kleine sieraden.
- Mr.Boat epoxy giethars: Gieten van laagdiktes van circa 0,5cm tot 3cm dik in kleur of transparant, voor iets grotere voorwerpen en helder ingieten van kleine objecten.
- Mr.Boat giethars voor grote gietingen: Gieten van laagdiktes van 1 tot 7 cm voor grotere objecten in kleur of transparant.
- Mr.Boat giethars ultra clear: Gieten van glasheldere laagdiktes van 1 tot 10 cm voor grotere objecten.

In onze categorie resin art vind je alles voor het maken van jouw epoxy kunst project! Hier vind je de epoxy kleurstoffen.

overzicht epoxy kunst

Een epoxy schilderij maken

Epoxy wordt steeds vaker gebruikt voor het maken van schilderijen of het afgieten van schilderijen. Epoxy hecht op nagenoeg elke ondergrond behalve siliconen en polyethyleen, let hier op bij het afgieten van je epoxy schilderij. Verder is het belangrijk dat eventuele ondergronden als olieverf of acrylverf volledig droog zijn voor het afgieten van je schilderij of kunstwerk.

Voor het maken van epoxy schilderijen met kleurstoffen zijn diverse soorten kleurstof beschikbaar. Zo kun je kiezen uit dekkende pigmentpasta’s die een verf-achtige egale kleur geven, metallic poederpigmenten of effectvloeistoffen zoals Pinata inkt.

In tegenstelling tot verf droogt epoxy sneller in dikke lagen, dit zorgt voor allerlei creatieve mogelijkheden zoals dieptewerking. Voor het maken van epoxy schilderijen wil je een snel hardende epoxy gebruiken zoals de Mr.Boat universele epoxy, hierbij heb je circa 30-45 minuten verwerkingstijd en na circa 24 uur is de epoxy op eindsterkte. Wanneer je trager hardende epoxyharsen gebruikt neemt de kans op stofjes en het anders uitvloeien van de kleuren toe.

Heb je vragen over jouw epoxy project of de producten die je nodig hebt? Neem gerust contact op via de chatbutton of neem contact op via 075-6289809. We helpen je graag op weg.

Gerelateerde producten
Epoxy giethars nieuw

Mr.Boat giethars

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen van 0,5 tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
17,50
epoxy giethars ultra clear

Mr.Boat giethars - Ultra Clear

Extreem heldere epoxy giethars met uv-blocker voor gietingen van 0,5 tot 10 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Vanaf
20,95
universele epoxy nieuw

Mr.Boat universele epoxy

Universele epoxyhars voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren, resin art en gieten tot 0,5cm met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Vanaf
15,95