Epoxy voor kunstenaars

heman-epoxy-sculptuurMr.Boat epoxy kent vele uiteenlopende toepassingen bij kunstenaars, ontwerpers en meubelmakers.

Een greep uit de projecten van klanten:

Veredelen van schilderijen en foto's met een dikke laag epoxy
Weerbestendig maken van kwetsbare objecten
Maken van sieraden
Ingieten van objecten
Veredelen (sloop) houten tafels

schilderij-epoxy-3


Epoxy en kunst | Resin art


In dit artikel lees je meers over resin art en hoe je onze epoxyhars en epoxy giethars hier voor kunt gebruiken.

Resin art is de verzamelnaam voor kunst gemaakt met epoxy. Epoxy is een 2 componenten kunsthars die je op vele manieren kunt toepassen voor creatieve projecten. Je kunt denken aan het combineren van kleurstoffen met epoxy, het afgieten van schilderijen of foto's met een dikke laag epoxy, het weerbestendig maken van kwetsbare kunstobjecten door ze een epoxy coating te geven, het maken van sieraden, ingieten van objecten, het maken van river tables of het ingieten van mallen en orgonites.

De mogelijkheden zijn oneindig. We bespreken de meest voorkomende vormen van resin art en geven je tips om jouw kunst project een succes te maken.

Welke epoxy heb ik nodig voor mijn resin art project?

Een van de meest voorkomende vragen is welke epoxy nodig is voor het project. Dit verschilt per project en hangt af van het beoogde resultaat. Om het je makkelijker te maken kun je kijken bij het artikel welke epoxy heb ik nodig. Hier vind je uitleg over al onze epoxy soorten en de toepassingen er van.

Mocht je hierna nog twijfelen over welke epoxy je nodig hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

Het werken met kleurstoffen voor resin art

Er wordt vaak gebruikt gemaakt van kleurstoffen in combinatie met epoxy. Dit geeft spectaculaire effecten en kan op verschillende manieren worden toegepast. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit transparante kleurstoffen, metallic poederpigmenten, glow in the dark pigmenten of kleurpasta’s. Deze kleurstoffen voeg je toe aan de epoxy tot de gewenste kleur bereikt is.

Hier onder zie je een aantal voorbeelden van verschillende kleurstoffen. Meer over epoxy en kleurstoffen lees je hier

(foto voorbeelden kleurstoffen schedels)

Rivertables

River tables zijn een groeiende trend onder meubelmakers, resin artists en doe het zelvers. Het gieten van epoxyhars met kleurstof tussen 2 vlakken geeft een spectaculair rivierachtig effect. Meer over rivertables inclusief een volledig stappenplan vind je in ons artikel over river tables.

epoxy-river-table-15


Orgonites


Orgonites zijn hip en happening! Meestal in pyramidevorm worden verschillende organische en anorganische materialen gegoten in een giethars. Denk aan koperdraad, (half)edelstenen, metaalsnippers, pigmenten etc.
orgonites

Achter deze kunstwerkjes gaat een hele theorie schuil die uitgaat van een helende werking door middel van positieve energie.

Hier lees je meer over het zelf maken van een Orgonite.resinart-epoxy-dirty-pour

Fluid art | het gieten met epoxy en verschillende kleurstoffen

Het gieten van diverse kleuren met acryl of epoxy wordt ook wel fluidart genoemd.
Omdat dit een van de populairste vormen van resin art is hebben we hier kant en klare resin art pakketten voor samengesteld met 6 metallic pigmenten en alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met resin art.

We hebben ook een instructievideo waarin we zelf een dirty pour doen door een beker met verschillende kleurstoffen in een keer om te draaien. Deze video kun je hier bekijken.


Coaten van kunst met epoxy

Epoxy wordt ook gebruikt om kunstobjecten weerbestendig te maken of een luxe afwerking te geven. Dit doe je door middel van het aanbrengen van een epoxy coating. Meer over het aanbrengen van een coating en een video over hoe je dit doet vind je hier.

Het ingieten van objecten

Het ingieten van objecten in heldere epoxyhars of giethars is een mooie manier om dierbare objecten te bewaren of om mooie creaties te maken. Daarom hebben we een video en stappenplan gemaakt om het proces uit te leggen. Alles over het ingieten van objecten lees je hier.

Het maken van een mal

Wanneer je een bepaalde vorm wilt gieten voor je resin art project is het belangrijk dat je een mal gebruikt waar de epoxy niet op hecht. Een makkelijk te gebruiken middel dat je in allerlei vormen kunt kopen is siliconen. Epoxy hecht niet aan siliconen mallen waardoor je je resin art makkelijk kunt verwijderen. Wanneer je zelf een mal wilt maken kun je kijken naar ons artikel over mallen maken.

Voorkomen en verwijderen van luchtbellen

Vooral voor kunst is het belangrijk dat je resin art niet vol zit met luchtbellen, om dit te voorkomen kun je hier het artikel lezen over het voorkomen en verwijderen van luchtbellen uit epoxy.

Inspiratie en instructies

Voor meer instructies kun je kijken in ons kenniscentrum. Hier vind je handige video’s en tips. Ook kun je rondkijken door de projecten van klanten om zo inspiratie op te doen voor nieuwe projecten.

Veel succes met je project!
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.