Zelf een muntjesvloer maken met epoxy giethars

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een muntjesvloer (Pennyfloor) maakt met epoxy.

epoxy muntjesvloer leggen

Benodigde materialen voor een muntjesvloer (Pennyfloor)

- Epoxy giethars (Circa 2kg per m2)
- Heel veel muntjes
- Een afstrijkplaatje om de epoxy mee te verdelen
- Kit of lijm
- Handschoenen
- Mengbekers / roerstaafjes en andere hulpmiddelen.

Voorbereiding van de vloer

Voordat je de muntjes op de vloer aanbrengt, is het belangrijk om de ondergrond goed te reinigen en te ontvetten. Gebruik hiervoor een ontvetter zoals water en ammoniak of aceton en een stevige borstel om eventuele vuilresten te verwijderen. Laat de vloer vervolgens goed drogen en maak de ruimte nog eens schoon met de stofzuiger.

Nadat je de vloer hebt gereinigd is het belangrijk om te checken of de epoxyhars nergens weg kan lopen tijdens de gieting. Indien er eventuele gaten of scheuren in de vloer zitten kun je deze eerst opvullen met epoxy plamuur of epoxy giethars.

De muntjes bevestigen

Kijk voordat je de muntjes definitief bevestigd altijd welke patronen mooi uitkomen, zo krijg je een goede indruk van hoe de muntjesvloer er uit gaat zien. Begin hierbij achteraan in de ruimte en werk langzaam naar de deur toe.

Er zijn verschillende manieren om de vloer de gewenste kleur ondergrond te geven tussen de muntjes in.
- Breng voor het bevestigen van de muntjes een laag epoxy op kleur aan. Hier vind je ons epoxy pigment in elke RAL kleur.
- Nadat je de muntjes hebt geplaatst is het ook mogelijk om de muntjesvloer strak te maken met tegelvoeg tussen de munten.

Hierna is het tijd om de muntjes te bevestigen, de makkelijkste manier is met kit of met lijm. Vermijd hierbij siliconenkit, hierbij kan de epoxy wegtrekken tijdens te gieting.

Het gieten van de epoxy

Wanneer de muntjes op hun plek zitten raden we aan om nogmaals te ontvetten met water en ammoniak of aceton. Hierna kun je beginnen met het aanmaken van de epoxy. Zorg ervoor dat je circa 2 kg per vierkante meter gebruikt, hierdoor ontstaat een laag van 2 mm over de gehele vloer. Indien je vloer ongelijk is kan het zijn dat er meer epoxyhars nodig is voor jouw muntjesvloer, houd dan rekening met 1 kilo extra epoxy voor elke extra millimeter dikte per vierkante meter.

Verdeel de epoxy 1 tot 2 minuten na het mengen over de vloer met een afstrijkplaatje voor een gelijkmatige verdelen. Na het aanbrengen laat je de epoxy circa 24 uur bij kamertemperatuur uitharden. Hierna is jouw muntjesvloer klaar voor gebruik!

Heb je vragen over het maken van je eigen muntjesvloer? Neem dan gerust contact met ons op via de chatbutton of bel ons op +31(0)75-6289809, we helpen je graag op weg met jouw project!

Gerelateerde producten