PU 2-componenten schuim 65kg/m3

Waterdicht 2-componenten polyurethaanschuim met gesloten celstructuur. Zet 15 maal uit tot een hard schuim van 65kg per m3. Eenvoudige 1:1 Mengverhouding.

2-componenten polyurethaanschuim

PU schuim (Polyurethaanschuim) is een 2-componenten hardschuim met een gesloten celstructuur waardoor het waterdicht is. In tegelstelling tot PUR schuim dat droogt door de reactie met lucht, hardt het 2 componenten PU schuim uit door de reactie tussen hars en harder, hierdoor zijn grotere ruimtes op te vullen dan bij klassiek purschuim.

De dichtheid van dit PU schuim is 65 kg per m3, dit betekent dat het product circa 15 maal uitzet bij uitharding. De 65kg/m3 variant is geschikter voor constructieve toepassingen waarbij het polyurethaanschuim direct belast wordt.

Toepassing en verwerking van PU schuim

2-componenten polyurethaanschuim wordt gebruikt om holle ruimtes te vullen, te isoleren, drijfvermogen te creëren, mallenbouw of voor artistieke toepassing. PU schuim plakt aan bijna alles en is ook in vochtige, vuile ruimtes te gebruiken.

PU schuim plakt echter niet aan Polyethyleen (PE) waaronder andere vuilniszakken van worden gemaakt. Door het PU schuim op te laten schuimen in een doos die bekleed is met vuilniszak kan eenvoudig een blok schuim worden gemaakt. Na uitharding is het goed te snijden en te modelleren.

Gebruik van PU schuim

Meng beide componenten 1:1 op volume. Als beide componenten goed gemengd zijn kan de hars gegoten worden. Binnen 1 minuut na het mengen begint de hars rustig op te schuimen. Na 30 minuten is de hars volledig opgeschuimd. Na ca. 24 uur is een harde schuim verkregen die geschuurd en met een houtzaag bewerkt kan worden.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.
Meer info
Minder info
Beperkte voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2657
9.3

Beoordelingen: 2657

Goede hulp gekregen. Ik had wat extra vragen gemaild en werd meteen daarna gebeld om het te bespreken, super geholpen!
Lees al onze KiYoh reviews
24.95