Epifanes Antifouling Primer CR

Onderwater- en antifouling primer op basis van chloorrubber. Hechtprimer voor Epifanes Copper-Cruise.

Epifanes antifouling primer

Beschermend onderwatersysteem voor staal hout, aluminium en eventueel polyester. Primer voor Epifanes Copper-Cruise. Tevens toepasbaar als schakellaag van bestaande (resten van) antifouling en teerhoudende systemen naar een harde en/of zelfslijpende antifouling.

Epifanes Antifouling Primer CR is een onderwater- en antifouling primer op basis van chloorrubber. Sneldrogend en breed inzetbaar op diverse ondergronden. Bij voldoende laagdikte (min. 300 micron = 5 à 6 lagen) uitstekend roestwerend en conserverend. De chloorrubber zorgt voor voldoende elasticiteit/taaiheid om eventuele werking in de ondergrond op te vangen.

Verwerking van Epifanes Antifouling Primer CR

Vóór en tijdens gebruik de bus goed roeren. Dit product niet nat-in-nat aanbrengen en vermijd hogere laagdiktes dan geadviseerd om zakkers en problemen met de doordroging te voorkomen. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het verwerken en de droging van dit product. Vermijd verwerking in de volle zon of bij wind. Onder deze omstandigheden vindt (te) snelle verdamping van het oplosmiddel plaat wat een goede vloeiing kan verhinderen. De temperatuur van de verf, het oppervlak en de omgeving mogen niet teveel van elkaar afwijken.

Algemeen:
Goed hechtend, schoon, droog, vetvrij en vrij van aangroei. Eerste laag op kaal staal/ hout of voorbehandelde, opgeruwde teerlagen 20-25% verdund aanbrengen met harde stugge kwast. Opvolgende lagen 0-5% verdund aanbrengen.

Kaal staal:
Volledig ontdaan van roest, vet, vuil en andere verontreinigingen. Zout en andere in water oplosbare vervuiling verwijderen door grondig spoelen met schoon water en hogedrukspuit of een emulgator. Vet en olie verwijderen door reinigen met water en ammonia of een ander geschikt reinigingsmiddel. Grof geschuurd met P60.

Bestaande teer en bitumen:
Minimaal 7 dagen oud en volledig vrij van aangroei. Reinigen door schoonspuiten met hoge druk en leidingwater. Eventuele roest verwijderen door schuren, slijpen of borstelen. Aanweken met reinigingsthinner en/of grof opruwen met P 60-80.

Bestaande (resten) antifoulings
Zachte antifouling : Verwijderen door afspuiten en grondig borstelen
Harde antifouling : Verwijderen of opschuren met P60
Zelfslijpende antifouling : Verwijderen door hogedruk afspuiten of schuren.

Zoet water : 500 µm nat = 250 µm droog = 5 lagen
Zout water : 600 µm nat = 300 µm droog = 6 lagen

Epifanes Antifouling Primer CR hoeft niet te worden (tussen-) geschuurd, indien overgeschilderd binnen 48 uur. Indien antifouling niet binnen 7 dagen wordt aangebracht, schuren met P150-180. De antifouling in één rolgang aanbrengen. Vermijd heen en weer strijken.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2657
9.3

Beoordelingen: 2657

Goede hulp gekregen. Ik had wat extra vragen gemaild en werd meteen daarna gebeld om het te bespreken, super geholpen!
Lees al onze KiYoh reviews
29.99