Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat giethars

Glasheldere epoxy giethars voor gietingen van 0,5 tot 3 cm per laag met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Mr.Boat epoxy giethars is een heldere epoxyhars die veel gebruikt wordt voor het ingieten van objecten, tafelbladen, resin art, sieraden, onderzetters, aanrechtbladen, afgieten van schilderijen en foto's, elektronica ingieten, orgonites, het maken van river tables en ander meubilair. We raden aan om giethars te gebruiken vanaf circa 0,5 cm laagdikte, de giethars is tot 3 cm dik te gieten op grotere oppervlaktes.

Bij deze giethars worden nitryl handschoenen, tongspatel en een duidelijke handleiding meegeleverd.

De UV bestendigheid van deze epoxy giethars is goed. Bij een transparant eindresultaat raden wij aan een UV-blocker toe te voegen voor optimale bescherming op lange termijn.

Toepassing epoxy gietharsen

Hoe gebruik je Mr.Boat epoxy giethars?

Mr.Boat epoxy giethars bestaat uit 2 componenten; hars en harder die 2:1 op gewicht gemengd worden. Bij de uitharding komt weinig warmte vrij zodat tot 3 cm gegoten kan worden. De epoxy heeft een fijne verwerkingstijd waarin bellen de tijd hebben om op te stijgen. De verwerkingstijd (pot life) is ca. 1 uur bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je in 60 minuten kunt verwerken. Na het mengen begint de uitharding, de epoxy is hanteerbaar na 24 uur en na circa 48 uur (afhankelijk van temperatuur en laagdikte) is de epoxy op eindsterkte.

Epoxy giethars (2:1) wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden waarbij het eindresultaat transparant en glashelder moet zijn maar is ook uitstekend geschikt om gecombineerd te worden met kleurpigmenten.

De aangegeven laagdiktes gelden bij 18-21 graden. We raden af om grote gietingen te doen bij een temperatuur hoger dan 21 graden omdat de kans bestaat dat de epoxy te heet wordt tijdens het uitharden. Wanneer je dikker dan 3cm wilt gieten kun je meerdere lagen gieten of gebruik je onze giethars voor grote gietingen.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
Rekentool Bereken hier hoeveel epoxy je nodig hebt.
1 10 2176
9.3
2176 Beoordelingen
"Top
Heb vloer epoxy coating besteld en inmiddels gebruikt eerste resultaat was de kleur een beetje te licht maar toen het droog was was het perfect. En makkelijk schoon te houd..."
17.5