Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat Winter Epoxy

Snelhardende epoxy voor coaten, lamineren, lijmen en plamuren, te verwerken vanaf 5°C met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Mr.Boat winter epoxy is een snel hardende epoxy voor constructieve doeleinden geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen. De epoxy wordt gebruikt voor bootbouw, watersport, automotive, afwerking van hout en doe het zelf klussen.

Wanneer gebruik je winter epoxy?

Winter epoxy is een snel hardende epoxyhars die geschikt is voor verwerking bij lagere temperaturen in bijvoorbeeld onverwarmde werkplaatsen. We raden aan om voor winter epoxy te kiezen wanneer de verwerkingstemperatuur tussen de 5 en 15 graden is of wanneer je een snellere uithardingstijd wilt dan reguliere epoxy.

Meer weten over de invloed van temperatuur op de uitharding van epoxy? Bekijk ons kenniscentrum artikel over de invloed van temperatuur op epoxy.

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 60 minuten bij 5 graden.
De verwerkingstijd (pot life) is ca. 50 minuten bij 10 graden.
De verwerkingstijd (pot life) is ca. 40 minuten bij 15 graden.
De verwerkingstijd (pot life) is ca. 30 minuten bij 20 graden.

Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je in de aangegeven pot life kunt verwerken.

Wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Winter epoxy banner

Hoe gebruik je Mr.Boat winter epoxy?

Coaten
Het aanbrengen van een epoxy coating werkt hetzelfde als verven. Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld aceton breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Gebruik wegwerpartikelen want het gereedschap is niet goed schoon te maken. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag.

Als je meerdere lagen aan wilt brengen kan dat "nat in nat". Dat betekent dat als de eerste laag epoxy gaat uitharden de volgende laag al kan worden aangebracht zodat dat je tussendoor niet hoeft te schuren en ontvetten. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je wel schuren en ontvetten tussen de lagen door.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.

Lijmen
Door het toevoegen van vulmiddelen aan de epoxyhars kan een mooie vullende epoxylijm worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing kun je de epoxy indikken tot de dikte van jam tot pindakaas. De meest gebruikte vulmiddelen voor verlijmingen met epoxy zijn katoenvezel, aerosil of stewathix. Hier vind je de vulmiddelen.

Plamuren
Een epoxyplamuur moet vederlicht zijn, goed schuurbaar en natuurlijk volledig waterdicht. Dat bereik je door microballoons (of glass bubbles) te mengen door de epoxy. Hier vind je de microballoons.

Lamineren
Lamineren is het gebruiken van weefsels in combinatie met epoxy. Door lamineren kun je constructies verstevigen en stijver maken. Denk bijvoorbeeld aan een bootromp of camperdak. Hiervoor worden meestal glasweefsels gebruikt. Voor een extra stijf of sterk resultaat kun je ook carbon of aramideweefsels gebruiken.

Vragen over epoxy? Bekijk de veel gestelde vragen.

Voor instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, morgen in huis
1 10 2176
9.3
2176 Beoordelingen
"Top
Heb vloer epoxy coating besteld en inmiddels gebruikt eerste resultaat was de kleur een beetje te licht maar toen het droog was was het perfect. En makkelijk schoon te houd..."
15.95