Mr. Boat
Let's stick together!

Mr.Boat universele epoxy

Universele epoxyhars voor coaten, lamineren, lijmen, plamuren, resin art en gieten tot 0,5cm met een eenvoudige mengverhouding van 2:1 (gewicht).

Mr.Boat Epoxy voor coaten, lamineren, verlijmen en plamuren

Geschikt voor bootbouw, watersport, automotive, aquaria en terraria, modelbouw, resin art, kunstenaars en doe het zelf. De universele epoxy is de meest gebruikte epoxyhars door zijn brede inzetbaarheid. Deze epoxy is te gebruiken voor dunne lagen met een kwast of roller, is uitstekend te gieten in kleine vormen en 0,5 cm dik te gieten op grotere oppervlaktes.

Wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV blocker toe te voegen om vergeling op lange termijn tegen te gaan.

Hoe gebruik je Mr.Boat universele epoxyhars?

Mr.Boat epoxy bestaat uit 2 componenten; hars en harder die 2:1 op gewicht gemengd worden. De verwerkingstijd (pot life) is ca. 45 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 45 minuten kunt verwerken. Na het mengen begint de uitharding, na circa 24 uur (afhankelijk van temperatuur en laagdikte) is de epoxy op eindsterkte.

Toepassingen universele epoxy

Epoxy coating
Een epoxy coating werkt hetzelfde als verven. Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld aceton breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Gebruik wegwerpartikelen want het gereedschap is niet goed schoon te maken. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250 gram per m2 per laag. Voor de meeste ondergronden zijn 2-3 lagen nodig voor een mooi hoogglans effect.

Als je meerdere lagen aan wilt brengen kan dat "nat in nat". Dat betekent dat als de eerste laag epoxy gaat uitharden de volgende laag al kan worden aangebracht zodat dat je tussendoor niet hoeft te schuren en ontvetten. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je wel schuren en ontvetten tussen de lagen door.

Gieten
De epoxy is uitstekend voor het gieten van dunne toplagen zoals het afwerken van tafelbladen, de epoxy is tot circa 0,5 cm dik te gieten op de grotere oppervlaktes maar dikker te gieten bij kleine objecten zoals sieraden en onderzetters.

Lijmen
Door het toevoegen van vulmiddelen aan de epoxy kan een mooie vullende epoxylijm worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing kun je de epoxy indikken tot de dikte van jam tot pindakaas. De meest gebruikte vulmiddelen voor verlijmingen met epoxyhars zijn katoenvezel, aerosil of stewathix. Hier vind je de vulmiddelen.

Plamuren
Een epoxyplamuur moet vederlicht zijn, goed schuurbaar en natuurlijk volledig waterdicht. Dat bereik je door microballoons (of glass bubbles) te mengen door de epoxy. Hier vind je de microballoons. Je kunt ook aan de slag met onze kant en klare sets epoxy plamuur.

Lamineren
Lamineren is het gebruiken van weefsels in combinatie met epoxy. Door lamineren kun je constructies verstevigen en stijver maken. Denk bijvoorbeeld aan een bootromp of camperdak. Hiervoor worden meestal glasweefsels gebruikt. Voor een extra stijf of sterk resultaat kun je ook carbon of aramideweefsels gebruiken.

Resin art
Een toepassing die erg in opkomst is, is het maken van resin art. Er zijn veel verschillende technieken om epoxy in de kunst te gebruiken. Onze universele Mr.Boat epoxyhars is uitstekend geschikt voor sieraden, onderzetters en toepassingen waarin met kleurstoffen in dunne lagen wordt gegoten. Meer info over resin art kun je hier vinden. De epoxyhars werkt uitstekend met al onze kleurstoffen voor deze creatieve toepassingen.

Wil lagen dikker dan 0,5 cm gieten? Dan is onze Mr.Boat epoxy giethars de beste keuze.

Vragen over epoxyhars? Bekijk de veel gestelde vragen.
Voor instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
Rekentool Bereken hier hoeveel epoxy je nodig hebt.
1 10 2176
9.3
2176 Beoordelingen
"Top
Heb vloer epoxy coating besteld en inmiddels gebruikt eerste resultaat was de kleur een beetje te licht maar toen het droog was was het perfect. En makkelijk schoon te houd..."
15.95