Mr. Boat
Let's stick together!

Fairpoxy top casting resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

bio epoxy fairpoxy topcasting

Bij Mr.Boat zijn we enkele jaren opzoek geweest naar een hoogwaardige bio epoxy die voldoet aan de kwaliteit en duurzaamheidskenmerken die je van een bio epoxy verwacht. Zo kwamen we uit bij Fairpoxy, een bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

Het gebruik van raapzaadolie en kokos als grondstof in plaats van olieproducten heeft een positieve impact op de voetprint van epoxy zodat je een extra stap kunt nemen om uitstoot tegen te gaan. Daarnaast is Fairpoxy een USDA certified biobased product dat zelfs in het USDA BioPreferred programma is opgenomen.

Fairpoxy top casting resin wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Banner topcasting resin

Hoe gebruik je Fairpoxy top casting bio epoxy?

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 25 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 25 minuten kunt verwerken. Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV-blocker toe te voegen om vergeling door zonlicht op lange termijn tegen te gaan.

Coaten
Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld Mr.Boat bio ontvetter breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag met kwast of roller. Voor gieten circa 1kg per m2 voor elke millimeter laagdikte.

Surfboards
Fairpoxy top casting is ideaal voor het hot-coaten en gloss-coaten van boards, de top casting werkt fijner bij het gieten en heeft een hogere uv-bestendigheid dan laminating resin.

Meubels/Tafels
Fairpoxy top casting wordt ook veel gebruikt voor het afwerken van tafels en ander meubilair, de epoxy is tot circa 0,5cm dik te gieten voor een strakke toplaag.

Vragen over epoxy? Bekijk de veel gestelde vragen.
Voor instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
1 10 1624
9.3
1624 Beoordelingen
Ook iets voor jou?
Amplitex vlasweefsel 300 gram

AmpliTex vlasweefsel 300 gram

Extreem sterk en licht weefsel op basis van vlas, AmpliTex vlasweefsel 300 gram is net zo stijf als 495 grams glasweefsel met wel 68% minder uitstoot.

Vanaf
34,75
bio epoxy fairpoxy laminating3

Fairpoxy laminating resin

Hoge kwaliteit bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

Vanaf
89,50
89.5