Fairpoxy Top Casting Resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars voor gietingen tot 0,5 cm met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Fairpoxy bio epoxy

Bij Mr.Boat zijn we enkele jaren opzoek geweest naar een hoogwaardige bio epoxy die voldoet aan de kwaliteit en duurzaamheidskenmerken die je van een bio epoxy verwacht. Zo kwamen we uit bij Fairpoxy, een bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen als raapzaad/koolzaad en kokos in plaats van fossiele grondstoffen heeft een positieve impact op de carbon footprint van epoxy zodat het een stuk milieuvriendelijker is dan andere epoxy. Daarnaast is Fairpoxy bio epoxy een USDA certified biobased product dat in het USDA BioPreferred programma is opgenomen en is het lid van de Europese Greentech Alliance.

Fairpoxy bio epoxy wordt geproduceerd in de Benelux waardoor transport van fabriek en naar klant een kleinere carbon footprint genereert dan import uit andere landen en is de verpakking geheel recyclebaar.

Fairpoxy top casting resin wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing. De 750 ml starterkit wordt geleverd met 2 bio based PE mengbekers van 200 ml, roerhoutjes en biologisch afbreekbare handschoenen.

Banner topcasting resin

Hoe gebruik je Fairpoxy top casting bio epoxy?

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 25 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 25 minuten kunt verwerken. Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV blocker toe te voegen om vergeling door zonlicht op lange termijn tegen te gaan.

Coaten
Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld Mr.Boat bio ontvetter breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag met kwast of roller. Voor gieten circa 1kg per m2 voor elke millimeter laagdikte.

Surfboards
Fairpoxy top casting is ideaal voor het hot-coaten en gloss-coaten van boards, de top casting werkt fijner bij het gieten en heeft een hogere uv-bestendigheid dan laminating resin.

Meubels/Tafels
Fairpoxy top casting wordt ook veel gebruikt voor het afwerken van tafels en ander meubilair, de epoxy is tot circa 0,5cm dik te gieten voor een strakke toplaag.

Bekijk hier meer informatie over Fairpoxy biobased epoxy.

Vragen over epoxy? Bekijk de epoxy FAQ.
Voor uitgebreide instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Meer info
Minder info
Niet in voorraad Probeer een andere variant. Levertijd 3-7 werkdagen.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
29.5