Mr. Boat
Let's stick together!

Fairpoxy laminating resin

Hoge kwaliteit bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

bio epoxy fairpoxy laminating3

Bij Mr.Boat zijn we enkele jaren opzoek geweest naar een hoogwaardige bio epoxy die voldoet aan de kwaliteit en duurzaamheidskenmerken die je van een bio epoxy verwacht. Zo kwamen we uit bij Fairpoxy, een bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

Het gebruik van raapzaadolie en kokos als grondstof in plaats van olieproducten heeft een positieve impact op de voetprint van epoxy zodat je een extra stap kunt nemen om uitstoot tegen te gaan. Daarnaast is Fairpoxy een USDA certified biobased product dat zelfs in het USDA BioPreferred programma is opgenomen.

Fairpoxy laminating resin wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing.

Bio epoxy liggend

Hoe gebruik je Fairpoxy laminating bio epoxy?

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 25 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 25 minuten kunt verwerken. Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV blocker toe te voegen om vergeling door zonlicht op lange termijn tegen te gaan.

Lamineren
Lamineren is het gebruiken van weefsels in combinatie met epoxy. Door lamineren kun je constructies verstevigen en stijver maken. Denk bijvoorbeeld aan een bootromp of surfboard. Hiervoor worden meestal glasweefsels gebruikt. Voor een extra stijf of sterk resultaat kun je ook carbon of aramideweefsels gebruiken. Fairpoxy laminating epoxy is geschikt voor lamineren met glasweefsel, carbonweefsel, vlas en aramideweefsel.

Coaten
Coaten werkt hetzelfde als verven. Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld Mr.Boat bio ontvetter breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag. Voor het hot-coaten en gloss-coaten in dikkere lagen gebruik je Fairpoxy Topcasting resin.

Als je meerdere lagen aan wilt brengen kan dat "nat in nat". Dat betekent dat als de eerste laag epoxy gaat uitharden de volgende laag al kan worden aangebracht zodat dat je tussendoor hoeft te schuren en ontvetten. Het aanbrengen van de volgende laag kan na circa 2-4 uur. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je wel schuren en ontvetten tussen de lagen door.

Lijmen
Door het toevoegen van vulmiddelen aan de epoxy kan een mooie vullende epoxylijm worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing kun je de epoxy indikken tot de dikte van jam tot pindakaas. De meest gebruikte vulmiddelen voor verlijmingen met epoxy zijn katoenvezel, aerosil of stewathix. Hier vind je de vulmiddelen.

Plamuren
Een epoxyplamuur moet vederlicht zijn, goed schuurbaar en natuurlijk volledig waterdicht. Dat bereik je door microballoons (of glass bubbles) te mengen door de epoxy. Hier vind je de microballoons.

Vragen over epoxy? Bekijk de veel gestelde vragen.
Voor instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
1 10 1624
9.3
1624 Beoordelingen
Ook iets voor jou?
Amplitex vlasweefsel 300 gram

AmpliTex vlasweefsel 300 gram

Extreem sterk en licht weefsel op basis van vlas, AmpliTex vlasweefsel 300 gram is net zo stijf als 495 grams glasweefsel met wel 68% minder uitstoot.

Vanaf
34,75
bio epoxy fairpoxy topcasting

Fairpoxy top casting resin

Hoge kwaliteit bio based epoxy giethars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is. 

Vanaf
89,50
89.5