Fairpoxy Laminating Resin

Hoge kwaliteit bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Fairpoxy bio epoxy

Bij Mr.Boat zijn we enkele jaren opzoek geweest naar een hoogwaardige bio epoxy die voldoet aan de kwaliteit en duurzaamheidskenmerken die je van een bio epoxy verwacht. Zo kwamen we uit bij Fairpoxy, een bio based epoxyhars met 43,5% bio content waardoor het systeem een zeer hoog 29% bio gehalte heeft.

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen als raapzaad/koolzaad en kokos in plaats van fossiele grondstoffen heeft een positieve impact op de carbon footprint van epoxy zodat het een stuk milieuvriendelijker is dan andere epoxy. Daarnaast is Fairpoxy bio epoxy een USDA certified biobased product dat in het USDA BioPreferred programma is opgenomen en is het lid van de Europese Greentech Alliance.

Fairpoxy bio epoxy wordt geproduceerd in de Benelux waardoor transport van fabriek en naar klant een kleinere carbon footprint genereert dan import uit andere landen en is de verpakking geheel recyclebaar.

Fairpoxy laminating resin wordt geleverd met handschoenen, tongspatel en duidelijke gebruiksaanwijzing. De 750 ml starterkit wordt geleverd met 2 bio based PE mengbekers van 200 ml, roerhoutjes en biologisch afbreekbare handschoenen.

Bio epoxy liggend

Hoe gebruik je Fairpoxy laminating bio epoxy?

De verwerkingstijd (pot life) is ca. 25 minuten bij 20 graden. Maak dus niet meer epoxy per keer aan dan je 25 minuten kunt verwerken. Voor transparante toepassingen raden wij aan om UV blocker toe te voegen om vergeling door zonlicht op lange termijn tegen te gaan.

Lamineren
Lamineren is het gebruiken van weefsels in combinatie met epoxy. Door lamineren kun je constructies verstevigen en stijver maken. Denk bijvoorbeeld aan een bootromp of surfboard. Hiervoor worden meestal glasweefsels gebruikt. Voor een extra stijf of sterk resultaat kun je ook carbon of aramideweefsels gebruiken. Fairpoxy laminating epoxy is geschikt voor lamineren met glasweefsel, carbonweefsel, vlas en aramideweefsel.

Coaten
Coaten werkt hetzelfde als verven. Nadat je de ondergrond opgeschuurd en ontvet hebt met bijvoorbeeld Mr.Boat bio ontvetter breng je de gemengde epoxyhars en harder aan met een kwast of roller. Voor coaten geldt een verbruik van ca. 250gr per m2 per laag. Voor het hot-coaten en gloss-coaten in dikkere lagen gebruik je Fairpoxy Topcasting resin.

Als je meerdere lagen aan wilt brengen kan dat "nat in nat". Dat betekent dat als de eerste laag epoxy gaat uitharden de volgende laag al kan worden aangebracht zodat dat je tussendoor niet hoeft te schuren en ontvetten. Het aanbrengen van de volgende laag kan na circa 2-4 uur. Wacht je langer dan 24 uur dan moet je wel schuren en ontvetten tussen de lagen door.

Lijmen
Door het toevoegen van vulmiddelen aan de epoxy kan een mooie vullende epoxylijm worden gemaakt. Afhankelijk van de toepassing kun je de epoxy indikken tot de dikte van jam tot pindakaas. De meest gebruikte vulmiddelen voor verlijmingen met epoxy zijn katoenvezel, aerosil of stewathix. Hier vind je de vulmiddelen.

Plamuren
Een epoxyplamuur moet vederlicht zijn, goed schuurbaar en natuurlijk volledig waterdicht. Dat bereik je door microballoons (of glass bubbles) te mengen door de epoxy. Hier vind je de microballoons.

Bekijk hier meer informatie over Fairpoxy biobased epoxy.

Vragen over epoxy? Bekijk de epoxy FAQ.
Voor uitgebreide instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
29.5