Hydrant EP Primer 2C - 750 ml

Roestwerende 2-componenten epoxy primer voor staal, hout, polyester en aluminium voor zowel onder als boven de waterlijn.

Hydrant EP Primer 2C - Epoxy primer

Hydrant EP Primer 2C is een 2-componenten epoxy hechtprimer met uitstekende roestwerende eigenschappen. Het product is specifiek ontwikkeld als goed hechtende primer en/of tussenlaag in afwerkingssystemen zowel onder als boven de waterlijn. Door de specifieke eigenschappen is de Hydrant EP Primer 2C echter ook zeer geschikt voor staalconstructies en andere stalen ondergronden in vochtige buitenomgevingen. Af te werken met epoxy-, polyurethaan-, chloorrubber-, vinyl- en alkydverven.

Verwerking van Hydrant Epoxy Primer 2C

Hydrant EP Primer 2C is uitstekend te verwerken met een goede 2-componenten bestendige vachtroller. Voor een optimaal glad resultaat is het aan te bevelen om hiervoor een nylon roller te gebruiken. Voor het rollen mag maximaal 5% Hydrant Epoxy Verdunning worden toegevoegd.

Voorbehandeling

Polyester:
Schuren met schuurpapier met een grofte van P280-P320. Op de bijgewerkte beschadigingen: Kale delen tenminste 2 primerlagen aanbrengen, tussentijds licht schuren (P280-P320). Schuur de primer en de oude geschuurde lagen nogmaals glad (P320-P400) voor het aanbrengen van Hydrant Supergloss.
Staal:
Stralen tot Sa 2½ blank staal. Je kunt hiervoor ook een Tercoo roterende straler gebruiken. Als stralen niet mogelijk is, dan dient het staal met schuurschijven in de grofte P24-P36 geschuurd te worden tot een uniform, schoon, blank metalen oppervlak. Gebruik een haakse slijpschijf voor kleine oppervlakken.
Aluminium:
Schuren met voor aluminium geschikt schuurpapier of lagedruk stralen met gebruikmaking van aluminium oxide. (onder de waterlijn altijd licht aanstralen).

Tips
- Roer de afzonderlijke componenten goed door voordat ze gemengd worden. Voeg Verharder bij de basis, roer het mengsel daarna goed door.
- Aanbrengen bij droge en goed geventileerde omstandigheden. Voorkom extreem vochtige omstandigheden, boven 85% relatieve vochtigheid. Niet laat op de dag aanbrengen, condens tijdens de nacht kan de hechting negatief beïnvloeden.
- Niet gebruiken bij temperaturen onder 0°C. Product temperatuur dient minimaal 15°C te zijn. Wanneer de luchttemperatuur 3°C warmer is als de ondergrondtemperatuur ontstaat de kans op condensvorming.Hierdoor wordt de hechting van de verflaag negatief beïnvloed.

Meer info
Minder info
Beperkte voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
35.99