Hydrant Jachtlak

Duurzame hoogglans blanke jachtlak voor het afwerken van vrijwel elke houtsoort boven de waterlijn op zoet en zout water.

Hydrant Jachtlak - Blanke afwerking voor vrijwel elke houtsoort

Hydrant Jachtlak is een luchtdrogende blanke vernis die speciaal is ontwikkeld voor het blank afwerken van vrijwel elke houtsoort. Hydrant Jachtlak is uitsluitend voor gebruik boven de waterlijn.

Door de specifieke samenstelling van de polyurethaan versterkte alkydhars combinatie is een hoge mechanische belastbaarheid gecombineerd met een zeer makkelijke verwerking en een uitstekende vloeiing.

Hydrant Jachtlak heeft een bolle hoogglans met een goede vulling. Hydrant Jachtlak is zeer geschikt voor gebruik boven de waterlijn bij zowel zoet als zout water. Door de goede mechanische belastbaarheid is ook het inzetten op plaatsen waar gelopen wordt, zoals een gangboord of bovendek, mogelijk. Hydrant Jachtlak is voorzien van een actieve UV-blokker.

Verwerking van Hydrant Jachtlak

Hydrant Jachtlak is uitstekend te verwerken met een platte kwast of roller. Rollen gaat het beste met een lakviltroller. Voor kwasten en rollen mag Hydrant Jachtlak tot 2% worden verdund met Hydrant Synthetische Verfverdunning.

Hydrant Jachtlak aanbrengen op bestaande laklagen

- In goede staat: Reinigen, naspoelen met water en goed laten drogen. Vervolgens machinaal schuren met schuurpapier in de grofte P280-320. Beschadigingen in de oude laklaag vooraf goed schuren. Vervolgens 2 lagen Hydrant Jachtlak aanbrengen. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320.

- In slechte staat: Verwijder alle vorige lagen en ga verder met het stappenplan voor kaal hout.

Hydrant Jachtlak aanbrengen op kaal hout

Houten ondergrond eerst goed schuren en stofvrij maken. Breng hierna 4-6 lagen Hydrant Jachtlak aan. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320. De eerste laag is maximaal 2% te verdunnen met Hydrant Synthetische Verfverdunning.

Tips
- Voor gebruik grondig doorroeren
- Aanbrengen bij droge en goed geventileerde omstandigheden. Voorkom extreem vochtige omstandigheden, boven 85% relatieve vochtigheid. Niet laat op de dag aanbrengen, condens tijdens de nacht kan blind slaan (wit uitslaan) veroorzaken.
- Niet gebruiken bij temperaturen onder 5°C. Product- temperatuur dient minimaal 15°C te zijn. Wanneer de luchttemperatuur 3°C warmer is als de ondergrond temperatuur ontstaat de kans op condensvorming. Hierdoor wordt de hechting van de verflaag negatief beïnvloed.
- Volledige hardheid wordt na 7-10 dagen bereikt bij 15°C.
- Schilder niet in direct zonlicht.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
11.99