Mr. Boat

Hydrant interieurvernis mat

Zeer slijtvaste, watervaste en weerbestendige matte blanke lak. Veel gebruikt op tafels, vloeren, barbladen en interieuren van schepen.

Hydrant Interieurvernis Mat - Blanke afwerking voor vrijwel elke houtsoort

Hydrant Interieurvernis Mat is speciaal ontwikkeld voor het blank afwerken van vrijwel elke houtsoort. Door de specifieke samenstelling van de polyurethaan versterkte alkydhars combinatie is een hoge mechanische belastbaarheid gecombineerd met een zeer makkelijke verwerking en een
uitstekende vloeiing.

Hydrant Interieurvernis Mat heeft een mooie matte uitstraling. Naast een goede krasvastheid is Hydrant Interieurvernis Mat ook bestand tegen de meest voorkomende huishoudchemicaliën en alcoholhoudende dranken. Door deze eigenschappen is Hydrant Interieurvernis Mat bijzonder geschikt als afwerking op tafels en barbladen maar ook op bijvoorbeeld de houten leuningen van een stoel of een (hard)houten trap.

Verwerking van Hydrant Interieurvernis Mat

Hydrant Interieurvernis is uitstekend te verwerken met een platte kwast of roller. Rollen gaat het beste met een lakviltroller. Voor toepassing buiten 4 tot 5 lagen aanbrengen op kaal hout.

Hydrant Interieurvernis aanbrengen op bestaande laklagen en epoxy

- In goede staat: Reinigen, naspoelen met water en goed laten drogen. Vervolgens machinaal schuren met schuurpapier in de korrel 280-320. Beschadigingen in de oude laklaag vooraf goed schuren. Vervolgens 2 lagen Hydrant Interieurvernis aanbrengen. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320.

- In slechte staat: Verwijder alle vorige lagen en ga verder met het stappenplan voor kaal hout.

Hydrant Interieurvernis aanbrengen op kaal hout

Houten ondergrond eerst goed schuren en stofvrij maken. Breng hierna 2 lagen Hydrant Jachtlak of epoxy aan. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320. Hierna breng je 2-3 lagen interieurvernis aan.

Tips
- Voor gebruik grondig doorroeren.
- Aanbrengen bij droge en goed geventileerde omstan­digheden. Voorkom extreem vochtige omstandigheden, boven 85% relatieve vochtigheid. Niet laat op de dag aanbrengen, condens tijdens de nacht kan blindslaan (wit uitslaan) veroorzaken.
- Niet gebruiken bij temperaturen onder 5°C. Product ­temperatuur dient minimaal 15°C te zijn. Wanneer de luchttemperatuur 3°C warmer is als de ondergrond temperatuur ontstaat de kans op condensvorming. Hierdoor wordt de hechting van de verflaag negatief beïnvloed.
- Volledige hardheid wordt na 7-10 dagen bereikt bij 15°C.
- Schilder niet in direct zonlicht.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2426
9.3
Beoordelingen: 2426
Top epoxyIk had een beetje teveel epoxy maar liever te veel dan te weinig. Top spul
Lees al onze KiYoh reviews
28.99