Hydrant Bootlak Classic

Klassieke hoogglans blanke bootlak voor het afwerken van vrijwel elke houtsoort boven de waterlijn op zoet water.

Hydrant Bootlak Classic - Blanke afwerking voor vrijwel elke houtsoort

Hydrant Bootlak Classic is een transparante afwerking en is uitermate geschikt voor het blank afwerken van vrijwel elke houtsoort. Hydrant bootlak classic is uitsluitend voor gebruik boven de waterlijn.

Door de specifieke samenstelling van de urethaan versterkte alkydhars/standolie combinatie is een hoge elasticiteit gekoppeld aan lang glansbehoud. Door de urethaan toevoeging is een goede mechanische belastbaarheid gecombineerd met een zeer makkelijke verwerking en een uitstekende vloeiing.

Hydrant Bootlak Classic heeft een mooie traditionele bolle glans en oogt als een klassieke vernis. Door deze eigenschappen is Hydrant Bootlak Classic bijzonder geschikt als blanke afwerking op bijvoorbeeld (hard)houten deuren of leuningen van trappen, relingen van boten enz. Hydrant Bootlak Classic is voorzien van een actieve UV blokker.

Verwerking van Hydrant Bootlak Classic

Hydrant Bootlak Classic is uitstekend te verwerken met een platte kwast of roller. Rollen gaat het beste met een lakviltroller. Hydrant Bootlak Classic is niet te verdunnen. Voor toepassing buiten 2 tot 4 lagen aanbrengen.

Hydrant Bootlak Classic aanbrengen op bestaande laklagen

- In goede staat: Reinigen, naspoelen met water en goed laten drogen. Vervolgens machinaal schuren met schuurpapier in de korrel 280-320. Beschadigingen in de oude laklaag vooraf goed schuren. Vervolgens 2 lagen Hydrant Bootlak Classic aanbrengen. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320.

- In slechte staat: Verwijder alle vorige lagen en ga verder met het stappenplan voor kaal hout.

Hydrant Bootlak Classic aanbrengen op kaal hout

Houten ondergrond eerst goed schuren en stofvrij maken. Breng hierna 4 lagen Hydrant bootlak Classic aan. Tussen de lagen door licht opschuren met korrel 280-320.

Tips
- Voor gebruik grondig doorroeren.
- Aanbrengen bij droge en goed geventileerde omstandigheden. Voorkom extreem vochtige omstandigheden, boven 85% relatieve vochtigheid. Niet laat op de dag aanbrengen, condens tijdens de nacht kan blindslaan (wit uitslaan) veroorzaken.
- Niet gebruiken bij temperaturen onder 5°C. Producttemperatuur dient minimaal 15°C te zijn. Wanneer de luchttemperatuur 3°C warmer is als de ondergrond temperatuur ontstaat de kans op condensvorming. Hierdoor wordt de hechting van de verflaag negatief beïnvloed.
- Volledige hardheid wordt na 7-10 dagen bereikt bij 15°C.
- Schilder niet in direct zonlicht.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
10.99