Mr.Boat epoxyschuim

Hard, waterbestendig epoxyschuim. Geschikt reparatie van roerbladen of paddles, of toepassingen waar op het schuim gemonteerd moet worden. Zet 3 maal uit.

Schuimmiddel voor onze universele Mr.Boat epoxy. Geeft een hard, waterbestendig epoxyschuim om bijvoorbeeld holle ruimtes op te vullen, reparatie van roerbladen of paddles, of toepassingen waar op het schuim gemonteerd moet worden (bijvoorbeeld beslag).

Epoxyschuim bestaat uit:

- Epoxyhars
- Epoxyharder
- Schuimmiddel
- Tongspatel en handschoenen
- Doseerpipet

Hoe verwerk je epoxschuim?

Aan het epoxymengsel kan tussen de 0,5% en 4% schuimmiddel worden toegevoegd. Bij 4% toevoeging verdrievoudigt het volume maximaal en ontstaat een keihard, waterdicht schuim waar in geschroefd, gespijkerd of getapt kan worden.

Roer het schuimmiddel zorgvuldig door het epoxymengsel. Houdt dit gerust een minuut vol. Een hoge mengsnelheid resulteert in een gelijkmatige verdeling van het schuim met een maximale uitschuiming als resultaat.

Meng na 10 minuten nogmaals goed door. Herhaal dit eventueel nogmaals na 10 minuten.
De totale uitschuiming hangt af van vele factoren als temperatuur, zorgvuldigheid van mengen en juiste dosering.

Het toevoegen van meer dan 4% epoxy schuimmiddel is niet schadelijk voor het resultaat maar het rendement van het schuimmiddel neemt af al naargelang meer middel wordt toegevoegd. Bijvoorbeeld, een verdubbeling naar 8% toevoegen zorgt voor maximaal een verviervoudiging van het volume.

Voor het beste resultaat adviseren we het toevoegen van 5% aerosil, dit zorgt voor een betere uitschuiming en een mooie, homogene structuur als de epoxy eenmaal is uitgehard.

epoxyschuim voorbeeld

Een voorbeeld van een optimale dosering is alsvolgt:

150 gram epoxy mengsel: 100 gram hars + 50 gram harder
5% aerosil : 7,5 gram
4% schuimmiddel : 6 gram
Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden.
30 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2713
9.3

Beoordelingen: 2713

Topwinkel Goede service en producten
Lees al onze KiYoh reviews
21.9