Fairpoxy Deep Casting

Heldere bio based epoxy giethars voor grote gietingen van 1 tot 5 cm dik. Met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos in de hars.

Fairpoxy bio epoxy - Fairpoxy Deep Casting

Bij Mr.Boat zijn we enkele jaren opzoek geweest naar een hoogwaardige bio epoxy die voldoet aan de kwaliteit en duurzaamheidskenmerken die je van een bio epoxy verwacht. Zo kwamen we uit bij Fairpoxy, een bio based epoxyhars met 43,5% bio content uit raapzaadolie en kokos, waardoor het systeem wel 29% bio based is.

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen als raapzaad/koolzaad en kokos in plaats van fossiele grondstoffen heeft een positieve impact op de carbon footprint van epoxy zodat het een stuk milieuvriendelijker is dan andere epoxy.

Fairpoxy bio epoxy wordt geproduceerd in de Benelux waardoor transport van fabriek en naar klant een kleinere carbon footprint genereert dan import uit andere landen en is de verpakking geheel recyclebaar.

Hoe gebruik je Fairpoxy Deep Casting?

Het Deep Casting System is geschikt voor gietingen tussen de 1-5 cm. Dikkere lagen dienen in delen gegoten te worden met tussentijdse uitharding. Volumes boven circa 5 kg zijn mogelijk maar dienen in aparte emmers gemengd te worden.

Hars en harder mengen
Meng de epoxy in een verhouding van 2:1 - 2 delen hars, 1 deel harder op volume, of 100:45 op gewicht. Probeer de uithardingstijd niet te verkorten door meer harder toe te voegen. Dat werkt niet, integendeel: te veel harder zorgt ervoor dat de epoxy helemaal niet uithardt. Meng de hars en harder minimaal 2 tot 5 minuten goed door elkaar. Wij gebruiken hiervoor een roerhoutje of een boor mixer (lage snelheid) bij grote volumes. Gebruik voor het mengen altijd een ronde beker of emmer. Zo voorkom je dat er ongemengde resten in hoeken achterblijven. Zorg ook dat de randen van de mengbeker geen losse hars of harder bevatten.

Bekijk hier meer informatie over Fairpoxy biobased epoxy.

Vragen over epoxy? Bekijk de epoxy FAQ.
Voor uitgebreide instructies en handleidingen kun je kijken in het kenniscentrum.

Meer info
Minder info
Op voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen recht op retour Net zo makkelijk als bestellen
1 10 2657
9.3

Beoordelingen: 2657

Goede hulp gekregen. Ik had wat extra vragen gemaild en werd meteen daarna gebeld om het te bespreken, super geholpen!
Lees al onze KiYoh reviews
49.5