Mr. Boat
Let's stick together!

Hempel Conversion Primer

Hempel Conversion Primer is een twee componenten epoxyprimer voor de overgang van het oude antifouling-systeem naar Hempel’s Silic One of Hempaspeed TF.

Wat is Hempel Conversion Primer?

Hempel Conversion Primer (Voorheen Hempel Silic Seal) is een twee componenten epoxyprimer voor de overgang van het oude antifouling-systeem naar Hempel’s Silic One Fouling Release systeem of naar het Hempaspeed TF systeem. Voor nieuwe boten waar nog geen antifouling op zit kun je als eerste laag de Hempel Light Primer gebruiken.

Hempel silic seal is de eerste stap in het Silic one systeem wanneer je momenteel gebruik maakt van antifouling, dit systeem vervangt traditionele antifouling systemen. In tegenstelling tot antifouling maakt het Fouling Release systeem geen gebruik van biociden. Dit product op siliconen- en hydrogelbasis geeft het coatingoppervlak op water gelijkende eigenschappen. Hierdoor kunnen aangroeiende organismen zich niet meer op de romp afzetten en vallen ze er sneller af wanneer de boot in beweging is.

Het Fouling Release systeem kan voor alle materialen, met uitzondering van hout, worden gebruikt. De gebruiksfrequentie en snelheid kunnen van invloed zijn op de mate van aangroeiing, waardoor de beste werking wordt bereikt bij snel varende schepen.

Hoe breng je het silic one systeem aan?

Je brengt Hempel Conversion Primer eenvoudig aan met een kwast of roller over een oude antifouling.

- Meng de inhoud goed op voor gebruik
- Breng 1 laag Conversion Primer aan met kwast/roller.
- Na circa 2 uur tot maximaal 4 uur bij 20°C kun je de door met het behandelen met de volgende stap, Silic One Tiecoat.

Voor een volledige instructie over het aanbrengen van het Silic One systeem kun je de onderstaande video bekijken.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.
Beperkte voorraad! Voor 16.00 besteld, vandaag verzonden
1 10 2286
9.3
2286 Beoordelingen
"Super snelle levering
Snelle levering en netjes ingepakt"
45.99