Het maken van een epoxy boomstamtafel

Het maken van boomstamtafels is een groeiende trend. Je kunt hierbij denken aan het ingieten of coaten van een groot blad hout, het volgieten van gaten in hout of het gieten van een rivier tussen twee vlakken in.

Een boomstamtafel kun je op veel verschillende manieren maken. Om je op weg te helpen laten we een aantal voorbeelden zien en leggen we uit hoe je van start kunt gaan met het project dat je voor ogen hebt.

Wil je weten hoeveel epoxy er in een tafel gaat? Gebruik dan onze epoxy rekentool om uit te rekenen hoeveel epoxy nodig is voor je epoxy tafel.

Een boomstamtafel maken met epoxy

epoxy tafel boomstammenapollo loca epoxy houten tafelRivertable epoxy

Een boomstam of hout coaten met epoxy

Je kunt bijvoorbeeld je tafel coaten met onze universele epoxy, zo voorzie je de tafel van een mooie hoogglans laag, is de tafel beschermd tegen vocht, makkelijk schoon te houden en bestand tegen chemicaliën. In dit artikel lees je hoe je een tafel coat met epoxy.

aanbrengen epoxy coating

Een river table maken

River tables zijn boomstamtafels met een rivier look. Ook deze tafels kunnen op veel verschillende manier gemaakt worden. Je kunt prachtige effecten creëren met metallic of transparant epoxy pigment. Tafels met een (fel) rode kleur worden ook wel lava tafels genoemd. Als je de rivier transparant houdt kun je ook nog objecten ingieten zoals kiezels, een schildering of afbeelding.

Hier vind je een volledig stappenplan over het maken van je eigen river table.

3d epoxy river table voorbeeldMenno river table variant

Ingieten van een boomstam of hout.

Je kunt een boomstam ook overgieten, dit doe je door het hout eerst dicht te zetten met universele epoxy. Zo sluit je het hout af en voorkom je dat er lucht uit het hout trekt tijdens het uitharden van de giethars. Hierna kun je het hout overgieten met giethars. Dit zorgt voor een glasheldere laag over de tafel. Wanneer je een laag van enkele millimeters giet en het van de zijkanten af laat druipen kun je als ondergrond vuilniszakken gebruiken, hier hecht de epoxy niet aan.

Wanneer je een boomstam of hout echt wilt ingieten in een laag epoxy heb je een mal nodig, deze mal maak je van een materiaal waar epoxy niet aan hecht en wat stevig genoeg is om het gewicht van de gieting te dragen. Een veelgebruikt materiaal is MDF plaat beplakt met verpakkingstape. Let op dat alle kieren goed zijn afgesloten zodat de epoxy niet weg kan lopen. Voor een uitgebreide uitleg over alle mogelijkheden over het maken van mallen voor tafels en andere epoxy toepassingen kun je ons artikel over mallen maken voor epoxy bekijken.

apollo loca epoxy boomstam tafelepoxy tafel van wagondelen

Voor meer informatie over epoxy en toepassingen kun je kijken in het kenniscentrum!

Gerelateerde producten
epoxy giethars 70 mrboat.

Epoxy Giethars 70

Glasheldere giethars met hoge UV-bestendigheid voor grote gietingen van 1 tot 7 cm dik. Eenvoudige mengverhouding van 2:1 (volume).

Op voorraad!
17,49
14,99
-14%
Product bekijken