apollo-loca-epoxy-wood-table-1

Het maken van een epoxy boomstamtafel

Een boomstamtafel maken met epoxy

Het maken van boomstamtafels is een groeiende trend. Je kunt hierbij denken aan het ingieten of coaten van een groot blad hout, het volgieten van gaten in hout of het gieten van een rivier tussen twee vlakken in.

Een boomstamtafel kun je op veel verschillende manieren maken. Om je op weg te helpen laten we een aantal voorbeelden zien en leggen we uit hoe je van start kunt gaan met het project dat je voor ogen hebt.

epoxy tafel boomstammenapollo loca epoxy houten tafelRivertable epoxy

Een boomstam of hout coaten met epoxy

Je kunt bijvoorbeeld je tafel coaten met onze universele epoxy, zo voorzie je de tafel van een mooie hoogglans laag, is de tafel beschermd tegen vocht, makkelijk schoon te houden en bestand tegen chemicaliën. Hoe je een tafel coat met epoxy lees je in dit artikel in ons kenniscentrum.

aanbrengen epoxy coating

Een river table maken

River tables zijn boomstamtafels met een rivier look. Ook deze tafels kunnen op veel verschillende manier gemaakt worden. Je kunt prachtige effecten creëren met metallic of transparant epoxy pigment. Tafels met een (fel) rode kleur worden ook wel lava tafels genoemd. Als je de rivier transparant houdt kun je ook nog objecten ingieten (bijvoorbeeld kiezels) of een schildering of afbeelding.

Een volledig stappenplan over het maken van je eigen river table vind je hier.

3d epoxy river table voorbeeldMenno river table variant

Ingieten van een boomstam of hout.

Je kunt een boomstam ook ingieten, dit doe je door het hout eerst dicht te zetten met universele epoxy. Zo sluit je het hout af en voorkom je dat er lucht uit het hout trekt. Hierna kun je het hout overgieten met giethars. Dit zorgt voor een glasheldere laag over de tafel. Je kunt als ondergrond vuilniszakken gebruiken, hier hecht de epoxy niet aan.

Let op dat alle kieren goed zijn afgesloten zodat de epoxy niet weg kan lopen. Je kunt het hout ook ingieten in een mal. Hiervoor kun je ons artikel over mallen maken bekijken.

apollo loca epoxy boomstam tafelepoxy tafel van wagondelen

Geen zin of tijd om zelf een tafel te maken maar wil je er wel graag een hebben? Kijk dan eens bij onze klanten voor de mogelijkheden:

- Apollo Loca
- Fred Constant

Voor meer informatie over epoxy en toepassingen kun je kijken in het kenniscentrum!