Mr. Boat
Let's stick together!

Resin Art Materialen | Direct van start met epoxy resin

Epoxy resin voor diverse toepassingen en startpakketten om te beginnen met epoxy resin art. Onze starterspakketten bestaan uit epoxy resin, diverse kleurpigmenten en alles om veilig met epoxy te kunnen werken. Ook siliconen mallen voor het maken van sieraden en onderzetters.

Filters
Filter op
Merk

Reset filters
Standaard
Prijs
kneedbare siliconen voor epoxy mallen

Kneedbare siliconen

Maak eenvoudig zelf siliconen mallen voor epoxy replica's met snel hardend kneedbaar siliconenrubber.

Vanaf
14,95
epoxy dienblad

Siliconen mal dienblad

Herbruikbare epoxy mal voor het maken van schalen/dienbladen. 25 cm diameter.

16,99
epoxy-mal-kubus 2

Siliconen mal kubus

Siliconen mal voor het gieten van vierkante objecten met epoxy.

3,95
2,49
Epoxy mal kegel

Siliconen mal kegel

Siliconen mal voor het maken van kegelvormige objecten met epoxy.

6,95
5,49
epoxy mal vaas

Siliconen mal vaas

siliconen mal voor het maken van je eigen epoxy vaasje! Beschikbaar in twee varianten.

13,95
9,99
siliconen mal bol

Siliconen mal bol

Met deze siliconen mal maak je eenvoudig een bolvormig object van epoxy. Door de bol op het lampje te plaatsen ontstaat een schitterend effect.

Vanaf
6,95
epoxy wijnhouder

Siliconen mal wijnhouder

Siliconen mal om je eigen wijnhouder te maken, past op een fles en draagt 2 glazen.

7,95
4,99
Siliconen mat 2

Siliconen mat

Siliconen mat waar epoxy niet aan hecht. Ideaal als ondergrond voor kleine projecten.

5,95
3,99

Epoxy resin, epoxy mallen en alles om van start te gaan met resin art

Resin art is een breed begrip en kent vele vormen. Je kunt denken aan het ingieten van objecten of foto's en schilderijen, het maken van je eigen river table, gieten met kleurpigmenten in een open pour, epoxy onderzetters maken en nog veel meer. Het kan soms lastig zijn om te bepalen wat je nodig hebt voor jouw project, hieronder bespreken we de meest gebruikte materialen en toepassingen voor resin art. De veelgebruikte term epoxy resin betekend niets anders dan epoxyhars. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen epoxy en epoxy giethars. Het verschil in harsen zit in de uithardingstijd, laagdikte waarin het gegoten kan worden en sterkte.

Resin toepassingen epoxy

Welke epoxy resin heb ik nodig voor mijn resin art project?

Clear casting epoxy resin

Ga je aan de gang met kleurpigmenten dan kun je onze voordelige clear casting epoxyharsen gebruiken, afhankelijk van de laagdikte waarin je wilt gieten kies je de geschikte resin. De resin is transparant van kleur en mengt zeer goed met de verschillende kleurstoffen, daarnaast is de clear casting resin ook uitstekend helder te gebruiken. Indien je deze epoxy resin helder gebruikt raden we aan om UV-blocker toe te voegen wanneer het veel wordt blootgesteld aan zonlicht.

UV Ultra clear epoxy resin

UV Ultra clear epoxy resin is onze extra heldere epoxy resin met toegevoegde UV-blocker. Deze serie is extreem helder en beschikbaar in drie verschillende laagdiktes voor het mooiste resultaat voor elk project. UV Ultra clear epoxy resin kan ook worden gebruikt in combinatie met al onze kleurstoffen.

De juiste hoeveelheid epoxy resin kopen

Bij Mr.Boat kun je epoxy resin kopen voor elk project, om er achter te komen hoeveel je nodig hebt begin je met de afmetingen en het uitrekenen van het te vullen aantal liters of de oppervlakte die je wilt coaten. Wanneer je epoxy met een kwast of roller aanbrengt is het verbruik circa 250 gram per m2 per laag, voor de meeste ondergronden is 2 tot 3 lagen gebruikelijk. Voor het opgieten gebruik je circa 1,1kg per liter dat moet worden opgevuld. Dit is dus circa 1,1 kg voor elke millimeter dikte op 1m2.

Ga je gieten en wil je exact weten hoeveel epoxy resin je project nodig heeft? Gebruik dan de epoxy rekentool, hier kun je de maten van je project invullen en zie je exact hoeveel je nodig hebt voor je project, wat de mengverhouding is en welke resin je kunt je het best kunt kopen voor deze toepassing.

Kant en klare resin art startpakketten, het meest complete epoxy starterspakket

Met onze resin art pakketten heb je alles in huis om aan de slag te kunnen. Het epoxy starterspakket bevat epoxy giethars 05, metallic en glitterpigmenten en alle benodigdheden om veilig met epoxy te kunnen werken. De resin art startpakketten bevatten 750 gram epoxy en 6 speciaal geselecteerde metallic poeder pigmenten en alle benodigdheden om veilig met epoxy te kunnen werken zoals nitryl handschoenen, mengbekers en spatels en een duidelijke handleiding. Voor de meest populaire toepassingen van epoxy resin zoals het maken van epoxy onderzetters, een epoxy oceaan look, marmer effecten met epoxy of het gebruik van Pinata inkt in epoxy onderzetters hebben we ook een epoxy starterspakket.

siliconen mallen vullen met epoxy resin

Gebruik en toepassingen van resin

Het werken met kleurstoffen voor resin art

Op deze pagina vind je epoxy startpakketten die een aantal kleurpigmenten bevatten, maar je kunt natuurlijk ook alle kleurstoffen los bestellen. Benieuwd naar al onze pigmenten voor epoxy resin? Bekijk dan de categorieën met al onze kleurstoffen.

- Transparante kleurstoffen
- Metallic poederpigmenten
- Egaal dekkende epoxy kleuren
- Pinata achohol effect inkten
- Glow in the dark pigmenten

Siliconen mallen voor resin

Giet je eigen juwelen zoals hangers en ringen of maak schitterende objecten zoals spheres en epoxy onderzetters.
Wanneer je een bepaalde vorm wilt gieten voor je resin art project is het belangrijk dat je een mal gebruikt waar de epoxy resin niet op hecht. Een makkelijk te gebruiken middel hiervoor zijn siliconen mallen. Epoxy hecht niet aan siliconen mallen waardoor je je resin art makkelijk kunt verwijderen en de epoxy mallen herbruikbaar zijn. Met onze siliconen epoxy mallen maak je gemakkelijk de leukste creaties! Wanneer je zelf een mal wilt maken kun je kijken naar ons artikel over mallen maken.

Epoxy onderzetters

Epoxy onderzetters maken is een populaire toepassing van epoxy. Naast de epoxy starterspakketten hebben we diverse siliconen mallen voor het maken van epoxy onderzetters. We raden aan om de giethars 05 te gebruiken voor het maken van epoxy onderzetters wegens de hogere temperatuurbestendigheid (Circa 70 graden). Bij zeer warme dunne kopjes kunnen kringen ontstaan op de onderzetters.

Het ingieten van objecten

Het ingieten van objecten in heldere epoxyhars of giethars is een fantastische manier om dierbare objecten te bewaren of om mooie creaties te maken. Daarom hebben we een video en stappenplan gemaakt om het proces uit te leggen. Alles over het ingieten van objecten lees je hier.

Coaten van kunst met epoxy resin

Epoxy wordt ook gebruikt om kunstobjecten weerbestendig te maken of een luxe uitstraling te geven. Dit doe je door middel van het aanbrengen van een epoxy coating. Meer over het aanbrengen van een coating en een video over hoe je dit doet vind je hier.

River tables

River tables zijn een groeiende trend onder meubelmakers, resin artists en doe het zelvers. Het gieten van epoxyhars met kleurstof tussen 2 vlakken geeft een spectaculair rivierachtig effect. Meer over river tables inclusief een volledig stappenplan vind je in ons artikel over river tables.

Fluid art | het gieten met epoxy en verschillende kleurstoffen

Het gieten van diverse kleuren met acryl of epoxy wordt ook wel fluid art genoemd. Omdat dit een van de populairste vormen van resin art is hebben we hier kant en klare resin art pakketten voor samengesteld met 6 metallic pigmenten en alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met resin art. In deze video laten we zien hoe je een dirty pour kan doen met epoxy en kleurstoffen.

Voorkomen en verwijderen van luchtbellen

Vooral voor kunst is het belangrijk dat je resin art niet vol zit met luchtbellen, om dit te voorkomen kun je hier het artikel lezen over het voorkomen en verwijderen van luchtbellen uit epoxy.

Voor video's en artikelen over de verwerking van onze epoxy kun je kijken in het kenniscentrum.

9.3
Prima uitstekende kwaliteit
Top service!
Zeer te vreden
Snel geleverd en duidelijke instructies
Uitstekende site
Alles voor epoxy te kopen. Duidelijk en goede prijs.zal zeker weer opnieuw bestellen
Telefonisch juiste informatie gehad om mijn bestelling te maken.
Prettige en meedenkend Tel. contact gehad.