Epoxy voor aquaria en terraria

expoxy-aquariaMr.Boat epoxy is een begrip onder liefhebbers van aquaria, terraria en paludaria. Het is bij uitstek geschikt om bakken en achterwanden waterdicht en onderhoudsvrij te maken.

Er is veel over dit onderwerp te vinden op internet met name in de vele actieve fora. Kijk bijvoorbeeld eens op Aquafora; een sympathiek Nederlands forum over aquaria in de breedste zin.

Wil je meer informatie hebben over het zelf bouwen van een achterwand en hoe die te behandelen met epoxy kijk dan eens op Cichlidenkwekers. In een duidelijk artikel worden alle stappen om tot een goed eindresultaat te komen doorgenomen.

Ben je op zoek naar een kant en klare achterwand kijk dan eens bij RockZolid. RockZolid is de Europese importeur van schitterende achterwanden tegen zeer concurrerende prijzen. Sinds 2013 levert RockZolid Mr.Boat epoxy bij al haar producten.

Met 1.5 kg. epoxy kun je ca. 6 m2 (achterwand) behandelen. Wij raden aan om minimaal 2 maal te coaten. Mr.Boat epoxy heeft een gemakkelijke mengverhouding van 1:2 en hardt transparant uit.

Je kunt de epoxy op kleur mengen door het toevoegen van onze speciale epoxy kleurstoffen (pigmenten). Een andere mogelijkheid is het meemengen van bijvoorbeeld wat tegellijm of cocopeat om de gewenste kleur te verkrijgen.

Naast epoxy hebben we ook de superieure TEC7 en Mr.Boat MS-polymeerkit in ons assortiment dat bij geen enkele aquarist mag ontbreken! Een fantastisch, niet giftig product dat zelfs onder water aangebracht kan worden en zelfs uithardt. Bijvoorbeeld in het geval van glasbreuk.

achterwanden_nummers

Voorbeelden van achterwanden gemaakt met Mr.Boat epoxy

Aquaforalid Stefan heeft voor Vivarium 2012 een aantal voorbeelden gemaakt van achterwanden die zijn behandeld met Mr.Boat epoxy. Hoewel lastiger te zien op foto krijg je toch een indruk van de verschillende kleuren en uitstralingen. Houdt er rekening mee dat een "glimmende" achterwand onder water niet glimt, maar natuurlijk wel in een terrarium of paludarium.

1 = tegellijm
2 = epoxy over tegellijm
3 = epoxy met grijs pigment
4 = epoxy met zwart pigment
5 = tegellijm (ingestrooid)
6 = suiker (ingestrooid)
7= leislag (ingestrooid)
8 = zand (ingestrooid)
9 = kaneel (ingestrooid)
10 = cocopeat (ingestrooid)
11 = holle wand (voor bijv. filters)
Glasweefsel met epoxy over piepschuim waarna het piepschuim wordt verwijderd met aceton.

Op de afbeelding rust copyright.

Meer informatie nodig? Raadpleeg dan de FAQ of neem contact met ons op.

Telefoon: 075-6289809
Whatsapp: 06-29500679
Email: info@mrboat.nl
Gerelateerde producten
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.